Зам.-министър Таня Михайлова в Троян

* Шефката от образователното ведомство гостува по покана на депутата Иван Миховски – посети три училища и уважи благотворителната гурме вечеря на троянското СУ „Васил Левски“
Образование
Гостите в ОУ „Васил Левски“ в Борима, вляво – зам.министър Таня Михайлова
ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ на образованието Таня Михайлова гостува на три троянски училища, и трите носещи името на Левски, по покана и придружавана от троянския народен представител инж. Иван Миховски, с тях бе и началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) - Ловеч Еленко Начев, 25 февруари. Визитата започна от ОУ „Васил Левски“ в с. Борима (директор Иванка Миткова), където г-жа Михайлова разговаря с учениците за готовността им за националното външно оценяване и къде искат да продължат образованието си. Следващото посещение бе в СУ „Васил Левски“ (Училището за планински водачи) в с. Черни Осъм (директор Румяна Велешка) – тук във фокуса бяха възможностите за популяризиране на дейността на училището и на уникалната професия „Планински водач“. В най-голямото училище в общината – СУ „Васил Левски“ в Троян (и. д. директор инж. Ангел Балев), бяха обсъдени както конкретни проблеми на школото, така и актуалните посоки на средното ни образование днес. „Изключително ползотворни срещи с поети ясни и конкретни ангажименти, по които вече се работи“, коментира в профила си във фейсбук инж. Миховски.

Подготовка за училищната гурме вечеря – ентусиазмът в кухнята е голям, сн. Руслана Попсавова
ВЕЧЕРТА зам.-министърът, народният представител и регионалният образователен началник бяха сред ВИП гостите на гурме вечерята в ресторант „България“, организирана от паралелката по хотелиерство и ресторантьорство на СУ „Васил Левски“ (Троян) с преподаватели Милена Мартинова и инж. Иванка Църова, в партньорство с троянското сдружение на професионалните готвачи „Шеф клуб“, председателствано от шеф Христо Вълчевски. Водещ на изисканото кулинарно парти бе президентът на Българската асоциация на професионалните сомелиери Михаил Марковски, а наред с учениците в кухнята се трудиха и именити бивши възпитаници на паралелката – многократната медалистка от национални кулинарни конкурси инж. Кристина Йорданова и темпераментната Елица Досева, професионален сладкар. Събитието имаше и своята важна благотворителна задача – да се съберат средства за оборудване на нов компютърен кабинет в училището, която бе изпълнена за отличен. Събраната сума (от поканите за вечерята, томболата, дарителската стъкленица и дарителската сметка) възлиза на 12 890 лв., съобщиха от ръководството на училището.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |