За седми път в НУПИ – „Пейзаж от моята България“

* Изложбата с творби от конкурса се открива на 3 март от 15:00 ч.
 в галерията на училището
Предстоящо
Худ. Симона Берчева, 12 г., Мизия, първо място
НА 3 МАРТ, от 15:00 ч., в галерията на НУПИ „Проф. Венко Колев” ще се открие изложба с над 450 рисунки от традиционния (седми) национален ученически конкурс за рисунка на тема „Пейзаж от моята България“, организиран от троянското художествено училище в чест на националния ни празник. „Каним всички патриоти и любители на изобразителното изкуство на това красиво събитие!“, заявиха организаторите.

Худ. Виктория Иванова, 13 г., Плевен, второ място
Худ. Мартина Бояджиева, 14 г., Ловеч, трето място
„ТРИ РИСУНКИ направиха най-силно впечатление на журито със своя колорит и рисунък. Това са пейзажите на Симона Берчева (12 г.) от Мизия, на Виктория Иванова (13 г.) от Плевен и Мартина Бояджиева (14 г.) от Ловеч. Симона е развила композицията си по хоризонтала с пастелни цветове и с професионално усещане за пространство – едно прекрасно решение с много свежест и непосредственост на изказа. При Виктория цветовете са ограничени в зелено, но то е изпълнено в достатъчно голямо разнообразие на нюанси и наистина внушава усещане за ранна пролет в Боженци. Силно живописно решение е композицията на Мартина – редуват се дървета и къщи, които заедно с цветята на преден план създават интересен и артистичен композиционен порядък, следващ архитектурния ритъм на ловешкия квартал Вароша“, коментира председателят на журито и преподавател по живопис в НУПИ Владо Киров.

СПОМЕНАТИТЕ трима лауреати ще получат парична награда, осигурена от Ротари клуб - Троян и грамота от директора на училището. Те добиват и право на участие в пленера „Пролетни багри” в НУПИ „Проф. Венко Колев”, който ще се състои през м. април.

Т21
по информация на НУПИ „Проф. Венко Колев“

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

ЧИСТЕТЕ СНЕГА А ВЕЙ ДА ВА Е................

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |