„Внезапна вечер” с Георги Господинов в Троян преди Великден

* Срещата е на 12 април, сряда, от 18:00 ч., в галерия „Серяковата къща“, ще присъства и съпругата на писателя Биляна Курташева,
 която е с троянски корени
Предстоящо
Георги Господинов
АВТОРЪТ на „Физика на тъгата”, „Естествен роман”, „Невидимите кризи”, „Там, където не сме” и други от най-четените днешни български литературни текстове Георги Господинов идва в града ни по покана на галерия „Серяковата къща”. Срещата ще е на 12 април, сряда, от 18:00 ч. в залите на втория етаж на галерията и е озаглавена „Внезапна вечер“ – заради внезапното/спонтанното й уговаряне. Ще я води учителката по български език и литература Нели Генкова-Маринова.

ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ (1968 г.) е автор на стихосбирките „Черешата на един народ”, „Балади и разпади”, „Там, където не сме” и др. Неговият „Естествен роман” е най-превежданата българска книга след 1989 г., публикувана е на 23 езика. А романът му „Физика на тъгата” влиза сред петте най-добри преводни книги в САЩ според американския ПЕН клуб и е в класацията за седем европейски и световни литературни награди. „Една задължителна книга за остатъка от живота ни”, пишат за нея немските медии. През 2015 г. се появява детската книга „Сватби на животни и неща”, писана и рисувана в съавторство с дъщеря му Рая. Анимационният филм „Сляпата Вайша” (реж. Тео Ушев), създаден по едноименния разказ на Георги Господинов, тази година бе сред номинираните за „Оскар“, най-престижната световна филмова награда.
   
ЛЮБОПИТНОТО е, че съпругата на писателя - Биляна Курташева, която ще присъства на срещата в галерия „Серяковата къща“, има корени от нашия край. Прекарала е детството си в Троян, родното място на нейния баща Радослав Курташев.

Галерия „Серяковата къща”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |