Изложба на 12-класниците от НУПИ

* Изложбата е един пъстър артистичен букет от акварели, маслени платна, плакати, рисунки, фотографии, керамични предмети; и заедно с ученическите творби – картини на класната им Диана Минева
Галерия „Серякова къща“
Младите автори на вернисажа, галерия „Серякова къща”, Троян, 19 ноември 2019 г.
ТРОЯНСКАТА галерия „Серякова къща” приюти изобразителните произведения на учениците от 12. клас на Националното училище по приложни изкуства (НУПИ) „Проф. Венко Колев“, откриването бе във вторник, 19 ноември. Свои творби показаха Любов Чолакова, Биляна Цветкова, Десислава Банчевска, Ванеса Висарионова, Надежда Раева, Цветослава Ангелова, Николай Йонков, Станислав Кордоловски и Михаел Георгиев. Изложбата е един пъстър артистичен букет от акварели, маслени платна, плакати, рисунки, фотографии, керамични предмети.

Вечерта беше красиво озвучена
класната Диана Минева
ДО УЧЕНИЧЕСКИТЕ рисунки бяха експонирани и картини на класната им – художничката Диана Минева, която сподели с публиката, че това творческо събитие е подготвено от нейните деца с огромно желание и в дух на доброта и приятелство. Вечерта беше красиво озвучена от възпитаници на Детската музикална школа към троянското читалище „Наука - 1870 г.” с ръководител Мариета Куцарова.

ЕСТЕТИЧЕСКАТА изява бе открита от галеристката Мариела Шошкова, която каза, че вече се е създала традиция талантливите ученици на художественото училище да представят творбите си в галерията. Директорът на училището Илиян Илиев припомни, че тези интересни и талантливи деца още в 5. клас представят своя изложба в читалището, с което заявяват своята артистична амбиция и дарби. Той се обърна към младите творци с думите: „Мили ученици, вие сте прекрасни, вашите произведения са разнообразни в жанрово отношение и като набор от изразни средства. Изложбата е голям успех и за вас, и за нас – учителите”.

Картини от една изложба
А ГЛАВНИЯТ учител – художникът Владимир Киров, преподавател по рисуване и живопис в НУПИ „Проф. Венко Колев“, пожела на децата да продължат да рисуват, да даряват картините си на публиката и все така да изпълват света и живота с красотата, която раждат в душите си и създават с ръцете си.

Лина Борджиева,
НУПИ „Проф. Венко Колев“, Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |