„Аякс“ (Троян) с най-много олимпийци, следва „Александър логистик“ (София)

* Четирима „аяксци“ ще застанат на старт в Пьончанг, „логистиците“ са трима * 21 състезатели ще представят България, премията за злато е 250 хил. лв., прогнозите сочат един български медал
Пьончанг 2018
Владимир Илиев, Емилия Йорданова, Стефани Попова, Милена Тодорова
НЕЩО любопитно, но и показателно – троянският Клуб по биатлон и стрелба „Аякс“ (президент му е бизнесменът инж. Минко Топалски) е с най-много представители в българския отбор на започващата след броени дни Зимна олимпиада в Пьончанг, Южна Корея. „Аяксците“ сред нашите олимпийци са четирима – биатлонистите Владимир Илиев, Емилия Йорданова (за двамата това е поредно олимпийско участие - бел. ред.), Стефани Попова и Милена Тодорова, най-младата българка, която ще застане на старт в Пьончанг. След „Аякс“ (Троян) в отборната олимпийска класация се нарежда клуб „Александър логистик“ (София), който има трима олимпийци в ски бягането – Антония Григорова, Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов.

СВОЙ състезател на Зимната олимпиада в Южна Корея ще има и най-младият троянски клуб – Спортният клуб по биатлон „Амбарица“, негов представител е биатлонистката Десислава Стоянова (тя е от Берковица, но от повече от година е в редиците на троянския тим). Тук трябва да прибавим още едно важно троянско присъствие в българската олимпийска група – на главния масажист на отбора ни Момчил Кинов.

ОБЩО 21 състезатели ще представят България на игрите в Пьончанг, а спортовете, в които ще има българско участие, са шест – ски алпийски дисциплини, биатлон, ски бягане, спускане с шейни, ски скокове и сноуборд. Най-голямата е групата на биатлона, където за пръв път от игрите в Албервил (1992 г.) България ще бъде в пълен състав от 10 състезатели – петима при мъжете и петима при жените.

„МИСЛЯ, че те повече от нас искат медали. Шансовете за всички са еднакви, стартът е равен. Всеки от нашите спортисти има своя шанс и за медал, и за хубаво класиране. Но нека да не потегляме с пълна кошница. Трябва само да ги подкрепяме, да им даваме своя позитивизъм и да им стискаме палци“, заяви на пресконференция преди заминаването на делегацията ни председателката на БОК Стефка Костадинова. Обявената държавна премия за златен медал на български спортист в Пьончанг е 250 хил. лв. България ще спечели едно отличие, е прогнозата на авторитетната компания за анализ на данни „Грейсноут“.

Т21
Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво на нашите спортисти.
Бъдете живи и здрави.
Къде са другите драскачи?
Защо никой не се радва на победите им?

Анонимен каза...

Чакай малко бе, младежо. Кои успехи визираш?

Анонимен каза...

Поздрави и успех на всички троянски и разбира се на всички български олимпийци!
Малкият и смаляващ се все повече Троян има 25% от българските спортисти за Олимпиадата в Пьончанг. Това е повече от уникално и потвърждава за сетен път, че в Троян се раждат невероятно талантливи деца и че в Троян има невероятно талантливи и добри треньори, които създават и оформят първоначалната база от едни комплексни качества в тези деца, само и единствено върху която основа те могат и не само могат, но се изграждат като добри състезатели от най-висок ранг.
Имаме и световен шампион в ски-ориентирането и ако някой може да ми даде разумно обяснение, защо ски-федерацията не включи С.Беломъжев в предолимпийската подготовка за да вземе и той участие в отбора ни по ски-бягане ще му бъда безкрайно благодарен.
За съжаление, всичко хубаво и добро по отношение на троянските зимни спортове се изчерпва с горенаписаното. Защо? Ами защото ако на някой от другите спортисти или спортни деятели им обясните в каква допотопна среда и на какви допотопни спортни съоръжения са подготвени в първоначалната фаза и са излезли тези деца за да достигнат участие в Олимпийски игри или до европейски и световни титли - никой няма да ви повярва. Никой няма да повярва, че Троян има четирима олимпийци, а няма нито една читава писта за биатлон. Пистата на Беклемето е официално "горски път" и каквато и каквото беше преди 35 години - същото е и днес. Нещо повече, 35 години не друг, а именно община Троян проваляше всички опити нещо сериозно да се направи на Беклемето за зимните спортове, а най-вече за децата и жителите на Троян. Последният опит бе преди 3-4 години, когато ОбС Троян отхвърли поредното ми предложение да се инвестира в Беклемето и да го превърнем в "Зимен център на Северна България". В същото време кмет и общински съветници се кипреха около тези невероятни троянски спортисти и спортните им успехи, все едно имат някаква заслуга. Снимка с кмета, до кмета, около кмета и значки от ОбС... и букети с ах-кания и ох-кания. Направете нещо за тези троянски талантливи деца и престанете с тъпата си демагогия, "скъпи" троянски управници. А сте ни "скъпи", защото ни излизате доста скъпо. За обещания ролбан няма да питам. ПиАр-акцията и там приключи.
*
Въпреки всичко, тези троянски олимпийци направиха днешния и не само днешния ни ден по-хубав и с повод за гордост, че сме жители на този наш град. Дано доживеем денят, в който да не казваме "въпреки всичко", а "Благодарение на всичко". Е, тогава може и 50% от спортните ни делегации да са от Троян :). Шегичка. Нека си останат 25%, ама трайно!

Анонимен каза...

Нали на Беклемето има 3 писти?

Анонимен каза...

Запомнете веднъж завинаги: Единственото населено място със статут на курорт в троянско са минералните бани над с. Шипково, или каквото е останало от тях.Всички други вменяванки и използване на определението Курорт, за което и да е място от нашия край е глупост и невежество.
Преди години доайена в ОБС Троян, Даниел Сираков, мисля че и Илиян Пеевски имаше водеща роля в този проект разпространи план за превръщането и разработването на Беклемето в курорт от национално значение, което задължаваше държавата заедно с общината да работи за осъществяване на този проект.
Е, местните селски велможи убига в зародиш този план.Сещайте се защо сами!
Сега прочетете пак колко спортисти от Троян са на олимпиадата в Китай, знаейки, че в Троян развит спорт НЯМА, и колко спортисти от районите на известните български зимни курорти ...
Сега някой да ми каже не му ли се струва леко ненормално това?

Анонимен каза...

Уникално е в скромната българска делегация да има толкова троянци!Поздравления за състезателите!Поздравления и за "двигателите",Цветан Куршума,Минчо Топалски,по-младите Георги Радковски и всички останали.Направихте за нас,троянци,тази олимпиада по-специална!
Минко Магунски
UK

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |