ВКС иска по-строга присъда за убиеца на Вили и Марино

* Делото бе върнато за преразглеждане от Апелативния съд във Велико Търново с препоръка за прилагане на закона в
 цялата му строгост
Престъпление и наказание
Вили и Марино
СЪС СВОЕ решение от 28 март Върховният касационен съд (ВКС) в София е отменил решението на Апелативния съд във Велико Търново и връща за преразглеждане делото срещу Филип Михайлов. Същият,  който на 11 август 2015 г. при незаконна автомобилна гонка край с. Лесидрен уби разхождащите се край пътя две невинни деца – 16-годишната ни съгражданка Велислава Цанкова, ученичка в троянското СУ „Васил Левски“ и връстника й Марино Цветанов от София, и рани тежко 15-годишната им приятелка Петя Божкова, която по чудо оцеля. Делото бе гледано във ВКС на 16 март 2017 г.

ПРИПОМНЯМЕ – първоначално в Окръжния съд в Ловеч убиецът получи присъда от 8 години затвор при строг режим, но след обжалването търновските съдии намалиха наказанието на 5 години при облекчен режим. Преди гледането на делото в София новият защитник на убиеца – маститият столичен адвокат Марин Марковски, обяви, че ще иска допълнително смекчаване и условна присъда?! Граничещото с наглостта искане на адв. Марковски обаче не получи подкрепа и върховните съдии върнаха делото за повторно разглеждане в Апелативния съд във Велико Търново с препоръката законът да се приложи в цялата му строгост. С това бе върната и надеждата за справедливост на почернените роднини на Вили и Марино.

Т21

 Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Евала. Даже и повече от първоначалните 8г да му дадат на тоя мангал.
Да си изгние в затвора и да го сцепват от бачкане и ---- още нещо ;)

Анонимен каза...

А не бе намалете я гнусляци от съдебната корумпирана пасмина.А манго пратете на почивка.

Анонимен каза...

Ехо, 2-ри, ти прочете ли статията, за да правиш този коментар, или да приема, че просто нямаш капацитета да я разбереш?!? Не ми отговаряй, въпроса ми е риторичен, ако знаеш какво е това!!!
Съдиите от ВКС са приели, че подсъдимия не е оказал помощ на пострадалите, което е пречка да се преквалифицира деянието като по-леко престъпление! Това разбира се е правилно и трябва убиеца на Вили и Марино да влезе за дълго време в затвора!

Анонимен каза...

И след като присъдата на втора инстанция е намалена неоснователно/съгласно решението на ВКС/ питам-каква отговорност ще се потърси от съдията/ите от апелативния съд/ намалили присъдата?Ако отговорността му е никаква, то това не може да е правосъдие и аз започвам да си мисля, че за да намали присъдата е мотивиран парично. Само така си мисля, не го твърдя. И ако той бъде наказан за решението си, то тогава мога да приема, че има надежда българския съд да правораздава и това да е в съответствие с очакванията на хората.Ако не бъде наказан съдията, то за мен това е пълна порнография и гавра с хората.

Анонимен каза...

Съдът не носи отговорност за решенията си.
Който даде най-много кинти - печели.

Анонимен каза...

Ехо 3- ти ти след като прочете статията ли разбра че в съдебната система всичко е наред.Аз нямам нужда от статии както повечето българи за да виждам колко е"справедлив" съд и прокуратура.А ти продължавай с четенето...

Анонимен каза...

В България всеки разбира от право, медицина и футбол!!!

Анонимен каза...

Срам и позор за така нареченото правосъдие ! Поне 40 години да му дадат !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |