За всички троянски деца – места в детските градини

* От м. януари тази година 4-годишните подлежат на задължително предучилищно образование
Отличници

НЕДОСТИГЪТ на места в детските градини и неволите на родителите да вредят малчуганите си, което е сред сериозните проблеми на столицата София, а допреди години, макар и в далеч по-мек вариант бе познато и в Троян, вече не е в дневния ред на нашата община. 130 троянски деца на възраст до 3 години са приети в първа група на първо класиране за учебната 2021/22 г. До 15 юни бе второто класиране, а свободни места имаше в повечето от детските градини в общината – ДГ „Осми март“, ДГ „Буковец“, ДГ „Мир“, ДГ „Здравец“ и детските групи в селата. 

Розалина Русенова

ТЕЗИ ДАННИ данни бяха изнесени от ресорния зам.-кмет Розалина Русенова на състоялата се на 10 юни редовна месечна кметска пресконференция. Новото е, че от м. януари т. г. 4-годишните подлежат на задължително предучилищно образование. Родителите, които не са записали децата си в детска градина, би следвало да се обърнат към директорите в образователните институции (детски градини и училища) и своевременно да осигурят задължителното предучилищно образование на отрочетата си, предупреди г-жа Русенова.

Т21

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |