Иванка Ковашка: „Обидно е!“

* „Преди 5-6 години започна работа в болницата, от Пловдив дойде като рехабилитатор. Работи 3 месеца, а заплатата му – на ден по
 5 лв. и 60 стотинки?!"
Сблъсъци
Иванка Ковашка
Иванка Ковашка е химик и работи в клиничната лаборатория на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян). На 21 март тя бе сред протестиращите на троянския площад медицински специалисти по здравни грижи. Чуйте защо бе там и какво сподели пред Т21.

СИНЪТ ми преди 5-6 години започна работа в болницата, от Пловдив дойде като рехабилитатор. Работи 3 месеца, а заплатата му – на ден по 5 лв. и 60 стотинки?! С тия пари да ходи на работа, да се облича, да се изхранва или какво?! 170 лв. на месец?! А колко средства, време, нерви отидоха за образованието – бакалавър рехабилитатор. И на третия месец заряза болницата и отиде да работи на бензиностанция. Децата ми не искат да ходят в чужбина, искат да са в родния град, в Троян, в България, но ги гонят насила.

ДРУГО! Много от нас имат кредити. Аз лично изплащам 400 лв. на месец и каквото остане от заплатата, е за мен, за живот. Ако не е сивата икономика, аз как ще оцелея?! Тази ситуация я знаят в Парламента, защото много от депутатите са и работодатели. Една циганка, дето мете улиците, работи за 610 лв., а аз с толкова нерви, учене, отговорности мога ли да се съглася да съм на едно ниво с нея в заплащането?! Обидно е!

ИСКАМ и още нещо да попитам Парламента. Преди 20 години хората къде бяха, къде са сега и къде ще бъдат след 20 години? От толкова години насам всичко отива надолу и как ще тръгне нагоре, като няма никаква промяна към по-добро?!

21 март 2019 г.
Иванка Ковашка, Троян

Още по темата:

1 Коментара:

dakata каза...

Е на първо време Троян ще се обезлюди, все пак дори и в България има градове като Ботевград например, където е пълно със заводи. А градчето ни беше промишлено чудо ... но това е минало.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |