Свалиха председателя Тодоров

* Вотът на недоверие успя с гласовете на ГЕРБ, ВМРО, ДПС,
 независимия адв. Велев и „златния пръст“ на Илиев * Николай Тодоров: „Оказах да стана съучастник в поредната посредствена
 политическа колаборация“
Сблъсъци
Защитната пледоария на Николай Тодоров
На преден план – "златният пръст" Веселин Илиев
Розалина Русенова (БСП) чете декларацията на групата
НИЩО изненадващо не се случи по „възловата“ т. 2 от дневния ред на вчерашната (21 декември) сесия на Общинския съвет в Троян – гласуването на вота на недоверие към председателя Николай Тодоров („Избор за Троян“), поискан от 10-членната група на ГЕРБ. Очаквано двамата от ВМРО – Даниел Сираков и Калинка Калинска, плюс Айнур Кехайова (ДПС) и независимият адв. Захари Велев подкрепиха „големия брат“, както са го правили винаги, когато трябва. С подаденото заявление за напускане на коалиция „Избор за Троян“, огласено в началото на сесията, стана ясно, че съветникът Веселин Илиев ще е „златният пръст“ и ще осигури нужния 15-ти глас. По закон (ЗМСМА), за да мине вотът, бе необходимо обикновено мнозинство, т. е. над половината от общия брой на съветниците (29). А защо г-н Илиев, представител на БЗНС в коалицията, се извъртя и гласува срещу своите, и то точно в този момент, можем да се досещаме. И едва ли причината е само посочената в заявлението за напускане на групата – поради „несъгласие с начина й на работа и отношението на членовете й към мен и семейството ми“.

НЕ БЕ изненадваща и позицията на групата на БСП, която излезе с политическа декларация (публикуваме я отделно) във връзка с вота на недоверие. Беше ясно, че в червените редици не хранят симпатии към председателя, помнят се и сблъсъците с него (още от самото начало); но от друга страна нямаше как да се солидаризират с големия враг (ГЕРБ). Единственият възможен ход бе да гласуват с „въздържал се“ или просто да не участват в гласуването. Избрано бе второто, което все пак даваше известен шанс на председателя – ако някой от 15-те в последния момент решеше да гласува в негова подкрепа; ясно е, че не се случи.

Инж. Марин Радевски отново атакува председателя Тодоров
АРГУМЕНТИТЕ на вносителя на предложението (ГЕРБ) бяха преповторени още веднъж от председателя на групата инж. Марин Радевски – процедурни пропуски и грешки на председателя Тодоров при воденето на сесиите (виж „ГЕРБ иска главата на Николай Тодоров“). Но имаше и още. Г-н Радевски обвини председателя за скорошните промени в Наредбата за управлението на общинските дружества, даващи повече правомощия на Общинския съвет за сметка на администрацията и кмета (а пропо, тези промени бяха приети с гласовете на ГЕРБ и тогава бяха смятани за успех – бел. ред.). Имаше и други обвинения и бе направено обобщението, че явно г-н Тодоров не е подходящият човек за поста и затова се налага смяната му.

КАКВО каза в своя защита Николай Тодоров? Най-напред той отхвърли като абсолютно несъстоятелни формалните обвинения (за грешки при воденето на сесиите). По-важна обаче бе втората част от председателската пледоария, в която бяха посочени по-дълбоки причини за гербаджийската атака. „Проблемът е друг и мисля, че всеки знае това. Каква е причината ли? Причината е, че аз просто преча. И защо, след като работата си я вършех с доблест, с чест и с немалка доза алтруизъм, следвайки устоите на парламентаризма и демокрацията?“, заяви г-н Тодоров. След което (си) зададе въпроса: „Какво не направих и защо се стигна до този вот?“. И му отговори с немалка доза ирония: „Това, което не направих, е, че категорично, нагло и безпардонно отказах да се предам, отказах да сведа глава, за да не бъда посечен. Отказах да сервилнича и да връзвам обувки, а останах верен на принципите си. Отказах да стана лакей на силния на деня – казвам силния не защото е силен в държавността, а защото е силен в лукавостта. Оказах да стана съучастник в поредната посредствена политическа колаборация. Отказах да предам съмишлениците си, като ги тикна в поредното политическо безумие“. Председателят, на когото оставаха броени минути на поста, отправи и тежко предупреждение: „Усещам, и не го крия, страх от завръщането на тъмните години на зависимостите“. А заръката му към колегите съветници бе да вършат работата си така, че „като се изправим пред огледалото, да не сме си трудни за гледане“.

Броенето на бюлетините от гласуването на вота на недоверие
Спряганият за бъдещ председател Петко Пенков (ГЕРБ)
СЛЕД КАТО 15 съветници подкрепиха вота на недоверие (процедурата бе с тайно гласуване) и председателят Николай Тодоров бе свален, последва кратко съвещание дали веднага да се избира заместник или това да стане на сесията през м. януари. Прие се второто, като в кулоарите открито се говореше, че новият председател ще е съветникът от ГЕРБ Петко Пенков. Имаше и предположения, че това ще се използва като трамплин за бъдещата кметска кандидатура на съветника, кой знае…

Т21    

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

НИЩО изненадващо от мафията назначен от нея свален.Никой не се съмнява, дори тези, които подкрепят ГЕРБ, че Мафията си има държава.
Добре организиранатите мафиотски бригади осигуряват вече работа и кариера на стотици и хиляди семейства и който не слуша вън от хранилката. Проследете "израстването" на Борисов от бодигард и мутра от средно равнище, "издигането" му за Главен секретар на МВР, когато успява с помощта на Цв.Цв. да манипулира и моделира "гръбнака" на бъдещеото си мутренско управление. И накрая години бездпардонно, нагло, бандитско управление - на тези, които установиха пълен контрол над държавата, над бизнеса, над паричните потоци.Контролираха и контролират всички канали на накотици - чужди и собствено производство, на контрабандата на цигари, алкохол, горива и т.н. и т.н. Всички, които не работят с тях и за тях бяха изтласкани от бизнеса, от пазарите, от живота...
Естествено е, че тези примитиви, които имат някакъв келепирец покрай Мутрафонията, е да ги подкрепят. Страшното е, че те са вече около 20-25% от обществото и бъдещето за България е някаква балканска Сицилия. За 1/4 от населението няма и не може да има друга нормална и честна работа. Тяхната Мафия /Полиция, Митници, Монополи ..../ ги храни и ги пази!?
Затова за тях друго няма - ДА ЖИВЕЕ МАФИЯТА, НАЧЕЛО С МУТРАФОН ВЕЛИКИ И НЕГОВИЯ ПРЪВ ВЕЗИР - ЦЕЦО ШЕСТАКА и лакеите им на местно ниво!

Анонимен каза...

Тези от ГЕРБ и на местно и на национално ниво са показател за силово и незаконно действие.
А Вие си гласувате за тях и чакате промяна към по-добре.
Е, няма как да стане.
А толкова ли сте тъпи и ограничени, че за толкова години не го проумяхте?
Правите един и същи избор, а чакате различен резултат.
Очевидно е, че няма как да стане това.

Анонимен каза...

Анонимен 2, ти за какво силово действие пишеш?

Анонимен каза...

С низ от беззакония г-н Николай Т. беше направен "председател" на ОбС Троян. С низ от беззакония бе изхвърлен от същите тези, които го направиха "председател".
Разбира се, всяко беззаконие поражда следващи беззакония и в тази връзка искам да попитам две неща:
1. Кой ръководеше заседанието на ОбС след т.2, когато обС Троян на практика е без "председател"? Това няма как да е кой да е от зам.председателите, защото те на кого са заместници, след като не съществува "председател" на практика? А и по закон те нямат подобни правомощия, ако не са оторизирани за целта от "председателя", когото те подпомагат. Да, в Правилника на ОбС Троян съществува чл.21, ал.3, но тя е противозаконна и не случайно следва ал.4, където нещата идват по местата си и на т.нар. зам.председатели не са възложени подобни функции, а само дейности, свързани с наличието на съществуващ предсдател на ОбС.
2. Кой ще свика следващата сесия на ОбС Троян, след като същият няма председател? Това отново не могат да бъдат зам.председателите по същата причина, тъй като те не съществуват в правния мир без наличието на избран "председател" на кой да е ОбС. Не може и да е областния управител, защото той може да свика само първото заседание на един новоизбран ОбС без наличието на председател, а за другите заседания – само при наличието на председател.
Кой тогава? Ами никой на практика без наличието на избран председател на ОбС! Ето и какво пише в ЗМСМА: Чл. 23. Ал.(4) Общинският съвет се свиква на заседание от неговия председател:
1. по негова инициатива;
2. по искане на една трета от общинските съветници;
3. по искане на една пета от избирателите на общината;
4. по искане на областния управител.

Законът ЗМСМА така е създаден и приет, че един ОбС на практика не може да съществува и функционира без "председател" на ОбС. Ето защо след т.2 от дневния ред на сесията и гласуваната оставка би следвало веднага да се премине към избор на "председател" на ОбС.
Да, ама за подобна дейност трябва да си поне малко грамотен. А в ОбС Троян за сетен път се оказва, че няма нито един грамотен, което е по-малката беда. Голямата беда е, че от тези неграмотници зависи съдбата на Троян и неговите жители. Има ли още някои, които да се чудят защо Троян е на днешния хал?
И още нещо. На тези неграмотници Правилникът за дейността на ОбС Троян е пълен с беззакония. Тези неграмотници са решили, че могат да се самопоставят над Законите и Конституцията на България. В ЗМСМА ясно и конкретно е написано кога могат да бъдат преустановени правомощията на едни Председател на ОбС. В Правилника си тези неграмотници са вкарали действащите законови разпоредби, но, забележете, добавили са си свой текст с „допълнителна“ клауза с т.нар. „вот на доверие към председателя“, което е грубо закононарушение, с което тези „умници“ са се самопоставили над законодателя и Закона. Съвсем отделен въпрос е до колко текстовете в Закона са добри и демократични, но, повтарям го отово – един Закон добър или лош винаги трябва да се спазва. Ако е лош, направи нещо за да бъде променен, но докато действа и бъде променен – той, законът, трябва да се спазва и никой не трябва да се самопоставя или да бъде поставен над Закона и най-важното – всички трябва да сме равни пред Закона. А така ли е? Поне в ОбС Троян не е така!

Анонимен каза...

Много силови неща.
Голяма фирма, която се развива добре - отиват тиквите и влизат в управлението й, а след време направо си я вземат (не купуват) - просто си я вземат за тях.
Натиск (физически, психически и други подобни) върху неудобните хора, силово и незаконно назначаване на нашите хора.
Мислиш ли, че онзи човек от Добрич или къде беше доброволно (понеже е дащен човека) е дал 4 тона месо за ГЕРБ????
И много други примери.

Анонимен каза...

4-ти, а я покажи и ГЕРБ в национално ниво колко закона прескочиха?
Спри се на топ 10 нарушения, че иначе ще има до утре да се пише :)

Анонимен каза...

Зимата на 2013-та година, на 33 години, напуснах Троян/България...Сега като се замисля, грешката ми бе, че не се разкарах още по-рано !

Анонимен каза...

Ами този плъх Веселин Илиев, пази боже сляпо да прогледа и той предаде коалицията.Целият род са маймуни Витлием, Динушев за пари и майка си ще продадат.

Анонимен каза...

Преди две години, когато г-н Витлием Илиев набута синчето си през "задния вход" в ОбС Троян написа възторжено - "Сега ще видите".
Е, видяхме. Видяхме поредният акт на троянската „политическа проституция“, което изобщо не е нищо ново. Видяхме поредната „политическа проститутка“, която бе преместена от една "магистрала" на друга "магистрала". Видяхме как представеният ни за "витлИемска звезда" на практика не е нищо повече от "герберска петолъчка" за еднократна употреба.
Не, това не е прецедент. Години наред ГЕРБ в Троян си "пазарува" общински съветници. Сещам се поне за 5-6 такива. А най-забавното е, че с тези "покупки" от много години ГЕРБ има реално мнозинство в ОбС и въпреки това - ГЕРБ Троян не приеха и не реализираха на практика нито една точка от предизборните си програми. Абсолютни политически въздухари и несретници. Не че и другите са с нещо по-различни, но години наред да имаш мнозинство в ОбС и нищичко, ама нищичко да не свършиш за града и избирателите си - такива политически шутове едва ли има другаде. ВМРО, ДПС и "Избор за Троян" /каква гротеска/, също са част от това мнозинство в ОбС, но и те нищичко не свършиха от предизборните си програми, а се самопревърнаха в придворните слугинчета на ГЕРБ Троян, да не кажа - в политически роби.
БСП от години са напълно неадекватни, но за сметка на това отчайващо високомерни на база посредствената си политическа култура. Единственото им спасение е, че изпъкват на фона на дебилите от гореспоменатите партийни котила, които хабер си нямат в кой свят се намират и какво изобщо дирят в ОбС Троян. Това обаче не е извинение, нито е основание за успокоение, за да си живуркат безмълвно, безметежно и в едно безвремие около войнстващата троянска политическа посредственост. Посредственост и безвремие, която „тяхната“ кметица дори успя да превърне като форма и стил на управлението си, но, забележете – под „бурните ръкопляскания“ и многогодишната подкрепа от ГЕРБ, БСП, „Избор за Троян“ /каква пародия/, ВМРО и ДПС в ОбС Троян.
„Успехите“ не закъсняха. Както казва В.Вацев – „…а утре ни предстои да живеем непоносимо по-добре“.

Анонимен каза...

Появи се и Декларацията на БСП. "Платена публикация" и без право на коментари. Сигурно заради "демократичността", за която се говори в тази Декларация.
Тъй като тя е част от темата на тази статия, ще си позволя да я коментирам и нея.
Другари и другарки от БСП, това, че отказвате да гласувате по поредното беззаконие на ГЕРБ§Ко не ви прави по-малко невинни. Защо?
1. Вие сте преки съучастници по отношение съществуването на незаконния текст в Правилника на ОбС, където превишавайки си правата, ОбС Троян е решил да си поиграйка на "вотове на недоверие", които ЗМСМА НЕ ПРЕДВИЖДА.
2. Вие сте добре запознати и знаете, че точка за избирането на нов Председател на ОбС не е предвидена и след беззаконието извършено от ГЕРБ§Ко, на практика ОбС е оставен без председател и продължаването на тази сесия и свикването на следващата сесия са напълно незаконни. Вие това не го ли знаехте? А ако сте го знаели, защо не предупредихте политическите талибани в ОбС Троян и защо изобщо не напуснахте? А ако не сте го знаели - какво изобщо дирите в ОбС Троян?
3. В състояние ли е БСП да обясни какво е това и най-вече какво на практика означава „ляво“, „дясно“ или „център-дясно“ в политиката на един общински съвет в една САМОУПРАВЛЯВАЩА се демократична общност. Моля, с примери от коя да е демократична държава в целия свят. Нещо повече, понеже се спрягат партии, накичени с подобни определения – бихте ли посочили член от ЗМСМА, където се говори за партийна политика или за партийни общински съветници? Има ли шанс някога да научите ако не ЗМСМА то поне смисъла на Клетвата, която сте полагали като общински съветници?
4. Говорите за „конфронтации“ и „задкулисие“. Има го. Само че само по време на предизборна обстановка или в подобни смешни и противозаконни деяния за разчистване на лични сметки. Как пък един път не се конфронтирахте за нещо свързано с просперитета на Троян и неговите жители? Я си вижте гласуванията от 10 години насам. Я вижте каква любов и единение лъха между БСП и ГЕРБ в ОбС Троян. Даже си и ръкопляскахте на единодушието при един от порочните и неадекватни бюджети на Кмета Михайлова.
5. Как възнамерявате да проведете януарската сесия, при положение, че сте в състояние „цунг-цванг“ и нямате полезен /ЗАКОНЕН/ ход? Ще се включите ли отново в беззаконията на ГЕРБ§Ко, след което да напишете отново Декларация как сте против беззаконията им?
Накрая завършвате Декларацията така - „Настояваме за спазване на върховенството на закона и за почтеност в политиката, която да се ръководи единствено и само от интересите на гражданите на община Троян!“
1. Хайде стига намесвахте гражданите в тъпите ви игрички с ГЕРБ и слугинажа им. Отдавна е ясно, че на съветниците в ОбС Троян изобщо не им пука за гражданите, а ви интересуват само вашите партийки, с което от десетилетия не престанахте да газите и законите и Клетвата, която полагате. Вие с гражданите отдавна живеете в различни светове. Мога да ви зарина с примери за действията и решенията на ОбС и съответните кметове ПРОТИВ Троян и жителите му, които в голяма част успяхте да прогоните от града и общината.
2. Хайде сега като настоявате за „спазване върховенството на закона“ да ви видя как ще реагирате и процедирате във връзка провеждането на януарската сесия през 2018-та.

Анонимен каза...

Най-лошото в тоя пореден троянски фарс е колко продажни са хората. Купиха Даниел Сираков (ВМРО), който уж е в коалиция с Николай Тодоров (НФСБ)и имаха общ кандидат депутат.За Калинка-Малинка няма нужда да говорим. Купиха и сина на Витлеем Илиев, който уж беше в коалиция "Избор за Троян" и който по смъртно нямаше как да стане съветник без тях. Любопитно е,че ДПС на национално ниво уж са опозиция на ГЕРБ, но тук отново не е така.Същото важи и за ДОСТ Захари Велев.Правят или не политика тези всичките хора? Или просто като свирне Радевски и те се надупват? И на всичкото отгоре, ние също им плащаме заплатки и други привилегии.

Анонимен каза...

11-и,много си прав ....а хората да си направят изводите

Анонимен каза...

Файда - йок от тоя общински съвет.
Да направят резюме за две години всеки съветник, какво предложение е внесъл и да направим равносметка, колко ни струват - заплати, банкети, ток и тн.
Индивидуално освен "радиофикацията" и риболова свършиха ли друго?

ВМРО Троян каза...

Общинските съветници Даниел Сираков и Калина Калинска от групата на ВМРО-БНД Троян подкрепят предложението за исканата оставка на Николай Тодоров като председател на Общински съвет Троян поради следните причини:

1. Липса на политически диалог

2. Липса на дебат по приоритетите и политиките за развитието на Община Троян, заявени от ВМРО-БНД

3. Липса на експертиза в работата на троянския парламент

Тези три причини дават основание за политическото решение взето от Общинския комитет на ВМРО-БНД Троян. То ще бъде изразено от групата съветници на политическата сила с гласуване за оставката на председателят на ОБщинския съвет Николай Тодоров

Анонимен каза...

Достойна и почтена позиция на ВМРО

Анонимен каза...

Достойна и почтена,не думайте бе:)))))))

Анонимен каза...

Да бе..много достойна..особено позицията на Сираков през последните години...смях!

Анонимен каза...

Да живее бъдещата коалиция на местно и национално ниво - двете братски и идейни партии ГЕРБ и БСП! А другите, като нямат акъл - кучетата ги яли!

Анонимен каза...

Непослушен и пречи за важни решения:
Коалиция "Избор за Троян" и техния лидер Николай Тодоров попречиха да бъде избран за шеф на пазарите Румен Райков издигнат от ГЕРБ. "Лоши хора" г-н Райков бил хванат да КРАДЕ голяма работа. Същите "лоши хора" изкараха на светло и продажбата на резиденцията. Нещата били уговорени тихомълком с лидерите на ГЕРБ И БСП. Куповач Хари Велев. Хари Велев бесен. Хари Велев е и ДПС и ДОСТ в Троян. "Лоши хора" след време можеше да си имаме джамия.ВМРО ТРОЯН вота им е изцяло на личностна основа. Обществена тайна е нетърпимостта на Даниел Сираков към хората ок коалицията. Златния пръст това мишленце 6 месеца се чуди как и на кого да си продаде мястото е успя. Това са действия от последните месеци и явно са преляли чашата. Резултата е на лице.
Какъв е вота вие преценявайте.

Анонимен каза...

Какво ги зовете по имена, този направил това,другия онова,като погледнете този охлюв на стола,калинки и др.мишкари,се казва така и не е лъжа- Всички са м....и,не маскари а друго.

Анонимен каза...

19-и,евала че им го каза,това е самата истина,написал си го много точно и вярно!!!

Анонимен каза...

Браво 19-и!!!

Анонимен каза...

Радевски президент, Веселин Илиев премиер кукленото шоу продължава!

Анонимен каза...

Последно, пенсионерката Поля Димова напуснала ли е общината или не ?

Анонимен каза...

Такива като пОЛя дИМОВА, никога не напускат. А по отношение на хората занимаващи се с политика. Никогс не заберавяйте, че политиката е мръсна игра, която се играе от нрепочтенни хора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |