Ще избират нов управител на „Общински пазари“ ЕООД

* На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъдат определени четиримата съветници в състава на комисията по избора на управите; ще я председателства зам.-кмет, посочен от кмета

Николай Вълков
 Конкурс

СЛЕД изтичането му през 2016 г. договорът на управителя на общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД Николай Вълков бе удължен заради предстоящо пенсиониране с една година, която измина. Подобна идея за удължаване на договора на г-н Вълков с още една година (във връзка с предстоящото строителство на новия Малък пазар, което се администрира от „Общински пазари“ ЕООД) общинската администрация имаше и сега, но след дебати в Общинския съвет бе решено (реш. №554/26.10.2017 г.) да се върви на конкурс.

НА ПРЕДСТОЯЩАТА в четвъртък, 30 ноември, сесия на местния парламент ще бъдат избрани четиримата общински съветници, които ще влязат в комисията по избора. Според Наредба №3 за реда за упражняване правата на Община Троян в общинските дружества комисията трябва да е в състав от 7 души, като неин председател ще е зам.-кмет, посочен от кмета Донка Михайлова.

СПОРЕД споменатата Наредба №3 в конкурса за управител на общинските дружества, в частност в предстоящия конкурс за управител на „Общински пазари“ ЕООД, могат да участват лица, отговарящи на следните условия по чл. 27в: да имат висше образование със степен магистър, да са с поне 5 години трудов стаж по специалността и поне 3 години управленски стаж и да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани; могат да се предвидят и допълнителни условия, свързани със спецификата на дружеството. След избора на комисията предстои насрочване на конкурса, който вероятно ще се състои след Нова година.

Т21
Начало

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Ясно, е че има „наш” човек.Ясно, е че се знае кой е.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |