Ангел Балев е новият директор на СУ „Васил Левски“

* Конкурсът се проведе на 27 юли и изборът е ясен, но резултатите все още не са публикувани в официалния сайт на РУО - Ловеч * Новият шеф на най-голямото троянско училище има сериозен учителски, административен и политически опит
Образование
Ангел Балев
НАПЪЛНО според прогнозите ни – виж „Ще избират нови директори на две троянски училища“ – конкурсът за директор на СУ „Васил Левски“ в Троян, най-голямото училище в общината, бе спечелен от досегашния временно изпълняващ длъжността Ангел Балев. Кандидатите за директорския пост бяха двама, другият – учителката по български език и литература и бивш зам.-директор на училището Цветлина Митева. Конкурсът се проведе на 27 юли, а изборът е бил ясен ден по-късно – на 29 юли.

ПОРАДИ оскъдната официална информация отправихме питане до Регионалното управление на образованието (РУО) - Ловеч, което организира и администрира тези конкурси, и получихме следния отговор, подписан от началника Еленко Начев: „До участие в обявения конкурс за заемане на длъжността директор на СУ „Васил Левски“, гр. Троян, бяха допуснати двама кандидати, с които на 27 юли 2020 г. се проведоха последните два етапа от конкурсната процедура: писмен изпит – тест, и интервю. На първо място е класиран Ангел Мичев Балев“.

НОВИЯТ директор на СУ „Васил Левски“ (Троян) Ангел Балев има инженерна специалност и е преподавател по информационни технологии. Има дългогодишен учителски стаж и сериозен административен опит като зам.-директор. Известен е с политическата си ангажираност, бил е няколко мандата общински съветник и председател на местния парламент, в момента е общински съветник от групата на местната коалиция „Глас народен“.

ПРИПОМНЯМЕ, че твърдението в споменатия материал, сочещо г-н Балев като фаворит за поста, тъй като си е осигурил нужната партийна благословия и редакторската ни бележка по темата („всеизвестно е, че образователната сфера е силно контролирана и директорските назначения нерядко са плод на политически договорки“), предизвика несъгласие сред част от учителския колектив. В изпратеното до Т21 отворено писмо от синдикалната секция „Образование“ към КТ „Подкрепа“ при СУ „Васил Левски“ (виж „Нека победи по-добрият! В името на учениците и училището!“) бе обяснено, че за няколкото месеца като вр. и. д. Ангел Балев е вдигнал училището на крака и е успял „да тушира всички негативи, натрупани от предходното (временно) ръководство“.

В ДРУГОТО троянско училище, за което бе обявен директорски конкурс – ОУ „Васил Левски“ в с. Борима, нещата са по-различни. Там конкурсът бе прекратен поради липса на кандидати и досегашната дългогодишна и успешна директорка Иванка Миткова, която навърши пенсионна възраст, ще продължи да изпълнява длъжността до обявяването на следващ конкурс.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |