Беломъжев без конкуренция у дома

* Тачо спечели всичките индивидуални дисциплини на Държавното първенство в Боровец и отлетя за Европейското първенство във Финландия * Беломъжев старши очаква европейски медали
Ски ориентиране 
Станимир Беломъжев
БЕЗ НИКАКВА изненада и както се случва в последните няколко сезона съгражданинът ни Станимир (Тачо) Беломъжев не даде шанс на съперниците си и спечели всички индивидуални стартове на Държавното първенство по ски ориентиране – спринт, средна и дълга дистанция. Първенството се проведе в курорта Боровец (26-29 януари), а шампионът и №1 в ски ориентирането в България за всички времена представяше своя троянски клуб „Ски Хемус“, чийто президент е неговият баща и личен треньор Иван Беломъжев. В малките възрастови групи и при ветераните пореден успех на ДП записа другият троянски клуб по ориентиране – СКО „Хемус“ с президент Мариян Данчев.

ВЕДНАГА след стартовете на Боровец баща и син Беломъжеви отлетяха за Финландия, където ще се проведе Европейското първенство по ски ориентиране (7-13 февруари). В българския тим наред с лидера Станимир Беломъжев са включени още Антония Григорова при жените, Мартин Пенчев при младежите и Андрея Дяковска при девойките. Със сигурност Тачо ще участва в трите индивидуални старта и в смесената щафета. Летящият троянец досега има три европейски титли плюс три сребърни и три бронзови медала от Европейските първенства в Украйна (2012 г.), Латвия (2013 г.), Русия (2014 г.) и Швейцария (2015 г.).

„ПОДГОТОВКАТА на Станимир мина много добре, в отлична форма е и надеждите ни са за поредните медали. Имахме известни проблеми, тъй като от БФО ни орязаха част от средствата, отпуснати ни от Министерството на спорта, но това е отделна тема. Използвам случая да изкажа нашата огромна благодарност на собственика на комплекс „Сима“ на Беклемето инж. Светослав Дочков, който прави много, за да имаме нормални тренировъчни условия у дома“, коментира пред Т21 Беломъжев старши. След Европейското Станимир се завръща за няколко дни в България и ще тренира на Беклемето, а след това заминава за Русия. Там ще участва в две състезания, като второто е Световното първенство в Красноярск, започващо в началото на м. март.

Т21

 Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Прави ли Ви впечатление, че 95% от народа грам не се интересува от спортни постижения - зимни спортове, баскетбол и тем подобни.
Същото е и с онези исторически глупости на Дочо Николов от поделението.
Грам интерес не предизвикват. Защо изобщо се занимавате да ги публикувате???
Ами да взема и аз напиша едно писмо къде и как съм се бил напил преди 3години и да го публикувате, ей така, да има материал за четене.

Анонимен каза...

Искаш да кажеш, че от тогава не си се напивал?

Анонимен каза...

Не, просто говорех за стара случка или както вика "ретро спомени"

Анонимен каза...

Аха, демек пиянка си.

Анонимен каза...

Демек - да ;)
Ма найш ква убаа статия моа да бъкна.
И без това сульо и пульо тръгнал да пише скучни и безинтересни статии, що и аз
да не мога?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |