ГЕРБ спечели изборите, БСП - втори

* Герберите надделяха с повече от 4%, в община Троян – с над 6%; червените – във възход със силен втори резултат * Троянците инж. Миховски и д-р Александрова влизат, има и трети наш * Дали тези избори не водят към… нови избори?
Парламентарни избори 2017
Депутати - Иван Миховски (ГЕРБ) и д-р Валя Александрова (БСП)
ПРИКЛЮЧИХА едни от най-странните – като кампания, резултати, следизборни перспективи – парламентарни избори (26 март 2017 г.) от началото на прехода през 1989 г. Резултатите вече са ясни – и в национален план, и в нашата Ловешка област (11-ти Ловешки избирателен район), и в община Троян печели партия ГЕРБ, следвана от БСП. Другите три политически формации, които минават бариерата от 4%, са Обединените патриоти (ВМРО, НФСБ, „Атака“), ДПС и „Воля“ на Веселин Марешки. Изборната активност е около 54,07%, съизмерима, но отчетливо по-висока от на предишните два парламентарни избора (46,80% през 2014 г., 51,30% през 2013 г.).

В България

НАЦИОНАЛНИТЕ резултати от вота, според данните от ЦИК при обработени 100% от протоколите, са следните: ГЕРБ - 32,64% от действителните гласове, 1 147 283 гласа, БСП (27,12%, 955 490 гласа), Обединени патриоти (9,06%, 318 513 гласа), ДПС (9,04%, 315 976 гласа), „Воля“ (4,15%, 145 637 гласа). Това са петте партии, които ще имат представителство в 44-тото Народно събрание, а мандатите им ще са съответно 95, 80, 27, 26 и 12 (общо 240). Извън остават заявилите претенции Реформаторски блок (3,02%), „Да, България“ на Христо Иванов (2,91%), ДОСТ на Лютви Местан (2,89%) и „Нова Република“ на Радан Кънев (2,50%).

А СИТУАЦИЯТА е сложна, да не кажем патова, тъй като евентуалните правителствени коалиции са ограничени и се очертават две трудни възможности – компромисно правителство на мнозинството (дясно или ляво), което при всички случаи няма да е особено стабилно или правителство на малцинството, което ще е още по-нестабилно. И песимистичните прогнози, споделяни от доста анализатори, са, че тези избори водят към… следващи избори?!

В Ловешка област

В НАШИЯ 11-ти Ловешки избирателен район, както вече казахме, изборните резултати са сходни с националните. Данните според РИК – Ловеч при обработени 100% от протоколите са: ГЕРБ (32,74%, 22 336 гласа), БСП (29,89%, 20 391 гласа), трети и четвърти с малко по-високи резултати от националните са ДПС (11,78%, 8034 гласа) и Обединените патриоти (10,21%, 6967 гласа), пета е „Воля“ (4,26%, 2904 гласа). Следващите четири партии са с доста по-ниски резултати - от 2,5% (Реформаторски блок) до 1,14% („Нова Република“). Изборната активност в Ловешка област е 56,96% - с близо три пункта по-висока от националната.

В община Троян

И В ТРОЯН първите две партии имат резултати, близки до националните – ГЕРБ печели с 34,1% (5519 гласа), следван от БСП с 27,3% (4414 гласа). На трета позиция са Обединените патриоти с 12,7% (2048 гласа), четвърта е „Воля“ с 7,3% (1178 гласа) и пети ДПС с 5,3% (849 гласа). Изборната активност на троянските гласоподаватели е твърде висока – 58% (което в някаква степен е изненадващо, имайки предвид твърде семплите и незабележими кампании на доста от участващите партии), и означава, че до урните са отишли 16 636 от имащите право на глас общо 28 683 жители на община Троян.

Мандатите

Водачите влизат - Николай Нанков (ГЕРБ) и Милко Недялков (БСП)
И СЕГА може би най-важният персонален въпрос – как се разпределят 5-те депутатски мандата в нашия Ловешки избирателен район и кои са хората, които ще ни представляват в парламента. Данните не са окончателни, но сигурното е, че ГЕРБ и БСП вкарват по двама ловешки депутати. Това са водачите на листите Николай Нанков (ГЕРБ) и Милко Недялков (БСП). Като най-вероятно заедно с тях на депутатските банки ще седнат и вторите в листите, и двамата троянци – инж. Иван Миховски (ГЕРБ) и д-р Валя Александрова (БСП); все пак трябва да се изчака и обработването на преференциалния вот, който може да донесе промени и някой от двамата втори да бъде изместен от колега с по-задно място в листата, но с повече преференциални гласове.

Кой ще е петият - Джейхан Ибрямов (ДПС) или Петър Николов (ОП)
ПЕТИЯТ ни депутат все още не е ясен – по-вероятно е мястото да е за ДПС (Джейхан Ибрямов), но е възможно да го спечелят и Обединените патриоти (Петър Николов). Със сигурност в парламента ще влезе още един троянец, но от друг избирателен район – водачът на листата на „Воля“ в 24-ти избирателен район в София Пламен Христов.

Т21

Още по темата:

26 коментара:

Анонимен каза...

Изяще се от яд комунисти! Иванчо с панталона ви победи!!!

Анонимен каза...

Ето, ГРОБ спечелиха и спряха влака.
На следващите избори си помислете дали пак да гласувате за тях.
И СТИГА СТРАХ. Не позволявайте да ви заплашват и да ви говорят глупости, че ако не сте били гласували за ГРОБ ще стане еди какво си.
И не се надявайте на ПРАЗНИТЕ обещания, че ако ГРОБ спечели ще получите по 50лв.
До момента получавали ли сте ги?
Хайде помислете дали да гласувате пак за
тея.
Спомнете си и колко заеми изтеглиха и откраднаха. Сега ние ще ги връщаме в следващите 60-70г.
Ами, честито. Дано ви намалят още заплатите, понеже си го заслужавате!

Анонимен каза...

Сега аз да попитан, дупедат Миховски ще раздава ли яЍца кът лани, и къде?

Анонимен каза...

КУРнелия Нинова за комунистите

Анонимен каза...

Жалко. Демокрацията ми отне протежето на Нинова , кръволока Крумчо.

Анонимен каза...

Да гласуваш за ГЕРБ за да не спечели БСП е като да се гръмнеш за да не се отровиш.

Анонимен каза...

Кво стана с сигурния депутатин Цафа и роднините му влязоха ли в парламента

Анонимен каза...

И сега ще сменят ли областната управителка? Колко жалко? Толкова добра,умна и красива, а само няколко месеца ни управляваше. А при нейното кратичко управление нещата вървяха от добро, към още по добро.Сутрин като се събудех първо за нея се сещах, вечер като си лягах пак за нея се сещах.... Няма ли начин да си остане пак тя, нищо че е от БСП, да се договори, ако трябва член на ГЕРБ да стане...Толкова много опит, да се похаби в опозиция и в очакване да се върне...някога....мъка, мъка!

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=6iROIQnVoL8
Ето защо няма промяна!!!!!
Прост народ- слаба държава!
Това са 90% от гласоподавателите на ГЕРБ и БСП в България благодарение на ,които печелят всички избори до сега!!!

Не знам само,защо и докога българите и грамотните ще допускат тази паплач да определя съдбите на децата ни....Боже ела и си събери версиите....
Прост народ, лесно се управлява!

Анонимен каза...

Анкетата е с жители на Мраморен, Чирен и Лиляче повечето от тия тия всички малоумни идиоти са гласували за БСП и Герб. Село Мраморен - бсп -178, герб - 115, патриоте - 22. Село Лиляче - 2 секции, бсп води двойно на герб, данните са от сайта на цик,Явно и по нашия край положението с идиотите е същото щом резултатите са подобни единствено с размяна на първите места,но то това е електората и на двете водещи партии!!!

Анонимен каза...

Е нема такава държава!!!!Това само тук може да се случи.Само в България може да се свали едно правителството от власт 2 пъти и пак да си го избират идиотите!!!Никой не ни е виновен.Мутризацията продължава.Една граница не опазиха.Какво ли ни чака с тях от тук нататък �� Бог да пази България!Най-вероятно задължителен турски език и ислям.

Анонимен каза...

Ти да видиш какво чудо станало! Едната от 2-те КОМпартии вземала, че спечелила изборите. Едната управлява със фалити, другата с кредити. Безалтернативно.
“Опозицията” им 2-мата от ДС и кумЪт,вече се чудят на коя половинка да свалят гащите, за да се коалират по системата –кои ще предложи по-голямата кошница.
Същото важи и за онзи “серовъглерод”. За турците говорят, които същите тези системни партии натикаха в парламента, отпечатвайки конституцията върху ролка тоалетна хартия. За циганизацията ни дума, такъв проблем няма. Към (19)44-тото НС се е запътил цветът на утайката на нацията. Най-некадърните, корумпираните и негодните, от които 100 само от бившото ДС, ще ни водят към онази странна потъваща платформа на 2 скорости, на чиято копанка чакат пристигането на поредния цвик от Брюксел.

Анонимен каза...

Разбирам да изберем някого по грешка. Но някой може ли да ми каже една причина Иван Миховски да бъде преизбран. Какъв закон от интерес на хората предложи? Какво направи за Троян? Кога го чухте за поставя питане, което е важно да троянци?

Анонимен каза...

Мога - на Великден боядиса яйца за няколко баби.

Анонимен каза...

За пишещите тук не знам какво ги е мотивирало , но за хора-на които се плаща - да не ""стоплят"" че гласовете ЗА президент Радев не са гласове ЗА партията Б С П . . . . или пък не са ги послушали партийните шогуни . . . . Просто сравнете резултатите от ноември и сегашните - дори в такъв "непредставителен" градец като нашия . . . . . .

Анонимен каза...

Проведоха се абсолютно ненужни избори, на наш гръб, като отново се вкарахме в "мача: Левски -ЦСКА "... Отвратена съм като цяло от нашите политици и за пореден път се убеждавам, че сме много прост народ, който си заслужава съдбата и управниците... Докато в България основните гласоподаватели са пенсионерите, турците и циганите, докато се гласува предимно за 2-те основни партии и за "по-малкото зло", докато младите и мислещите хора пасуват и си намират оправдание за да не гласуват, положението ще е все същото, че и по-зле. И както някой беше казал: "Когато отвратените не гласуват, отвратителните управляват." Мъка, мъка.....

fso_link каза...

Препоръчам на Иван Миховски през новия мандат да не кара когато е пил алкохол за да не осакатява за пореден път наши съграждани и да не му иска пак главния прокурор имунитета.

Анонимен каза...

червено пембените пишман патриотари русофилски утрепки вият на умряло.... кефя се....

Анонимен каза...

Приятели, радвайте се! С тези избори се сложи край на БСП. След Станишко, другарката Нинова ги доразби !

Анонимен каза...

Веднага след изборите и голямата победа на ГЕРБ:
"Днес КЕВР обяви увеличение на цената на електроенергията.
Отделно чакаме „шоково“ поскъпване на парно и топла вода между 18-38 % , газта нагоре с 30%, а в София чакаме водата да скочи с 18%."
*
Хайде да видим сега кой ще "вие на умряло" и кой кого "доразбил"
Честито, балъци!

Анонимен каза...

Всички знаем за силата на самовнушението.
Понеже след няколко месеца ще има нови избори - ето ви тактика за по-добър живот.
Всяка сутрин и вечер (може и през деня де) си повтаряйте:
"На следващите избори ще гласувам за БСП. Така всички ще живеем по-добре".
Правете го всеки ден и скоро промяната ще дойде.
Доказано и изпитано е.
Стига сте слушали пожарникарската тиква от телевизията. Огледайте се и вижте до къде ни докара този!

Анонимен каза...

Точно на принципа като повториш една лъжа 99 пъти на 100-ния път става истина. Защо приватизаторката Корнелка е шеф на партията? Да бяхте сложили Банев!
Вятър ви вее на черен кон с червени пискюли. Постиженията на тиквата са известни, но вашите са още по катастрофални.

Анонимен каза...

Браво 21 и 22!!!
Също, както и при секса! От първите 3-4 пъти не се става ПЕДЕРАС! Нали и вие така си мислите от отдавна...

Анонимен каза...

към 7-ми
МИР15 Плевен 9 мандата

ГЕРБ 3, БСП 3, ОП 1, ДПС 1, Воля 1

Първоначално БСП имаха 4 мандата, но един от тях отиде при Воля

ГЕРБ - 3 депутати

1. Ивайло Ангелов Московски

4. Владислав Тошков Николов

3. Пламен Тачев Петров

Четвъртият в листата Владислав Николов и третият - Пламен Тачев събраха достатъчен брой преференции и изместиха от второто място Цецка Цачева, която остава извън парламента.

БСП - 3 депутати

1. Васил Миланов Антонов

10. Чавдар Велинов

2. Свилен Маринов Атанасов

10/10 в листата Чавдар Велинов зае второ място с преференциите.

Обединени Патриоти - 1 депутат

1. Красимир Дончев Каракачанов

ДПС 1 депутат

1. Велислава Иванова Кръстева

ВОЛЯ - 1

1. Полина Цветославова Цанкова-Христова

Полк инж. Кирил.Стаменов , Фейсбук каза...

Защо ГЕРБ спечелиха изборите? Това не е просто купуване на гласове, а директно на човешки съдби и души!

Борисов през няколко годишното си управление успя да създаде изключително стабилни местни, кметски, полицейски структури със зависимост от кметовете, полицейските началници, едрите търговци, от които зависят дребните търговци, техните служители и работници, стройна мрежа със зависими от горните структури чиновници, работници, цели семейства, които не гласувайки за ГЕРБ имаше голяма вероятност да останат без работа, средства за прехрана, без никакви доходи, службички, да не могат да си намерят работа на други места …

Това, ако не е купуване на гласове, а директно на човешки съдби и души, здраве му кажи!

За какво му е на Борисов и бандата му да купуват изборни гласове?

Те са купили душите на хората, както дявола купува души с договор и кръв!

Това, което направи служебният премиер Герджиков с премахването на областните управители, неясно защо, беше най-добрата услуга, която той направи на Бойко Борисов!

Неописуема глупост, която работеше само и предизборно за ГЕРБ и насади страх у всички местни структури от най-ниско до най-високо ниво. Тук не става дума само за държавните чиновници, треперещи за топлото си и скъпо платено местенце, не става дума за болници, директори и ръководители на болници, за директори на училища, институции, научни работници намърдали се с протекцията на ГЕРБ на тези места, служители в министерства, банки дори!
Кой е луд да си рита хляба?

Никой, разбира се.

И вие да сте, в голямата си част, ще треперите за мястото си! Да не говорим за работници по обществени строежи, магистрали, метро, обществен транспорт.

Всички са навързани като свински черва и няма мърдане!

Този филм сме го гледали и много преди във времето още при другаря Сталин!

Кой, какви хора останаха да гласуват против мутрите? Пенсионери, необвързани с държавните структури младежи, някой и друг по-храбър и с достойнство българин и толкова …

И искате Борисов да загуби изборите?

Няма как да стане, не се заблуждавайте!

При тази държавна машина той ще печели всички предстоящи избори – неизбежно е, затова не се заблуждавайте, че някой купува гласове, не гласове, човешки съдби и души са купени и няма мърдане.

Договорът с Дявола е с кръв!

Изходът от тази икономическа и политическа робия е само един!

Няма да го кажа, има книжки по въпроса, даже с картинки!

Хайде със здраве и честито ви вечно мутренско управление на България!







Анонимен каза...

Да сложиш Иван Миховски до който и да е лекар, е меко казано неуместно. Както е казал Радой Ралин: "Откакто свят светува, все мазният отгоре плува"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |