Мерят замърсеността на въздуха в Троян

* Резултати ще очакваме след приключване на 14-дневната работа на мобилната автоматична станция, разположена на централния троянски площад * Измерва се концентрацията на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон и фини прахови частици
Дишай
Мобилната автоматична станция на централния площад в Троян

ТРОЯН е включен в годишния график на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Плевен за провеждане на планови измервания на замърсяванията на атмосферния въздух. Измерванията започнаха на 9 февруари и се извършват от мобилна автоматична станция, която е базирана на централния троянски площад и ще работи 14 дни в непрекъснат режим. Мониторинг върху качеството на въздуха, дишан от троянци, ще се извърши и през останалите три сезона на годината. Станцията измерва концентрациите на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон и фини прахови частици; подобни измервания са правени в Троян през 2017 г. и 2019 г. и тогава не са установени отклонения от нормите.

СПОРЕД редица изследвания замърсяването на въздуха, което е най-силно през зимния сезон заради масовото използване на твърдо гориво за отопление у нас, е предпоставка за възникването и по-тежкото протичане на редица респираторни заболявания. Проблемът е особено остър в нашия град, като има моменти, когато и без измерване е ясно, че замърсяването на въздуха е над допустимото. Междинни резултати от мобилната станция няма да се обявяват, поясниха от Община Троян, и ще очакваме окончателните данни след приключване на двуседмичното изследване.

Т21

Начало

Още по темата:

6 коментара:

Idi каза...

Да дойдат тук пред фирма тоникс срещу Кампос Ойл , и спрете да опесъчавате с кал и пясък , и тогава обърнете внимание на кумините.

анонимен каза...

Да дойдат в квартала до механа Старата къща да мерят, като напалят печките с въглища да видят какво е.

Z@Q каза...

А твоето предложение какво е-да умрат и от студ ли?! Не му остана време на Тодор Живков да ни прекара и газ, макар, че сега сигурно щяха да изровят тръбите му и да ги предадат за скраб!

Z@Q каза...

Над Троян минава основно Кемтрейлс трасе и едно реално измерване на показатели ще каже много, а тези позьорски дейности са само прах в очите на слепците!

P. Bordjukov каза...

Горното е най-тъпият коментар, който съм чел някога в този форум.

Z@Q каза...

Гледай си компютрите, тази тема ти е чужда!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |