Защо дебатът за Троян не се състоя

Местни избори 2019
Донка Михайлова, кандидат за кмет на Троян
НА 20 ОКТОМВРИ трябваше да се състои традиционният предизборен дебат между кандидатите за кмет на Троянска община. Очевидно е, че той няма да се проведе, тъй като кандидатът за кмет Иван Миховски така и не отговори на поканата на кандидата Николай Тодоров.  Дали това е липса на уважение към жителите на общината, липса на уважение към опонентите или липса на самочувствие за способността да изложиш идеите си, троянци могат да преценят сами.

ПУБЛИЧНО заявих, че съм готова на дебат за бъдещето на общината без никакви претенции за време, място и регламент. Защото мисля, че всеки кандидат за кмет трябва да има ясна визия за развитие на общината, да може да обясни как ще постигне целите в своята платформа и да има куража и моралното основание да отговаря на всички въпроси, засягащи личния му живот. И няма никакво значение в какво време, на кое място и по какъв начин са му зададени въпросите. Заявих ясно и това, че този дебат има смисъл само ако в него участват и тримата кандидати, за да могат гражданите да направят избор на своя фаворит.

ОТ НЕСЪСТОЯЛИЯ се дебат губим всички – както жителите на общината, които няма да видят кандидатите в съревнование, за да изберат най-добрия, така и ние, кандидатите, които можехме в този дебат да обогатим идеите си с тези на опонентите. Надявам се, че за г-н Миховски ще остане урокът, че претенциите за власт следва да се основават на компетентност и на отговорност към хората. Той е млад и има време да учи своите уроци за отговорностите на един кмет.   

Донка Михайлова
кандидат за кмет на община Троян

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

1 Коментара:

S.Iliev каза...

Като страничен наблюдател, за кандидат кмета на ГЕРБ г-н Миховски, на който не му стиска да се яви на предизборен дебат с останалите кандидат кметове за гр. Троян, си правя извода, че е един пухльо - абе накратко, не става !!! Нека троянци също да направят своя извод...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |