Троянската война на електромоторите продължава

* „Дали пък милионите, откраднати от Петко Митевски, не се въртят някъде из Троян?“, пита „Труд"
Сблъсъци
СБЛЪСЪКЪТ между троянските производители на електромотори – „Балканска звезда“ (собственост на Борис Бояджиев) и „Елпром Троян“ (новото предприятие, част от гиганта „Елма“, наследника на някогашния водещ на Балканите троянски електромоторен завод „Елпром“, докаран до фалит и разруха от масовия приватизатор Николай Банев и закупен през миналата година от троянския бизнесмен Младен Мондешки и брат му адв. Момчил Мондешки) – се разраства.

"Балканска звезда" ЕООД, м. ноември 2016 г., сн. Т21
В ОБШИРЕН материал в днешния брой на вестник „Труд“, озаглавен „21 крадени милиона се въртят около Троян, май“, се открива любопитна връзка между Борис Бояджиев и брата на съпругата му – съгражданина ни Петко Митевски, който в момента е осъден на първа инстанция за най-големия банков обир в българската история. Митевски бе главен касиер на централния офис на гръцката „Алфабанк“ в София и бе обвинен, че през 2010 г. е изнесъл със сакове от трезора 21 млн. лв., последва съдебно дело и присъда, но парите не бяха открити (виж „Троянец „ужили“ гръцката „Алфабанк“ – бел. ред.). Столичният всекидневник прави намека, че не е изключено крадените пари да се въртят в троянските бизнес дела на г-н Бояджиев. Прави се и друг намек – че собственикът на троянската „Балканска звезда“ Борис Бояджиев и синът му Тодор Бояджиев, управител на „Елпром Харманли“ (свързан с „Балканска звезда“ по-голям производител на електромотори, също собственост на фамилията) вероятно финансират… протестите с искане за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров; което си личало от избрания от Бояджиеви адвокат по делата на „Балканска звезда“ – Радан Кънев, както и предишни топли връзки (около масовата приватизация) на Борис Бояджиев с тогавашния премиер Иван Костов.

"Елпром Троян", 2017 г., сн. Т21
ДА ПРИПОМНИМ. Троянското общинско дружество „Балканска звезда“ ЕООД, което сглобяваше водни помпи и бе пред фалит, през 2003 г. бе продадено от Община Троян на Борис Бояджиев; предприятието бе съживено, но заявката на новия собственик за значимо разрастване не се случи. В края на миналата година (м. ноември 2016 г.) изненадващо бе уволнен изпълнителният директор на „Балканска звезда“ инж. Теодор Енев (виж „Защо уволниха инж. Теодор Енев“ – бел. ред.). Той дойде в предприятието през 2011 г., след като години бе шеф в „Елма“ и после, въпреки споменатия съсипител Николай Банев, успя да организира успешно електромоторно производство в дъщерната фирма „Елматех“. Инж. Енев бе възлова фигура и има безспорни заслуги за развитието на „Балканска звезда“ след 2011 г.; а уволнението му, по думите на собственика Борис Бояджиев пред Т21 (виж „Борис Бояджиев: Фирмата съществува заради клиентите“ – бел. ред.), било заради превишаване на правата и грубо държане с клиенти на фирмата, намекнато бе и за финансови злоупотреби. Уволненият инж. Теодор Енев обаче не остана без работа – специалистът веднага бе привлечен в стартиращото ново предприятие „Елпром Троян“, част от групата „Елма“, което вече работи успешно и наскоро представи каталога си за 2017 г. (виж „Елпром Троян“ - традицията продължава“ - бел. ред.).

ПОСЛЕДВА тиха и не съвсем тиха война. За да се стигне до умишления палеж на служебен автомобил „Пежо Партнер“ в двора на „Балканска звезда“ на 19 април т. г. (виж „Подпалиха автомобил на „Балканска звезда“ ЕООД“ – бел. ред.), за който собственикът Борис Бояджиев изрази предположения, че е поръчан от конкуренцията и дори чрез Т21 обяви възнаграждение от 3 хил. лв. и 5 хил. лв. за надеждна информация относно извършителя и поръчителя. „Дали пък милионите, откраднати от Митевски, не се въртят някъде из Троян? Би било интересно Икономическа полиция, а защо не и прокуратурата, да огледат по-задълбочено бизнесделата в китния балкански град“, завършва пък материалът в „Труд“. С други думи – напрежението ескалира. Като е пределно ясно, че коренът е „електромоторен“, т. е. на досегашния единствен троянски производител на електромотори („Балканска звезда“) не му се нрави от новопоявилия се конкурент в бранша („Елпром Троян“).

Т21

Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Откраднатите пари от КТБ срещу откраднатите от Алфа Банк. Цирк буш!Добре, че съм далеч кога запукат автоматите...

Анонимен каза...

Преди 3-4 дни се видяхме с Петко, но щом Т21 твърди, че " в момента излежава присъда", така да е. Не знам какво да си мисля за останалите писания.

Анонимен каза...

Че авторите на разни статии попииват,посръбват буквално и преносно ....това е!

Анонимен каза...

Осввн троянските подобия на медии, откраднатите от КТБ пари, играят и в помията Труд.Изобщо добре си живеете в България...

Анонимен каза...

"Прави се и друг намек – че собственикът на троянската „Балканска звезда“ Тодор Бояджиев  и синът му Тодор Бояджиев, управител на „Елпром Харманли“
(а Борис Бояджиев къде изчезна)

Анонимен каза...

И все пак да не забравяме,че братя Мондешки са сериозни рекламодатели на в-к Троян 21, а също и на сайтчето на Мити Динушев:)

Анонимен каза...

Редакторчето.... Виж какво е написано под № 5

Анонимен каза...

Троянските подкупни медии са в тежък стадии на разложение

Анонимен каза...

Т21, когато редактирате вече публикуван материал коректно би било да го отразите. Като го правите така мълчаливо някой четейки съответния коментар няма как да види връзката с текста, защото той просто е премахнат или поправен.

Анонимен каза...

"Труд" не беше ли собственост на Д.Пеевски?

Анонимен каза...

Елпром Троян работи ???? хахахаха.Това някакъв виц ли е?

Анонимен каза...

Мчи той Петко не е в затвора. К'во точно и къде точно излежава нещо?
Генаа, Генаа....падението, нали. Не съм то очаквал от теб. Тук оправданието "и аз деца храня" нещо не може да ме вдъхнови за да те погледна по по-друг начин.Генааа..... :(

Анонимен каза...

Тъжно...мислих, че само в оня пасквил може да се публикува такъв материал.
Радващо...от коментарите, че поне читателите тук държат ниво.
А "труд" не ми го позволява хигиената на четене.

Анонимен каза...

Приемат ли се облози как ще завърши "Троянската война на електромоторите"? Залагам 1000:1 за Мондешки.

Анонимен каза...

Защо Бояджиев плюе Главния прокуро, защото е с Радан Кънев и Иван Костов , защото краденето е нещо нормално. Зловещо е !

Анонимен каза...

"11.Елпром Троян работи ???? хахахаха.Това някакъв виц ли е?"
Виц е, особенно като там вече не работят Теодор и Сергей.
Бояджиев печели засега.

Анонимен каза...

Марин, Катя също. Остават все по малко...

Анонимен каза...

Къде са милионите, Ей, Борисе не измествай темата!

Анонимен каза...

Да попитам само какво е Балканска Звезда, че не разбрах, цвета нещо ... розово, а отоплението вътре като гледам на циганска любов - варел с кюнец. Това гараж или трафопост с тераса е ?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |