„Видимо, но забравено“ на Генади Дочев

* 25-годишният автор представя в галерия „Серяковата къща“ 20 фотографии, вдъхновени от долината Fundatura Ponorului в Румъния; откриването – на 16 февруари, 18:00 ч.
 
Генади Дочев
Предстоящо

ГЕНАДИ ДОЧЕВ e на 25, от Троян. Завършва НГПИ „Проф. Венко Колев“, специалност „Рекламна графика“, а от 2014 г. е бакалавър по изящни изкуства от Великотърновски университет, специалност „Стенопис“. Голямата му любов обаче е фотографията. До този момент е участвал в съвместни изложби с фотографии и живописни платна в „Арт Розалиада“, Живописен пир на виното, Пролетен салон на СБХ във Велико Търново и общи изложби на троянските художници. Има първа награда за фотография в английския фирмен конкурс „Дивият животински свят“.

Една от фотокартините във „Видимо, но забравено”
Още една омайваща гледка от долината Fundatura Ponorului
„ФОТОАПАРАТЪТ - разказва Генади, - е начин да изразя емоциите си, определено снимането е моята голяма страст. Обичам да снимам всичко, което ми харесва и въздейства, но любимият ми жанр е пейзажната фотография. Имах идея да заснема нещо, което в даден момент ще бъде забравено с еволюцията на света, място, където хората са далеко от материалното, далеко от градската среда, откъснати от всичко онова, което завладява света, от технологиите… Обиколих България с надеждата да е останало такова място, но все нещо ми пречеше да уловя магията на този живот. Не след дълго, съвсем случайно разглеждайки снимки от Карпатите в Румъния, попаднах на интересни кадри от долината Fundatura Ponorului. Преди да разгледам цялата поредица, вече бях решил, че възможно най-скоро ще бъда там и не след дълго отидох.Това е място, в което връзката между хората и природата все още е жива, битът и културата запазени без намесата на съвременната архитектура и алчност. Там са забравили материалното и са приближени до изначалното – Природата. Така се роди изложбата ми „Видимо, но забравено”.”

С фотоапарата на "лов" в планината 
НА 16 ФЕВРУАРИ, четвъртък, от 18:00 ч. в галерия „Серяковата къща” в Троян Генади Дочев ще представи фотоизложбата си „Видимо, но забравено“ - 20 фотографии, вдъхновени от долината Fundatura Ponorului в Румъния. Заповядайте!

Галерия „Серяковата къща“

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво Гена!

В ТД "Амбарица-1912" имаме освен качествени художници и изклюитено добри фотографи (Мирослав Вълев, Петър Петров, Минко Минков-Съра и др.). Крайно време е да основем и един клуб на планинарите-фотографи! Ти какво мислиш?
Разбира се, че ще уважим изложбата ти. Очаквай ни -:)

УС на ТД "Амбарица-1912", гр. Троян

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |