Изненадващо и очаквано – инж. Марин Радевски е кметският кандидат на ГЕРБ

* Инж. Радевски: „Защото вярвам, че Троян и троянци заслужават повече!“ * Очертава се сблъсък на титани, но изходът може да се реши от „малките“ кандидати
 
инж. Марин Радевски
Местни избори 2019 ГЕРБ

ГОЛЕМИЯТ въпрос за предстоящите Местни избори 2019 в Троян – коя ще е кандидатурата на ГЕРБ, вече има отговор, сам кандидатът потвърди за Т21. А кандидатурата е хем очаквана и логична, хем изненадваща, и то немалко. И тъй, в битката за кметския пост през м. октомври срещу вече обявилия намерението си за трети мандат градоначалник Донка Михайлова (БСП) ще се изправи силният човек в ГЕРБ - Троян (председател на групата съветници на партията в местния парламент) и най-едър и успешен бизнесмен в района (собственик и управител на европейския лидер в производството на домашен текстил „Калинел“ ЕООД) – инж. Марин Радевски.

ИНЖ. РАДЕВСКИ неведнъж е бил спряган за кметски кандидат на ГЕРБ, както и за много други постове, свързани с партийната номинация – депутат, областен управител, министър; но винаги досега бе отказвал, като причината е ясна – ангажиментите в тежкия и постоянно разрастващ се бизнес. И още – да смениш креслото в луксозния шефски кабинет в „Калинел“ с кметското кресло в Община Троян за мнозина изглеждаше и изглежда като понижение. Но от друга страна именно той (инж. Радевски) бе най-сериозният опонент на г-жа Михайлова, силен опонент на един силен кмет; а като прибавим предишните два кметски провала на ГЕРБ, явно свързани с кандидатите, а не с партийния рейтинг (който и на скорошните избори за евродепутати бе далеч по-висок от този на БСП) – кандидатурата на инж. Марин Радевски става логична и разбираема. Имаше и друго – на скорошното събрание на общинската структура на ГЕРБ в Троян за излъчване на кандидата за кмет всичките номинирани 4-5 човека са си направили отвод, като при повечето сред мотивите без съмнение е бил и страхът от поредна загуба; и сега се намери някой, който няма от какво да се плаши. Свързахме се с г-н Радевски по телефона и му задодохме основния въпрос – защо; отговорът му бе кратък и ясен: „Защото вярвам, че Троян и троянци заслужават повече!“.

ПРЕДСТОЯЩИЯТ кметски сблъсък в Троян ще е сблъсък на титани. Затова се надяваме и вярваме, че титаничният сблъсък ще е коректен и на нивото на двамата основни претенденти. И че каквото и да се случи, ще е в името на Троян и троянци. Така оформилата се картина на фаворитите за кметските избори в Троян засилва вниманието и към другите кандидати, зад които стоят по-малки политически формации, което, макар че кметските избори са най-мажоритарните избори, намалява шансовете им  – защото при евентуален балотаж тяхната подкрепа може да се окаже решаваща; засега е ясен само един от тези кандидати, представителят на местната коалиция „Избор за Троян“ Николай Тодоров.

7 коментара:

L77 каза...

Имах добро мнение за Радевски, но е от ГЕРБ.

r3d33ms каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Дедо Спас каза...

Майтапа си майтап, ама много ми се иска кандидатите за кмет на нашето китно, но вече село да публикуват своите програми за развитие на Троян. Ако могат да го направят като график, до месеци и дати, още по добре.

kiril каза...

Ха ха това обяснява премиите, които раздадоха.

Anna42 каза...

Хайде да ви е честито! От ноември, всеки в трудоспособна възраст на ангария в "Калинел". Сега вече наистина Радевски ще се превърне в дерибей.

Коки каза...

За да не се превърне може да гласувате.

Unknown каза...

браво на комунистите

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |