Нека победи по-добрият! В името на учениците и училището!

* „Ето Ви конкретна политическа договорка. Дългогодишната успешна директорка (Розалина Русенова) упорито лобира за другия кандидат“

Отворено писмо
Една най-обикновена информационна статия в Т21, съобщаваща за предстоящите конкурси за избор на директори в две училища в община Троян („Ще избират нови директори на две троянски училища“), предизвика доста страсти. По-долу ви представяме становището на синдикалната секция „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в едното от двете троянски училища, в които предстои директорският избор – голямото и рейтингово СУ „Васил Левски“.
Т21

До: Генадий Маринов,
в-к „Троян 21“

УВАЖАЕМИ г-н Маринов, няма как да отминем с мълчание статията Ви относно конкурса за директор в нашето училище, публикувана във в-к „Троян 21“ („Ще избират нови директори на две троянски училища“).

СУ „Васил Левски“, Троян
КОГАТО Ангел Балев беше назначен за и. д. директор, ето какво завари: неизпълнено нареждане на Министерството на образованието за повишаване на заплатите. При условие, че парите за повишаването бяха преведени, но недадени по предназначение. Колектив, раздиран от интриги и протестни послания към всички институции. Високомерно отношение на директорката (и. д. директор Вяра Дочева). Няма пари за нищо - за обучения, за състезания, няма обмяна на добри практики. Опити да бъдем  вкарани в един коловоз на овчедушие и безпрекословно подчинение.

ЗА НЯКОЛКО месеца г-н Балев успя да тушира всички негативи, натрупани от предходното ръководство. Най-много ни радва фактът, че въпреки нелеката учебна година, въпреки поръчковите негативни статии, училището е с изключително високи резултати от ДЗИ, НВО и много призови места от национални конкурси и състезания! Запазихме традиционното второ място по резултат от ДЗИ  по БЕЛ и заехме първо място по втори ДЗИ  в областта. Най-ценното, което постигна г-н Балев е спокойната и творческа обстановка, при каквато учителите не са работили от години. Хубава учебна година беше. Надяваме се така да бъде и занапред!

ВИЕ, г-н Маринов, се доверявате на мълвата, че има политическа протекция за единия кандидат. Тревожи ни твърдението Ви: „всеизвестно е, че образователната сфера е силно контролирана и директорските назначения нерядко са плод на политически договорки”. Ето Ви конкретна политическа договорка. Дългогодишната успешна директорка (Розалина Русенова) упорито лобира за другия кандидат. Имаме информация, че е договорено член на изпитната комисия, оценяваща кандидатите за директори, да бъде Л. Д., директор на Дирекция в МОН и неин добър познат. Уместно ли е и член на същата комисия да е и бившата директорка?!

ИЗРАЗЯВАМЕ искрената си надежда: на конкурс, като на конкурс! Нека победи по-добрият! В името на учениците и училището! 

15 юли 2020 г., Троян
Цветелина Мутафова, от името на
Синдикална секция „Образование”
към КТ “Подкрепа” при СУ „Васил Левски“

1 Коментара:

Троенец каза...

Как да не се съглася,като е навсякъде,дори хигиенист в училищата е с връзки!А да не говорим ,че даскал с връзки се натриса там където не го искат ,а и в пълна степен за него се отнася приказката:Даскал е призвание и това или го можеш или не,независимо от заплащането!б.р.в друго троянско училище...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |