Трима нови професори в ИПЖЗ

* Удостоверенията за новите академични длъжности на Цветослав Миховски, Боряна Чуркова и Димитър Митев бяха
 връчени на „Агра 2018“
Кариера
Новите професори в ИПЖЗ: Миховски, Чуркова и Митев
ТРИМА дългогодишни служители в Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) в Троян получиха новите си академични длъжности – професор (22 февруари). Удостоверенията бяха връчени от председателя на Селскостопанската академия (ССА) проф. д-р Васил Николов на тържествена церемония, състояла се в рамките на Международното селскостопанско изложение „Агра 2018“ в Пловдив. Тримата нови троянски професори са от отдел „Фуражно производство“: ръководителят на отдела проф. д-р Цветослав Миховски – специалист по селекция и агротехника на бобови ливадни треви; проф. д-р Боряна Чуркова – занимаваща се с технологиите за създаване и отглеждане на бобови и житни ливадни треви; проф. д-р Димитър Митев – с научни интереси в селекцията на житни ливадни треви.

ИПЖЗ - ТРОЯН е създаден през 1978 г. с решение на Министерския съвет, като голямата заслуга е на съгражданина ни и дългогодишен ръководител на института Петър Дончев. ИПЖЗ е пряк наследник на основания още през 1910 г. Държавен овощен разсадник, преобразуван по-късно в Опитна станция по сливовата култура (1953 г), Опитна станция по овощарство и планинско земеделие (1959 г.) и Комплексна опитна станция (1962 г.). Най-сериозните му научноприложни достижения през годините са: в животновъдството – създаването на новите породи „Бяла българска млечна коза“ и овцата „Старопланински цигай“; в овощарството – селекцията на няколко нови сорта сливи. Директор на ИПЖЗ - Троян от 2012 г. е доц. д-р Диян Георгиев.

Т21 

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

Къде можем да прочетем научния труд например на проф. Миховски?

Анонимен каза...

до 1-ви
В сборника-История на Винпром Троян.

Анонимен каза...

ХАХАХАХХАХАХ.................

Анонимен каза...

Като знам как се става професор в Б-я .........

Анонимен каза...

Едва ли знаеш, по-скоро си чувал, но понеже си професор по душа и ти е в кръвта да разбираш от всичко :)

Анонимен каза...

барем сливи без чернилка поне да ни продаваха...

инъче ко ще и генералисимуси да се произведат, а то...

Анонимен каза...

Попитали Иванчо какво мисли за тримата професори.Той отговорил:
–Ташак,госпожа Петрова!

Анонимен каза...

От злоба се разболява човек. Да са живи и здрави хората и всички ние!

Анонимен каза...

НАЗДРАВЕ

Анонимен каза...

5-ти аз съм 4-ти : ЗНАМ !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |