Ученичка на НУПИ ,,Проф. Венко Колев“ с престижно отличие за плакат

* 11-класничката Алисия Менова взе Специалната награда в конкурса „Плакат - Костадин Отонов“ в Пловдив
Отличници
Отличената Алисия Менова от НУПИ „Проф. Венко Колев“
ПО СЛУЧАЙ Световния ден на детето, 20 ноември, в известната Балабанова къща на Пловдив бе открита изложба с най-добрите творби от втория Национален  ученически конкурс „Плакат - Костадин Отонов“, чийто организатор е НХГ ,,Цанко Лавренов“ (Пловдив) с подкрепата на Министерството на културата и Община Пловдив. Kонкурсът е насочен към учениците от специалностите „Рекламна графика“, „Графичен дизайн“ и „Компютърна графика“ в училищата по изкуствата към Министерството на културата. Специалната награда „Костадин Отонов“ с конкретна тема „Всички хора имаме сърца“ спечели Алисия Менова, ученичка от 11. клас в троянското художествено училище НУПИ ,,Проф. Венко Колев“ с преподавател по рекламна графика Дияна Начева.

НАШЕТО момиче, което се конкурира с над 50 ученици от българските художествени училища, показва със своя плакат, че няма значение от коя държава сме, каква религия изповядваме и какъв език говорим. И ясно заявява, че всички сме хора и в гърдите на всеки един от нас тупти сърце. ,,Различията могат да обединяват“ е темата на конкурса. Темата е съобразена с основни хуманитарни постулати, записани във Всеобщата декларация за правата на човека към ООН, в основата на която е важният за света и човечеството принцип: „Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права“. Алисия сподели след награждаването, че се чувства горда и щастлива от факта, че е оценена на такова високо ниво и че е успяла да отправи своето послание за обединяване на човешките сърца по земята.

НУПИ „Проф. Венко Колев“, Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |