Внимателно по празниците!

гл. инсп. Петър Петров
* Ако сте очевидци на нарушения на противопожарните правила, сигнализирайте на тел. 112 или директно на тел. 0686/6-86-42

РСПБЗН - Троян

ВЪВ ВРЪЗКА с предстоящите Великденски празници се очаква струпване на голям брой хора на ограничена територия, предимно в религиозните обекти. Празникът е свързан с използване на запалени свещи и препълване на църковните храмове. Ето защо е необходимо да се спазват някои основни правила с цел да не се допускат инциденти и да бъдем подготвени с правилни действия.

1. Преди всичко, още при влизане в непозната сграда, се ориентирайте за разположението на изходите, наличието на пожарогасители – те могат да бъдат вашето спасение.

2. При пожар сградата се напуска незабавно, но не се поддавайте на паниката.

3. Постарайте се да запазите спокойствие и да успокоите намиращите се около вас.

4. При преминаване през задимено пространство се придържайте до стените, движете се приведени, ниско долу – там концентрацията на опасните газове е по-малка. Ако почувствате повишаване на температурата, това означава, че се приближавате към опасна зона и най-добре сменете посоката, в която се движите.

5. При първа възможност съобщете за пожара на тел. 112. Спокойно обяснете адреса, големината на пожара, местоположението си, има ли застрашени и пострадали хора и др. Не прекъсвайте връзката, съобщавайте за всяка промяна в ситуацията.

6. Бъдете внимателни с използването на свещи, особено при масово струпване на хора на ограничена територия. Съществува вероятност да запалите дрехите на близкостоящ до вас човек или друг горим материал.

7. Оставяйте свещите да догарят единствено на определените места. Не допускайте поставяне или залепване на свещи върху конструкции на сгради.

АКО СТЕ ОЧЕВИДЦИ на нарушения на противопожарните правила, сигнализирайте компетентните органи на тел. 112 или директно на тел. 0686/6-86-42. На тези телефони търсете помощ и при възникване на пожар или друга аварийна ситуация. За повече информация посетете сайта www.pojarna.com

гл. инсп. инж. Петър Петров,
началник на РСПБЗН - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |