Списък на съветниците в новия Общински съвет, мандат 2019/2023

* Сериозни „въртележки“ заради преференциалния вот  – „Глас Народен“ с три промени, при ДПС са две, при ВМРО една

Местни избори 2019 Резултати Актуализиран 
ГЕРБ
Петко Митков Пенков
Марин Колев Радевски
Радослав Анастасов Чолаков
Бонка Минкова Миховска 
Емилиан Пламенов Евтимов
Ценка Пенчева Петрова
Иванка Цветкова Църова
Цветомила Василева Дудевска-Вачевска
Минко Цочев Акимов
Бисер Стелиянов Методиев/Лалю Маринов Драголов*

БСП
Донка Иванова Михайлова (която след издаване на удостоверението за кмет на община Троян ще бъде заменена от Владислав Петков Кардашимов)
Росен Любенов Веселинов
Владимир Вачев Хаджийски
Младен Павлев Богдански
Васил Тошев Гадевски
Петьо Милков Маринов
Елена Йорданова Ройнева
Розалина Симеонова Русенова/Петко Маринов Петков*                 Нели Минкова Стоянова
Ангел Петков Ангелов/Камен Найденов Спасовски*

МК „Глас Народен“
Николай Василев Тодоров
Ангел Мичев Балев
Мариян Стойков Данчев
Михаела Цветанова Димовска

ДПС
Младен Петков Мондешки
Тони Драгомиров Панов
Мустафа Юсеинов Толев

ВМРО
Даниел Кънчев Сираков
Калина Иванова Калинска
 
Свилен Димитров

ЗА РАЗЯСНЕНИЯ на промените, дошли от преференциалния вот, дадохме думата на най-компетентния по въпроса – члена на ОИК – Троян Свилен Димитров, ветеран по участия в изборните комисии за всякакъв вид избори от 2005 г. насам и тънък познавач (и критик) на изборните механизми. Ето коментарът на г-н Димитров: „Нито един кандидат от ГЕРБ или БСП не събра достатъчно преференции, за да промени партийно наредената листа. Макар и извън Общинския съвет с най-много преференции от ГЕРБ след първите десет е Петър Лалев, а от БСП – Васил Радойчевски. Но преференциите правят размествания в листата на Местна коалиция „Глас Народен“, ДПС и ВМРО. При ВМРО на второто избираемо място вместо Тихомир Лилов влиза Калина Калинска. При ДПС отпадат Айнур Кехайова и Сабие Делиахмедова, а съветници с преференциален вот стават Тони Панов и Мустафа Толев. Най-сериозни обаче са разместванията при местната коалиция „Глас Народен“ – отпадат Свилен Андреев, Димитър Пиронков и Анна Тодорова, а местата им се заемат от Ангел Балев, Мариян Данчев и Михаела Димовска“.

ЩЕ ДОПЪЛНИМ, че не е съвсем ясно доколко порядъчни и чисти са всички преференции и дали някои от тях не са плод на някакви невидими сделки и лобирания, дори на невидим „купен вот“. За всичко това можем само да гадаем, но при всички случаи преференциалното гласуване е нещо хубаво, своебразно противопоставяне на партийния диктат и си заслужава. Някои от преференциалните промени в троянските листи на Местни избори 2019 са красноречивото доказателство.

Т21

Бел. Данните са от официалния сайт на ОИК - Троян
при 100% обработени секционни протоколи.

* С дата 30 октомври в състава на новия Общински съвет - Троян настъпват промени. Заради отказ от участие (причините не са посочени) на Бисер Методиев в групата на ГЕРБ влиза Лалю Драголов. Пак заради отказ от участие (причините не са посочени, но вероятно става дума за покани в новия кметски екип и влизане в изпълнителната власт) на Ангел Ангелов и Розалина Русенова групата на БСП се попълва от Камен Спасовски и Петко Петков.

1 Коментара:

Троенец каза...

Навсякъде пълно с недоразумения,слагачи и известни с това,че са на мама и тате производни!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |