Куриерски автомобил удари автобус на „Нешев“ с 18 ученици

* Инцидентът стана на светофарното кръстовище под болницата днес около 14:10 ч., микробусът на „Лео експрес“ минава на червено, ударени са още две коли * Четири деца са пострадали при катастрофата
Сблъсъци
Миналото лято, 1 юни 2018 г. – шуменско „Рено Канго“ навлезе на „червено“ и уцели троянско „Жигули“, за радост и тогава тротоарът бе пуст при удара
ДНЕС, 25 април, около 14:10 ч., на светофарното кръстовище на ул. “Христо Ботев“ и ул. „Радецки“ в Троян (кръстовището под болницата) се сблъскаха малък пътнически автобус на фирма „Нешев“ и микробус на куриерската фирма „Лео експрес“, като при вторичния сблъсък пострадали още два автомобила. А особено притеснителното в този пътен инцидент е, че автобусът превозвал деца.

ПОДРОБНОСТИТЕ. Белият автобус на „Нешев“ – извършващ редовен училищен транспорт (сутрин вози 18 ученици от 1. до 9. клас от родното им с. Врабево до СУ „Св. Климент Охридски“ в Троян, следобед ги връща обратно) – се движил по ул. „Христо Ботев“ (посока Врабево). Навлязъл в кръстовището на зелен светофар, но идващият отдясно/отдолу по ул. „Радецки“ куриерски бус не спазил предимство и се натресъл в автобуса. Ударът е доста силен и автобусът бил изхвърлен в насрещната лента, където помел два други (леки) автомобила и се спрял на тротоара (до хранителното магазинче „Маринико“). За радост в този момент на тротоара нямало хора, иначе е щяло да се случи нещо страшно.

ОТ УДАРА са пострадали четирима ученици, три момичета и едно момче, които веднага били откарани в „Спешна помощ“ – момчето е с аркада и драскотини по лицето, едното момиче е с натъртено коляно, другото е с контузия на ръката, а третото, което е със специални образователни потребности, е получило емоционален шок. След оказаната помощ и четирите пострадали деца били освободени за домашно лечение.

ПО ПРЕДВАРИТЕЛНА информация виновен за ПТП-то е шофьорът на куриерския бус. Случаят се разследва. По време на инцидента директорката на СУ „Св Климент Охридски“ Иванка Цекова, която е общински съветник, е била на заседание на местния парламент, но веднага заедно с кмета Донка Михайлова е отишла на мястото на катастрофата. Според законовите изисквания училищната шефка трябва да изпрати доклад за пътния инцидент с нейните ученици до министъра на образованието. „Леко пострадали са четирима ученици. Срещнах се лично с децата и с родителите. Децата са прегледани в Спешна помощ и вече пътуват към домовете си“, написа пък в страницата си във фейсбук градоначалникът непосредствено след катастрофата.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |