„Чавдар“ стъпи накриво в Самоков

* Инкасирахме тежка загуба от „Рилски спортист 2“ в първата си среща
 във финалната шестица - 72:97

Баскетбол, „А” РБГ, сезон 2016/17 г., финална шестица

Стефан Генков
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
 
В НЕДЕЛЯ, 29 януари, се играха мачовете от финалната фаза на първенството в „А“ РБГ - първа шестица. „Чавдар“ (Троян) гостува на „Рилски спортист 2“ в Самоков и понесе тежка загуба – 72:97. „Левски 2“ (София) падна от ИУ във Варна с 91:94, а „Академик“ (София) победи „Видабаскет“ във Видин с 87:75. Мачовете във втората шестица не представляват интерес за троянските фенове на баскетбола и няма да им отделям внимание. Тези във финалната група обаче, както подчертах и в предишния си материал, се очертават да бъдат наистина крайно интересни и с трудно предвидими резултати.

С ИЗКЛЮЧЕНИЕ на отбора на „Видабаскет, които се очертава като аутсайдер, всички останали в първата шестица са с изравнени възможности. Предимството на нашия отбор е опитът на обгорелите в стотици битки играчи, а минус – все по-късата скамейка и най-вече необичайният и никъде неприлаган по света начин на водене на учебно-тренировъчен процес, чрез самоподготовка и събиране на играчите преди мач. Досега това минаваше пред младежко-юношеските формации на противниците , но
през този сезон всички отбори са взели мерки и на „Чавдар“ ще му бъде трудно.

ДО КРАЯ на първенството всички ще изиграят по девет мача – пет домакински и четири като гости. При сегашното състояние на отборите убеден съм, че и ИУ и „Академик“ и „Рилски спортист 2“ ще стъпят накриво, както това направиха „Чавдар и „Левски 2“ в първия кръг. Всеки един от споменатите пет отбора, „Видабаскет“ го отписвам, който клъвне победа навън, ще се оформи като претендент за първото място. Прогнозирам, че още в следващия кръг, в който ИУ гостува на „Академик“, „Рилски спортист 2“ отива на „Левски 2“, а „Видабаскет“ идва за мач с „Чавдар“ в Троян, няма да остане отбор без загуба, видинчани пък ще натрупат две.

И НАКРАТКО за развоя на мача във Самоков. През първата, втора и третата четвъртина на играта „Чавдар“ се държа доста равностойно на терена и – 25:22, 26:22, 20:18 за „Рилски спортист 2“. В заключителната последна четвърт обаче нашите рухнаха – 26:10, и се стига до неприятната загуба с 25 точки разлика, пасив, който ще влияе при подреждането в класирането.

ВПЕЧАТЛЕНИЕ в тази среща правеше отсъствието на основни играчи в отбора ни - Любомир Лилов и Ценко Наков, и на преминалия в „Академик“ Дани Христов. Известна компенсация бе завърналият се централен нападател Иван Тилев, записал авторитетен дабъл-дабъл – 16 точки и 11 борби. Приносът на останалите участници в двубоя - Филип Каменов (19 т., 7 б.), Тодор Колев (12 т., 6 асистенции), Денис Петков (9 т., 7 ас.), Николай Маринов (4 т.) и Ивайло Вучков (4 т.).

УСПЕХ в предстоящите битки! Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |