Ще избират нови директори на две троянски училища

* Едното е градското СУ „Васил Левски“, където по неофициална информация кандидатите са двама – Цветлина Митева и инж. Ангел Балев; другото е ОУ „Васил Левски“ в с. Борима

Конкурси

В ДВЕ УЧИЛИЩА на територията на община Троян са обявени конкурси за директори, става ясно от заповедта, публикувана в сайта на Регионалното управление на образованието (РУО) - Ловеч и разписана от началника Еленко Начев. Едното е най-голямото троянско училище СУ „Васил Левски“, а другото – едноименното ОУ „Васил Левски“ в с. Борима. Сред изискванията към кандидатите са да не са осъждани за умишлено престъпление, да не са лишени от правото да упражняват длъжността, да не страдат от заболявания и отклонения, които ще застрашат живота и здравето на децата, да имат магистърска степен и не по-малко от 5 години учителски стаж. Конкурсът се провежда в три етапа – допускане по документи, писмен изпит (тест с 50 въпроса) и интервю. Срокът за подаване на документите изтича днес, 13 юли, и предстои насрочване на датите на конкурсите. 

СУ „Васил Левски“, Троян
В СУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ (Троян) управленският пост дълги години се заемаше от Розалина Русенова, сега зам.-кмет в Община Троян, която го оваканти преди две години поради навършване на пенсионна възраст. За известен период и. д. бе Вяра Дочева, след което постът се пое от инж. Ангел Балев. По наша информация кандидатите за директор на СУ „Васил Левски“ са двама – настоящият и. д. г-н Балев и преподавателката по литература и доскорошен зам.-директор Цветлина Митева. Според мълвата фаворит е г-н Балев, тъй като вече си бил осигурил нужната партийна благословия (всеизвестно е, че образователната сфера е силно контролирана и директорските назначения нерядко са плод на политически договорки – бел. ред.). А директорският пост в СУ „Васил Левски“ е тежък кръст и задължава, тъй като по времето на г-жа Русенова училището постигна сериозни успехи и си завоюва рейтинга на едно от най-добрите в областта, мерещо ръст с прочутата Езикова гимназия в Ловеч.

ОУ „Васил Левски“, с. Борима
В ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ (Борима) дългогодишен директор е Иванка Миткова, която наскоро навърши пенсионна възраст и вече е преназначена като временно изпълняващ до избора на титуляр. Под ръководство на г-жа Миткова боримското школо се превърна в най-успешното неградско училище в община Троян. А неотдавна статия в авторитетния седмичник „Капитал“ му даде изключителна оценка и го определи като „селско училище от световен тип“. Нямаме данни колко са кандидатите за директорския пост тук.

Т21

2 коментара:

Троенец каза...

Митева е много "уважавана" от повечето колеги!!!

r3d33ms каза...
Този коментар бе премахнат от автора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |