Довечера – гасим светлините и местим стрелките

* Влизаме в лятното часово време и 0:00 ч. става 1:00 ч. * От 20:30 ч. до 21:30 ч. се включваме в инициативата „Часът на Земята“
 * Утре – знаете какво
Днес и утре
ТАЗИ ВЕЧЕР, 25 март, минаваме в лятното часово време и в 0:00 ч. трябва да завъртим стрелките с час напред, т. е. на 1:00 ч. Редуването на лятно и зимно часово време се прави у нас от 1979 г.. Обяснението е с „печелене“ на повече светли часове от денонощието и икономически ефект. Има обаче мнения, че местенето на стрелките води единствено до стрес, а икономическата полза е пренебрежително малка.

ПАК ДНЕС, 25 март, Троян за пореден път ще се включи в световната екологична инициатива „Часът на Земята“. От 20:30 ч. до 21:30 ч. светлините в общинските сгради в централната част на града ще бъдат изгасени, съобщиха от Община Троян. Ние бяхме сред първите български градове, присъединили се към кампанията през 2009 г. Тя води началото си от 2007 г., когато в Сидни (Австралия) 2,2 млн. жители последват призива да спрат осветлението в домовете си в битка с глобалното затопляне. През 2008 г. се включват 50 млн. души от 370 града в 35 страни по света, а през миналата 2016 г. кампанията обхвана 178 страни.

А УТРЕ, 26 март, в България, респективно – в Троян, ще се състои друго едно събитие, на което май никой не възлага особени надежди. Някои дори прогнозират, че събитието ще се повтори след няколко месеца. Други пък очакват масови неделни излети за гъби.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Аз що ли си мисля, че с 3 часа става местенето?

Анонимен каза...

Правописна грешка.
"с" трябва да е "в".
В 3 часа става местенето.

Анонимен каза...

- Защо пък точно в ГЕРБ искаш да членуваш?
- По идейни причини! Произвеждам пожарогасители.
Вариант 2: - Производител съм на тикви.

Анонимен каза...

Имате още 10мин и следва спиране на тока.

Анонимен каза...

Ако иска някой да види кои са бавноразвиващи от нашия град - да иде да гласува! Те са в комисията! Ако бях почакал още 2 минути СИГУРНО ЩЕШЕ ДА МИ СПРЕ МОЗЪЧНАТА ДЕЙНОСТ!!!!

Анонимен каза...

И накрая гласува ли за ГЕРБ?
Олекна ли ти след напъна?

Анонимен каза...

Не разбрах за Слънчев бряг ли тъгуваш или за Белене и щото не си надзирател там...
Е няма! Свърши комунистическата власт! И няма да се върне! Независимо как ще се казва новата - ГЕРБ, Да България или Не Турция...
Купувай си възелин и пътувай за Босфора - там ще има комунизъм!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |