Започва ремонтът на входа на Троян?

* През лятото ще се ремонтират и най-тежките участъци по пътя от Доброданското към Старо село и Лесидрен – начало на цялостната реконструкция * Шефът на АПИ бе в Троян, уточнени са подробностите * „Този път има шанс!“, коментира във фейсбук кметът Михайлова
А дано! Актуализиран
Входът на Троян откъм Ловеч - ремонтът трябва да започне до края на м. юли, сн. Т21
МИНАЛАТА седмица в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова  сподели за своя среща, на 27 юни, с министъра на регионалното развитие и наш земляк Николай Нанков. Министърът информирал, че предстои да започнат два изключително важни за Троян пътни ремонти. На последвала среща с шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов били уточнени подробности по подготовката на ремонтите и технологията на работа; и било договорено скорошно работно посещение на двата обекта.

ДО МЕСЕЦ, т. е. до края на юли, ще започне реконструкцията на входа/изхода на Троян откъм Ловеч. Обектът е в годишния план на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и са заделени средства.Тук е излишно да говорим за големия смисъл на този ремонт – и в чисто транспортен план, и имиджово за града и района, и като очакваното начало за започване на изграждането на обходния път край реката, чиято съществена част ще е бъдещият нов мост при бензиностанция „Лукойл“ (за който също има готовност и при добра воля строителството би могло да започне още през тази година – бел. ред.). Ще припомним, че реконструкцията на входа и изхода на Троян бе сред предизборните обещания на г-н Нанков на скорошните парламентарни избори.

ВТОРИЯТ не по-малко важен и чакан буквално от десетилетие от троянци пътен ремонт е на намиращото се в ужасно състояние трасе на републиканския път III-402 от Доброданското към селата Дълбок дол, Борима, Старо село и Лесидрен. Информацията от министър Нанков е, че най-тежките участъци ще бъдат ремонтирани това лято, като начало на цялостната реконструкция на пътя.

ВЧЕРА, 6 юли, от Община Троян съобщиха, че планираното посещение на инж. Дончо Атанасов в Троян се е състояло. Пътният шеф е бил придружаван от областния управител на Ловеч Георги Терзийски и началника на ловешкото Областно пътно управление (ОПУ) инж. Георги Грозданов, а в срещата от троянска страна наред с кмета Донка Михайлова участвали ресорният зам.-кмет инж. Бистра Чолакова и инж. Николай Райковски, началник на отдел „Строителна и инженерна инфраструктура“ в общинската администрация.

Оглед на място – Георги Терзийски, Дончо Атанасов, Донка Михайлова и Георги Грознадов, 6 юли
НАПРАВЕН е бил обход на споменатото трасе от републиканския път III-402 и са набелязани най-критичните участъци, нуждаещи се от спешен ремонт, коментирана била и технологията на ремонтните дейности. За входа на Троян било уточнено, че предстоящият ремонт ще е на доста голям участък – от началото на града до бензиностанция „Лукойл“. Ангажимент на Община Троян ще е ремонтът на тротоарите в участъка, който ще започне през 2017 г. и ще завърши догодина. Г-жа Михайлова е поставила въпроса за ремонта и на другия вход/изход на Троян откъм Беклемето, за който обаче ще трябва да се търси финансов ресурс.

Георги Терзийски, инж. Дончо Атанасов и инж. Георги Грозданов се разходиха и до Камен мост
„УТОЧНИХМЕ предстоящите задачи по реконструкцията на входа на Троян и критичните участници по път III-402. Казах на г-н Атанасов, че пета година чакам тази среща. Този път има шанс!“, бе оптимистичният кметски коментар във фейсбук след срещата. Още по-оптимистично-приповдигнат бе коментарът (пак във фейсбук) на областния управител г-н Терзийски: „Когато председателят на УС на АПИ Дончо Атанасов и директорът на ОПУ - Ловеч Георги Грозданов се разходят по пътищата на областта, знам, че ги е изпратил министърът на регионалното развитие Николай Нанков, а новините, които се очакват, ще са добри“. А дано, е пък нашият коментар; и ако разходките на Атанасов с Грозданов имат такъв ефект, да вземат по-често да се разхождат из Ловешко и Троянско.

Т21

Още по темата: 

8 коментара:

Анонимен каза...

Затова ли до сега правиха маркировка?!

Анонимен каза...

Уаууууу, асфалт!

Анонимен каза...

Доста тъпичко ;)

Анонимен каза...

Да тъкмо направиха маркировката (с евтина водна боя) , а сега пък асфалт. Типично за троянските управници абсолютно никаква координация. Пешеходните пътеки пред училищата се боядисаха след края на учебната година. Сега се прави тротоара на главната , а след 1 месец ще се копае за кабели. Господа управници нали знаете,че тези пари са нашите ,и като не можете да ги управлявате рационално вървете на м.....а си.

Анонимен каза...

Колко ли ще откраднат областният и министъра от този и други ремонти?

Анонимен каза...

Абе, вие кво искате бре, мрънкачи?!Ами да си стоим така с дупките... Жалки сте, да си знаете. Пфу!

Анонимен каза...

Дано поне ремонтират качествено, че това ще ни е за следващите 20 години, а пък колкото откраднат, на доктори да ги дадат.

Анонимен каза...

Като ще се прави такъв мащабен ремонт някой сети ли се да проектира и изгради и велоалея.
Или просто ще направим поредния ремонтиран тротоар,който се използва единствено и само за паркинг на живущите,защото гаражите на същите са преустроени в нещо друго?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |