Схупарите (пак) доведоха Пролетта

* Карнавалът свърши, да живее Карнавалът!
 Троян, очаквай ни!
Пролет пукна
Карнавалът започва
СЪС СМЯХ, глъчка и много настроение учениците на НГПИ „Проф. Венко Колев“ доведоха Пролетта в Троян (22 март). За пореден път талантливите деца от троянската художествена гимназия (троянци продължават да ги наричат схупари, по старото име на училището - бел. ред.) организираха своя пролетен карнавал, изразявайки себе си чрез собственоръчно изработените уникални костюми и маски. И с едно шарено и радостно дефиле по улиците на града. Карнавалът, превърнал се в традиция и за училището, но и за Троян, се провежда за 22-ри пореден път. Организират го  зрелостниците на гимназията и този път мотото му бе „Карнавал на цветовете“. 

Атрактивни и красиви
КАКТО ОБИКНОВЕНО шествието тръгна от Художествената гимназия и по Главната стигна до Центъра, след това - обратно към училището, където бе финалният (големият) купон/бал. И където дванадесетокласниците изненадаха всички със забавни игри, викторини и разбира се – танци. Не липсваха и награди, а компетентно жури от преподавателите по изкуства отличи най-оригиналните костюми.

Началото на дефилето
ГРАЖДАНИТЕ по улиците приветстваха шествието ни с много усмивки и аплодисменти. А емоциите и вълненията на участниците не могат да бъдат описани, те трябва да се преживеят. Карнавалът свърши, да живее Карнавалът! Троян, очаквай ни! Догодина пак ще доведем Пролетта, и ще бъдем по-много, по-красиви и по-шумни!

Миглена Климова
преподавател в НГПИ „Проф. Венко Колев”

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Още от време оно учениците от ССХУПИ бяха тези,които внасяха колорит в сив Троян.Този карнавал е доказателство. След 2 месеца чакаме троянската версия по баловете.Изрод след изрод,ама на мама и тати златцето...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |