Гости от Шанхай в Троян

* Китайците – преподаватели в университета „Джао Тонг“, посетиха ИПЖЗ и се срещнаха с кмета, придружаваше ги почетният професор Янаки Стоилов
По света и у нас
Китайската делегация на среща с кмета, Троян, 14 юни 2017 г.
МИНАЛАТА седмица (14 юни) четирима преподаватели от университета „Джао Тонг“ в китайския мегаполис Шанхай – проф. Ки Хонг от департамента по биология и селско стопанство, зам.-деканът проф. Че Шенгкуан, Мей Юли и Ченг Сия, гостуваха в Троян. Китайската делегация бе придружавана от Янаки Стоилов – преподавател по право в Софийския университет, осем пъти депутат (в мандата 2005/9 г. е представител на нашия Ловешки избирателен район) и от началото на годината почетен професор в университета „Джао Тонг“.

КИТАЙСКАТА делегация посети Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ). В разговора с директора на института доц. д-р Диян Георгиев и представители на ръководството е била изразена готовност за бъдещо сътрудничество. Ще припомним, че ИПЖЗ от години си партнира с Академията на селскостопанските науки в провинция Хейлонгдзян (Китай), а на скорошната научна конференция в Троян със свой доклад участва председателят на академията проф. Ли Уенхуа.

ГОСТИТЕ имаха среща и с кмета на община Троян Донка Михайлова, на която проф. проф. Че Шенгкуан информира за дейността на Българо-китайските центрове в Шанхай и София и подчерта възможността български младежи, включително от Троян, да следват в Шанхай. Културната програма включваше посещение на Троянския манастир „Успение Богородично“ и на уникалния за България Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) в Троян.

Т21, по информация на Община Троян

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Е ся да затапим Пеевски, Австралия и фермата Анна Крийк. Най-голямата ферма е в... братски Китай, 100 000 млечни крави на територията на Португалия: http://www.farmersjournal.ie/eight-of-the-worlds-biggest-farms-270017
Или май е в България - около 3 000 000 данъкоплатци (без пенсионерите, децата и държавните служители) на малко повече площ. Но пък май в България тъпите говеда почнаха да стават повече (3 пъти Б.Б, Цв.Цв,...)

Анонимен каза...

Не е въпросът в "затапването", а в невярната информация.
Фермата Ана Крийк е около 31 000 кв. км. или колкото...държавата Белгия. Отглежданите крави там достигат до 300 000. Всичките имоти на компанията "Ана Крийк Стейшън" са 110 000 кв.км., т.е. колкото България. Мащаби!
По-интересното е какво стана с фермите за овце, които др.Борисов и ГЕРБ щяха да строят в България по един договор с Катар от преди 5-6 години. Едната трябваше да е в община Троян. Къде е, че не я виждам?
Важното е да има "разговори". Много разговори и само разговори. А медиите ще отразят подобаващо тези разговори с поредните бъдещи чудесии и блянове на нефелните държавни и общински управленски недоразумения.
Крайно време е в Троян да се помисли за една световна управленска "Разговор-академия".

Анонимен каза...

Ето ги фермите на ГЕРБ:
http://www.budnaera.com/201701f/17010486.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |