Юбилейна изложба на Стоян Врацов в „Серяковата къща“

* Самостоятелната изложба на родопчанина, свързал съдбата си с Троян, е посветена на неговата 70-годишнина; откриването –
 на 16 август, 18:00 ч.
Предстоящо
Стоян Врацов
НА 16 АВГУСТ (ден след големия християнски празник Успение Богородично, още Голяма Богородица), 18:00 ч., в галерия „Серякова къща“ в Троян се открива самостоятелна изложба на известния троянски живописец Стоян Врацов. А поводът е специален – 70-годишнината на майстора на четката (р. 1947 г.), чиито троянски пейзажи и портрети са в не една колекция у нас и по света.

ЮБИЛЯРЯТ живее в Троян от десетилетия и е натурализиран троянец, но е родом от с. Бачково, Асеновградско, родопчанин. Да учи в троянското художествено училище (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“) го изпраща братът на писателя Николай Хайтов – Георги Хайтов, който по онова време е директор на гимназията в Асеновград и оценява таланта на Стоян.

СЛЕД завършването на художественото училище и до днес Стоян Врацов неизменно работи като художник и винаги си е вадил хляба с рисуване – бил е щатен художник на Община Троян, завод „Машстрой“, Музея на занаятите, художник на свободна практика. Спед основателите е на Дружеството на троянските художници (ДТХ). В момента има ангажименти по аранжиране на изложбите в галерия „Серяковата къща“. И от нас – честит юбилей!

Т21

1 Коментара:

мичо генковски каза...

Стояне!
Без всякакво съмнение творбите ти заемат достойно място в галерията на троянските художници редом с Иван Шошков, Бочо Донев, Цвятко Дочев, Иван Пеевски,Петър Хаджиев, Григор Първев. В Троян ти изяви своето дарование, очерта своя собствена палитра, неподвластна на ничие влияние. Собственият ти авторски натюрел те прави разпознаваем и желан творец. Чрез твоите картини красотата на околната природа, историческото богатство на троянската архитектура и бит, манастирската църква с двора и монашеските килии ще пренесат през годините очарованието на Троянския край.
Дръж здраво четката и запази творческото си вдъхновение още дълги години!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |