Мартеници с кауза в НУ „Св. св. Кирил и Методий“

* Целта е със собственоръчно изработени и продадени мартенички да се съберат средства за закупуване на инхалатори за детското отделение на троянската болница
Баба Марта бързала…
"Работилницата" за мартенички в НУ "Св. св. Кирил и Методий", Троян, 2018 г.
УЧЕНИЦИ и учители от троянското НУ „Св. св. Кирил и Методий“ се трудят усилено по реализацията на училищния проект „Мартенички с кауза“, научи Т21. Целта на инициативата е със собственоръчно изработени и продадени мартенички да се съберат средства в подкрепа на детското отделение на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян) и конкретно за закупуване на инхалатори. Голямата част от планираното количество мартенички вече е готова и започва следващият етап – продажбата на червено-бялата училищна „продукция“ в подкрепа на дарителската кауза. И от нас – успех!

„МАРТЕНИЦИ с кауза“ е инициатива, имаща няколкогодишна история. През 2012 г. 10 известни български дизайнери в модата и бижутата изработиха авторски мартенички, като цялата сума от продажбата им бе за подкрепа лечението на болно дете. Дарителска кампания „Мартеници с кауза“ организира и популярният сайт „БГ мама“, както и националното сдружението на майките на деца с увреждания.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво!!! Инициативата е прекрасна децата така се учат да бъдат толерантни и отговорни. Прекрасни деца прекрасно училище. Друг е въпроса , че тези комерсиални доктори не могат да извадят по 100 лева (толкова струва един инхалатор) а пък си направиха къщи за по четвърт милион и карат коли за по 100 хиляди лева , но това е друга тема.

Анонимен каза...

А пък и зъболекарите не ги касае ,щото и те дерат кожи и инхалатори не им трябват???

Анонимен каза...

Болен здрав носи. Бедните деца събират пари за оборудване , което ако се наложи (не дай боже) да ползват родителите си плащат като попове (под масата). Майко мила в какъв парадокс живеем. Иначе браво на децата.

Анонимен каза...

А защо не отразихте новината предишните две години, когато се събираха пари за децата с онкохематологични заболявания и Пирогов, от къде минават деца и хора от ЦЯЛА България. Инициативата е хубава, но не е измислена точно от тези, които сега си правят ПР на чужд гръб.

Анонимен каза...

Има ли значение кой е я измислил и колко му е криво за авторското право,важното е помощта да стига до нуждаещите се без крадци да се докопат до нея!А ти сигурно искаш процент щом така умуваш?

Троян 21 каза...

До №4: Вижте тук:
http://statii.troyan21.com/2016/02/blog-post_23.html

Анонимен каза...

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/krasen-marinov-ot-troyan-policejska-kola-me-blysna-narochno-v-neya-se-vozeha-shefovete-na-policiyata-i-kat

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |