Започват ремонтните на „Голяма Рибна“ и „Амбарица“

* „Оставени бяхме на самотек, улицата ни не бе пипана от първото си асфалтиране през 80-те години. През 2015 г. на една среща с общинското ръководство ни „успокоиха“, че се правят редовни кърпежи“ * И на двете улици доволни, но си чакат моста и канализацията
По-добре късно, отколкото никога
Подмяната на водопровода по ул. „Голяма Рибна“ е в ход, 6 октомври 2021 г.
ЗАПОЧВАТ два изключително важни улични ремонти в Троян – на две троянски улици на километри от центъра и встрани от обичайния трафик, ул. „Голяма Рибна“ и ул. „Амбарица“. За това съобщи в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова с уточнението, че вече е в ход подмяната на водопровода по ул. „Голяма Рибна“, предшестващо същинския уличен ремонт. Определяме тези улични ремонти като изключително важни неслучайно – улиците, които носят особения троянски чар да си едновременно в града и в планината, съвсем не са малки, на тях живеят доста троянци (строят се и нови къщи и вили) и не са ремонтирани от десетилетия, а хората там се чувстват незаслужено пренебрегнати и ощетени.

Възрастна жена споделя за зимните неволи на „забравената“ улица, м. януари 2020 г
„ОСТАВЕНИ бяхме на самотек, улицата ни не бе пипана от първото си асфалтиране през 80-те години. През 2015 г. на една среща с общинското ръководство ни „успокоиха“, че се правят редовни кърпежи. Писали сме не една жалба, безрезултатно. Преди време с мои средства и труд бетонирах най-големите дупки“, сподели ни младият Мариян Марков от ул. „Голяма Рибна“, върнал се от чужбина и си вдигнал къща в родната махала. „Срам ни е като ни дойдат гости по разнебитената улица, хем сме в Троян, хем не сме, нечестно е“, коментира комшията му Иван, който има малка работилница на улицата. А възрастна жена ни се оплака, че в района има над 15 вили и 30-40 къщи, но през зимата с чистенето на снега е голям проблем; „Батарисахме се от ринене, снегорините редовно ни пропускат“, заяви бабата. Сходна е ситуацията и на недалечната ул. „Амбарица“. Така че предстоят два наистина значими и като инфраструктура, и в социален план улични ремонти, за което нашите адмирации.

Кметът Михайлова и шефът на „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Гечев обсъждат започналия ремонт
НО ТУК е мястото да напомним, че с асфалтирането на ул. „Голяма Рибна“ и ул. „Амбарица“ проблемите в тези два периферни района на Троян не свършват. Жителите на „Голяма Рибна“ си чакат възстановяването на рухналия през 2018 г. мост (до Хлебозавода), за което никой не мисли; а мостът ще осигури пряк достъп до магазини и други обекти и би бил голямо улеснение за хората, особено за възрастните, които сега са принудени да заобикалят и бият по половин час път до най-близкия хранителен магазин.

А НА УЛ. „АМБАРИЦА“ си чакат мръсния канал (включване в градската отходна канализация). Сега живеещите на тази иначе много живописна, сгушена в планината троянска улица се справят с „отходния“ проблем чрез септични ями и по 1-2 пъти в годината се налага да наемат специализирана техника и да ги чистят за своя сметка, а проблемът се доусилва заради спецификата на терена и подпочвените води. „Ние също сме троянски данъкоплатци и имаме същите права като останалите“, коментират съкварталците.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |