Зима посред лято

* Снежно-ледените камари след градушката вчера, 14 юли, в района на село Шипково * Юлските горещници започнаха с неестествено
 ниски температури
Катаклизми
14 юли 2019 г., неделя, с. Шипково, Троянско
СНЕЖНО-ЛЕДЕНИ камари, достигащи 30-тина сантиметра дълбочина, сякаш сме посред зима. Гледката е от неделя, 14 юли, и е заснета от Божидарка Василева по пътя към родното й с. Шипково (снимките са от страницата й във фейсбук). „Ето така е изглеждала вчерашната градушка 5 минути след като е спряло да вали!“, коментира г-жа Василева. Шипковени пък предполагат, че градушката – явно изключително интензивна – е била из облак и е ударила съвсем ограничен участък; затова и няма сигнали за щети в селото.

14 юли 2019 г., неделя, с. Шипково, Троянско
ЮЛСКИТЕ ГОРЕЩНИЦИ, 15, 16 и 17 юли, започнаха с неестествено ниски температури (под 20 градуса), а както съобщиха метеоролозите – в Рила (връх Мусала) и на някои места в съседна Румъния превалял сняг. Предупреждават и за опасност от градушки и бури, включително в нашия район. Но дано с летните катаклизми сме дотук.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |