Две продължителни спирания на тока снощи?

* Пострадаха доста троянски села, плъзна шегата, че и ЧЕЗ са се включили в „Денят на Земята“ * Кметът Михайлова: „Осъществихме контакти с кметовете на села и полицаите,
 охраняващи изборните секции“
Мрак
СНОЩИ, 25 март, в отрязъка между 20:00 ч. и 22:00 ч., в доста села в община Троян имаше две продължителни спирания на тока - от по 20-30 минути всяко; които сериозно разтревожиха хората. Още повече, че времето бе хубаво, без ветрове, дъждове и други подобни „врагове“ на тукашното електродоставяне. От „ЧЕЗ България“ - електродоставчика за нашия район, обясняваха на денонощната си телефонна линия (0700 10 010), че става дума за авария в община Троян, без да поясняват каква точно. По-късно се разбра, че аварията е в подстанцията.

СРЕД потърпевшите троянци пък тръгна шегата, че и ЧЕЗ се е включил в екологичната кампания „Часът на Земята“ (спиране на тока за час в борба срещу глобалното затопляне). Кметът Донка Михайлова обаче погледна на случилото се доста по-сериозно и разтревожено, тъй като странното двукратно спиране на тока ставаше в навечерието на парламентарните избори. „Мобилизирахме всички институции незабавно. Информирах областния управител, РИК - Ловеч, РУ на МВР - Троян. Осъществихме контакти с кметовете на села и полицаите, охраняващи изборните секции. Подаването е възстановено в цялата община. Оставаме в готовност за реакция през нощта“, написа в полунощ в страницата си във фейсбук градоначалникът.

Марин Цочев
КОМЕНТАРЪТ – шеговит, но недотам - на нашия приятел Марин Цочев от с. Черни Осъм, учител и музикант, също заслужава внимание: „Тази вечер (25 март, събота) за времето от 19:50 ч. до 20:20 ч. в китното планинско село Черни Осъм (община Троян) тържествено беше отбелязан „Денят на Земята“. Близо хилядата жители на „Малката Швейцария“, както навремето курортисти са нарекли селото ни, останаха на тъмно цял половин час, за което единствена заслуга имаше главният спонсор на празника – Енергото (ЧЕЗ) или „токовата мафия“, както го знае народът. И най-важното – бяхме първи в целия свят, защото призивът да се загасят лампите бе в 20:30 ч. българско време. Лично за мен тъмницата предизвика мили спомени от моята младост (1984-1985), когато през нощта България от птичи поглед приличаше на дискотека“. 

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Нека продължават лумпените да гласуват за ГРОБ и да чакат промяна.
Те продадоха нашето си енерго на чужденци и сега ни съдират от високи сметки и ниско качество на предлаганата услуга.
Сами си го заслужавате.

Анонимен каза...

Много си прост!

Анонимен каза...

Подстанциите са на ЕСО. От тях ЧЕЗ кара тока по жиците и през махленските трансформатори до крайните потребители.

Анонимен каза...

А ЧЕЗ като продадоха хубавите и мощни трафове, а вкараха втора употреба и с мощност на ръба на потреблението?

Анонимен каза...

Г-н маринов
Последното изречение,ми се струва някак незавършено...!
Цитат:... когато през нощта България от птичи :!?/ приличаше на дискотека“.
За тия де намират кусур,че няма ток!
А бе,изтръскайте си торта от цървулите първо,па после имайте претенции към някого или нещо!!

Троян 21 каза...

До №5: Изпусната дума, допълнихме, благодарим!

Анонимен каза...

И с тор по цървулите - все плащаме прекалено високи сметки, следователно имаме право да получаваме качествена услуга.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |