Минко Акимов: Всеки рано или късно ще си получи заслуженото

• „Има много неща, с които мога да се гордея, и няма как този, който плюе срещу мен, да ми ги отнеме”

(продължение от миналия брой)

- Явно бяхте много работлив кмет, това никой не би могъл да го отрече. Защо обаче се натрупа такъв негативизъм срещу Вас? И нещо друго – имиджът Ви като дългогодишен полицейски шеф си остава висок; значи – за едното оценката си стои висока, а за другото одобрението изчезна, защо?
- Не съм убеден, че това е точно така. Наистина в сайта на Т21 много се пише в тази посока, но ми се струва, че крайно негативните писанки са дело на една малка групичка от 4-5 човека. Има един виц за един много добър управник, който направил страхотни неща. Двама души си говорели за него, единият казвал какви успехи е постигнал управникът, колко много е направил за хората, а другият рекъл: „Ти помниш ли го веднъж как пръдна!”. Много често хората запомнят лошото, дори да е малко.

- Малките камъчета ли обърнаха колата?
- Има и дребни неща, по-нататък ще говорим за тях. Ще стане дума и за заплатата, за финансовите корекции по проектите и т.н. Имаше някои неща, които може би не умеех добре да обясня на хората. Или пък трябваха прекалено много обяснения, за да се разбере за какво става дума. Може би подобни дребни камъчета изиграха своята роля. Може би и PR-ът през моя мандат не бе на нужното ниво, със сигурност не бе на нужното ниво. Може би аз самият не съм успял по най-добрия начин да обясня хубавото, което е направено. Това е, наистина има някакво негативно отношение, но се надявам, че ще дойде един ден и хората ще оценят това, което е направено през годините.

- Така се получава, че всеки троянски кмет след 1989 г. завършва мандата си с лошо отношение – Фичев, Енкин, Акимов. Дали този негативизъм не идва и оттам, че като цяло нещата в държавата ни не вървят добре?
- Вярно е, че има обществен негативизъм. Вижте какво става днес – ГЕРБ дава 1 млн. лв. за пострадалите от наводненията, скочиха защо ги дава. Дал еди-кой си нещо – защо го прави точно така. Винаги има такива „защо”. Но важното е да отсеем хубавото, което е свършено.

- Обвиняват Ви в корупция, как ще коментирате?
- Това е най-болното за мен. Аз съм човек, който през годините никога не e бил обвиняван в корупция. И не мога да си обясня кой сега го налага. Всъщност ясно ми е кой провокира подобни обвинения. И това ми е най-болното – защото аз дори не съм си помислял, че мога да участвам в подобни неща; а то ми и личи от това, което имам – не че съм от бедните хора, в крайна сметка дълги години съм работил с по-висока заплата, нямам проблеми и със семейството си, всички го познават. Но най-тежко ми е от тези обвинения, защото никога през живота си не съм се стремял да взема нещо. По проектите – също. Чувам за пречиствателната станция – наистина, когато има голям проект, може да се допусне, че някой е взел нещо, комисионна. В България трябваше да се направят 60 пречиствателни станции, направиха се само три – и трите получиха финансови корекции?! Вчера (9 февруари) зададох този въпрос и на министър Томислав Дончев: „Защо стана така?!”. Защо тези, които изпълнихме проекти за пречиствателни станции - само три общини в България, и трите бяхме наказани? Да не говорим, че нашата пречиствателна станция струва 6 млн. с ДДС, а на Сопот, който е значително по-малък от нас, струва 18 млн. Имаше ли какво да се иска от тези фирми, които строиха нашата пречиствателна станция?!

- Знаете, че има сериозно напрежение около тези финансови корекции по проектите за над 3 млн. лв. и около екипите в Общината, работили по тях. Говори се, че общински служители са си докарвали по 5-6 хил. лв. месечно от работата по проектите и че били приближени на бившия кмет (на Вас) - как ще коментирате подобни обвинения?
- Всички служители на Общината, които са работили и по съответните проекти, съгласно специално постановление са имали право по на още една работна заплата. Работната заплата на тези служители е от порядъка на 450-700 лв. Има някои от тях, които са работи по проекти, например по Програмата за развитие на човешките ресурси, и са взимали не повече от 80 до 200 лв. Никой в Община Троян не е взимал повече от още една заплата, равна на неговата! Такова беше правилото досега – служителят има право на допълнително възнаграждение по европейските проекти най-много в размер на една заплата колкото неговата, говоря месечно. Сега, през м. декември 2011 г., това постановление бе променено в още по-лоша посока за служителите в общините.

- Значи, ако получаваш 1000 лв. месечно, можеш да си докараш по проекти най-много още толкова?
- Няма служител в Община Троян, който да получава 1000 лв. заплата, няма. Всички получават по-малко от 1000 лв., един началник на отдел взима 550-580 лв. и най-много да стигне до 620-630 лв. И те не могат да взимат по проекти повече от тази си заплата. А според постановлението от м. декември м.г. вече ще вземат за работата си по проектите възнаграждение на час, но не повече от 80 часа месечно по всички проекти, което ще прави наполовина от сегашното.

- Излиза, че това са градски легенди – че има общински служители, работили по 4-5 проекта или по 2-3 проекта и взимали тлъсти суми?
- Да, има служители, работили по няколко проекта, но те са взимали възнаграждение само за един проект. Например по всеки проект трябва да има двама инженери, но нали знаете колко са инженерите в Общината, няма откъде да вземем 6-ма инженери за три проекта! Затова се налага включване на хора в няколко проекта, но пак казвам – те са взимали възнаграждение само за един. Аз не съм включван никога, това може да се провери. Чувам да се говори, май го четох в статиите срещу мен (серията материали на „Граждани за Троян” в Т21 – бел. Г.М.) или в сайта ви, за аванси – че на еди-кой си са му дали 500 хил. лв. предварително и той можел да си купи машини и да изпълнява проекти. Има закон, има и постановление на МС и там е определено как става – никога аванс не е плащан и няма как да бъде платен от бюджета на Общината. Авансите се заявяват в договора с Управляващия орган, тия аванси не могат да бъдат повече от 35%. Община Троян е взимала 35% аванс, но никога не сме давали на изпълнител повече от 20%. По фонд „Земеделие”, какъвто е проектът в с. Шипково, авансът е до 50%; и този аванс за Шипково стои вече три години в Общината – 1 млн. и 700 хил. лв., не сме го дали на строителя. Това са законовите практики и няма как да ги нарушаваме. Не бива да се говорят подобни неверни неща и да се настройват хората. А за общинските служители, които работеха по проектите, аз съм свидетел, мнозина други също са свидетели, че си тръгваха нощем и че идваха събота и неделя да работят по тези проекти.

- Стигнахме до увеличението на заплатата Ви като председател на Общинския съвет (с 5 % и изравняване с кметската). Защо стана така и то точно в това кризисно време?
- Може би бе грешка от моя страна, че не оспорих предложението на група общински съветници.

- Но ще се съгласите, г-н Акимов, че може би бе редно да се обясни и защити това решение. А то стана някак тихомълком, което прозвуча малко гузно и нервира много хора, мене също.
- Ще ви кажа причината. Когато обсъждахме новия правилник на Общинския съвет, ползвахме правилниците на ОбС в Габрово, Ловеч, Тетевен и други съседни общини; навсякъде председателите получават колкото кмета. По тази логика комисията направи предложение и при нас да е така. Не сме предполагали, че за тези 5% ще се спори.

- Тези 5% не са много като пари, но са много като символика.
- Да, погледнато реално, е така. Някои ме обвиняват, че това било лакомия, тези 72 лв. месечно. За миналата година всеки може да види данните какви командировъчни съм взел - под 100 лв. А ходех всяка седмица по два пъти на София, сметнете го това – 100-150 ходения на година. Ако съм си пускал командировъчни, съм можел да взема на година по 3-4 хил. лв., никога не съм го правил, освен когато съм нощувал в София, но това е било сигурно три пъти в годината. И някои да ме обвиняват в сребролюбие за тези 5%, глупаво е. Но наистина от политическа гледна точка не беше добър ход. И понеже сгреших, и понеже няма да тръгнем наново да променяме правилника, аз казвам, че тези 72 лв. месечно, за годината са около 800 лв., ще ги внасям като дарение за строителство на църква или за някой спортен клуб; дават ми акт за дарение и ще го публикувам всяка година. Да се разбере как е. А съветниците от ГЕРБ отделно ще продължат традицията за фонд „Даровити деца” и ще продължат да отделят от възнагражденията си, всички съветници, за този фонд, както бе и в предишния мандат.

- Възможно ли е някакви малки неща да имат неестествено силен отзвук, примерно – че не слизате от служебната кола?
- Добре, откакто станах председател на ОбС, някой може ли да каже колко пъти ме е видял с кола?

- Говори се, аз не съм го видял, че карате и служебната кола на кмета г-жа Михайлова?
- Не бива да се говорят неверни неща – че съм искал секретарка, шофьор и т.н. Например община Асеновград, която е горе-долу колкото нашата, има петима служители в Общинския съвет, в съседната община Ловеч също са пет човека – трима администратори, юрист и шофьор. Ние тук се справяме само с един технически сътрудник на целия Общински съвет.

- Предишният председател на Общинският съвет в Ловеч и наш колега вестникар Милко Недялков е имал служебен шофьор, така ли?
- Да, разбира се, имат го и сега. Когато аз бях кмет, сте ме виждали, че винаги сам си карам служебната кола, само когато ходех до София, ползвах шофьор, защото там има голям проблем с паркирането. Сега, за тези три месеца, може би 5-6 пъти съм ползвал служебен автомобил – веднъж ходих до Ловеч, другите са до Орешак и в града. Моят предшественик Ангел Балев също имаше право да ползва служебна кола. Нека да е ясно – сега, като председател на ОбС, нито имам служебна кола от Общината, нито съм искал такава. По-рано зам.-кметовете и председателят на ОбС ползваха една кола, дали и сега ще е така, не съм разговарял с г-жа Михайлова.

- Как може да се обясни високият процент на изборите за кандидата за президент на ГЕРБ Плевнелиев и по-ниския за Вас и кметската загуба в Троян? Явно тук играят роля много фактори, но като че ли нещо в общественото мнение бе преобърнато?
- Според мен причината не е в общественото мнение. Тук голямо значение имаше създадената организация преди изборите, създадените партийни структури и разликата в структурите на БСП и ГЕРБ, категоричната подкрепа на „Атака” за БСП, категоричната подкрепа на ДПС за БСП. Тези неща съвсем естествено изиграха своята роля. Друг момент – възприемането за кандидат-кмет на ДСБ на Бойко Пъдарски, с когото, по някакви причини, имахме лични търкания, и отказът на ДСБ да бъде с нас. Разбира се, аз, при всички положения, също имам своята вина, общинската организация на ГЕРБ – и тя. Натрупаха се неща, но аз мисля, че като съотношение БСП има само 50 гласа повече за общински съветници и нещата не бива да се преекспонират. А в цялата страна Плевнелиев набра повече проценти от кандидат-кметовете на ГЕРБ, изключвам някои градове с изключително убедителна победа на нашите хора – Добрич, Бургас и др., но там те нямаха и силни противници.

- Има обвинения към Вас, че сте прекалено силен – като характер, като позиции, и не давате път на младите и това също в някаква степен е повлияло на изборите. Вярно ли е?
- Може в някаква степен да е повлияло, но аз винаги съм се стремял да лансирам и назначавам млади хора в екипа си. За пръв път по мое време в администрацията бяха назначени строителни инженери, в отдела по проектите новоназназначените бяха само млади хора. Така че не виждам основания за подобни обвинения. Ако се разсъждава, че хората в ръководството не бяха чак толкова млади, донякъде е така – но зам.-кметът Мариян Балев не може да се каже, че е стар, секретарят Бойко Пъдарски също.

- Кои според Вас са „Граждани за Троян”, които остро Ви атакуват и на страниците на Т21?
- Знам много добре кои са хората, които се крият зад името „Граждани за Троян”. Преди време се появи и друго подобно сдружение (гражданското обединение „ФорумЪТ”, което се зароди от коментарната част в сайта на Т21 – бел. Г.М.), двама или трима човека от него са същите и тук. Един от авторите ме вини за рухналите предприятия в Троян. Според него вероятно аз съм виновен и за световната икономическа криза. Но да ме вини в такова нещо един човек, ликвидирал предприятие, е глупаво. Не знам какви са причините той да пише против мен, допускам, че той е маша в ръцете на някои други хора, дори знам кои са хората, много добре знам, на този етап не мисля да ги казвам. Все пак аз смятам, че всеки рано или късно ще си получи заслуженото, ще си го получи по някакъв начин. Но е глупаво това, което се прави срещу мен. Защото аз цял живот съм работил за Троян, а може ли някой от „Граждани за Троян” да каже какво е направил за Троян?! Да отговори на въпроса „Какво направих аз за моя град?”. Аз мога да отговоря на този въпрос – и в полицията, и в Общината. Има много неща, с които мога да се гордея, и няма как този, който плюе срещу мен, да ми ги отнеме.

- Допускате ли, че тази атака срещу Вас се води не от принципни граждански позиции, а заради някакви корпоративни или лични интереси?
- По-скоро лични. Аз не съм бизнесмен, нямам такава нагласа и не виждам какви корпоративни настроения срещу мен може да има. Според мен тук става дума за чисто лични амбиции, неудовлетворени амбиции на някои хора, които смятат, че аз съм причината те да не се реализират. Много пъти съм цитирал думите на един уважаван кмет, бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев: „Хора с неизживени лични амбиции в никакъв случай не трябва да се допускат до властта!”. Той дори сподели в едно интервю преди изборите, че точно заради такива хора се е отказал пак да се кандидатира. Вероятно такива хора стоят зад писанките срещу мен.

- Парлив е въпросът за финансовите корекции (санкции) на Община Троян по европейските проекти – над 3 млн. лв. Какво е становището Ви по този проблем?
- Не знам защо някои казват, че данните за финансовите корекции са крити. Никога и по никакъв начин те не са крити. Нещо повече – ние смятаме, че в повечето случаи корекциите са грешка, тъй като не сме направили никакви нарушения.

- Тук обаче има и друго – сумата, размерът на корекциите може да се каже, но хората искат да чуят кой стои зад тези грешки, а имената ги няма, няма и санкции за виновните. Защо?
- Няма как да има подобни санкции. Отговорността е споделена между общинската администрация и съответния управляващ орган. За всички свои действия администрацията е уведомявала по съответния ред управляващия орган. Неговото непроизнасяне в установените срокове е давало увереност в правилността на действията й. Продължаваме да твърдим, че са налице пропуски, но не и нередности. Затова сме обжалвали в съда наложените корекции. Когато започнахме работата по европроектите, имаше пълна неяснота на правилата; едва миналата година излезе постановление, което казва кое се смята за нарушение. Но в началото такива правила нямаше и ние работехме с налучкване. Например при изборът на изпълнител за пречиствателната станция – ние предпочетохме фирма, която има опит, която е направила поне 2-3 пречиствателни станции, чийто обем на извършеното досега да е поне два пъти по-голям. Избраната фирма даде оферта за 6 млн. лв. с ДДС, а следващата по ред – за 17 млн.лв. Нея ли трябваше да изберем?!

- Не допускате ли обаче, че някои хора от екипите по проектите, зад гърба Ви, са си играли някакви лични игрички?
- Всичко е възможно, не смея да кажа, че вярвам на 100% на всички хора около мен. Да, свикнал съм да вярвам на хората, с които работя. Но да гарантирам, че никой от тях не е направил нещо нередно – не мога да гарантирам. Но чета в сайта на Т21 – може би тук лично ще те засегна – страшни гаднотии, които нямат нищо общо с действителността. Например – как може да се пише, че някой от комисията, която приема даден проект и в която аз не съм участвал, е подменил оферти?! Нали всеки от комисията се подписва, офертите са в два плика, запечатват се – как да стане подобно нещо?! Аз лично не мога да допусна, че в Общината има такива големи специалисти. Пак казвам, пълна гаранция не мога да дам, но такива чак завери ми се виждат невероятни.

- Обяснете ни за тези 1,7 млн. лв. липси в бюджета, за които говори съветникът Илиян Пеевски.
- Над 10 пъти сме давали отговори за какво става дума. Миналата година в ОбС аз отговорих, цитирах становището на финансовата ни дирекция, направен е финансов одит от Сметната палата, в България от 264 общини бюджетът (2011 г.) бе заверен „без резерви” само на 7, като едната от тях е Троян. Това ясно показва, че компетентните органи нямат никакви съмнения за нещо нередно. Тези пари, за които говори Пеевски, никога не са липсвали.

- Колко дългове имаше Община Троян в края на Вашия мандат?
- Община Троян е една от малкото общини, които не дължат нито лев към своите контрагенти. Нито към строители, нито към училища и детски градини. И ме учудват думи, че Общината е в лошо финансово състояние. Дължим на банки около 4 млн. лв. и това изобщо не е нещо страшно. В края на годината оставихме на Общината малко повече от 4 млн. лв. излишък. А лихвите по тези кредити са 4,9% - кажете ми коя фирма е успяла да се пребори за подобна ниска лихва?! Разбира се, за големия проект за водния цикъл, ако бъдем одобрени, Общината ще се бори за нисколихвен кредит от 2-3% от Европейската банка; но и за този голям проект на стойност 37 млн. лв. ще се тегли не повече от 3-4 млн. лв. кредит за оборотните плащания.

- Може ли да завършим интервюто оптимистично?
- През целия си живот съм бил честен към Троян и троянци. Не си позволих да ги лъжа и обещавам неща, които не мога да направя. И ще продължа да работя за Троян. Колкото и да не се харесва на някои. Винаги – и по рано, и сега съм си гледал работата и съм защитавал Троян и троянци. И ще продължа да го правя. Вярвам, че Троян ще се съвземе от кризата.

(край)

Интервю на Генадий Маринов

Още по темата:

152 коментара:

Анонимен каза...

Време беше да се отговори с аргументи на всички злобарски нападки. Не, че има голяма надежда преждепишещите да разберат.... Или да спрат да будуват в безсилната си злоба.

Анонимен каза...

Браво Минко,верен страж на БКП!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

1ви ти тъп ли си или да?

Анонимен каза...

Това найстина не е човек, а маймуна! Свидетели сме на нечувана наглост, несравнимо лицемерие, най-долно лъгане, коварство и т.н. и т.н. Все милиционерски приоми! И това животно продължава да иска да работи за Троян!!! Нечувано!!! Крайно време е да вземем да изхвърлим насралия се МинАк, като кирлив фес, за да тръгнат нещата в тоя град.

Анонимен каза...

1-ви, ти си пълен тъпанар!
Повече не се обаждай, че много се излагаш!

Анонимен каза...

Имало в Алпите една лилава крава............и тъи нататък.

Анонимен каза...

Минко си мисли,че тук пишат 4-5 човека, но пък иначе загуби с 2000 гласа!

Анонимен каза...

С надежда чакам негативен коментар с аргументи, а не безсилно плюене.

Анонимен каза...

Граждани за Троян не е от един човек, от двама е :)))) А тъй като и двамата са безработни(защо ли???), могат да кибичат тук и да дращят по цял ден.

Анонимен каза...

Когато не си "верен син", можеш да си правиш каквото искаш. След години може да се наложи да каже, че не е бил "верен син" и на партията от която се числи и сега. Когато не си "верен син" на никоя партия, просто си "независим", а не от някоя партия, където ще имаш лични интереси, икономически или политически. Жалко, че политическото устройство е такова, и не може без партии. Отвратена съм от между партийни дърмолечкания за власт, и винаги ще остана независима, или просто свободна, или не знам, нещо което няма никаква връзка с партии и организации, просто съвестен човек. Друго не ми остава. Оставам с убеждение, че за всичко са виновни опашките на рибите, а не главите!

Анонимен каза...

8 ето ти един факт че ако ГЕРБ бяха изкарали друг по -нормален и не толкова ограничен човек за кандидат кмет и ако някои хора от групата които само личните си интереси гонят се бяха оттеглили кметът нямаше да се казва Донка Михайлова

Анонимен каза...

Понеже Акимов твърди, че много е направил за Троян, а все неразбран остава, призовавам го публично да оповести следното:
1. Оценка състоянието на града в началото на мандата му.
2. Оценка състоянието на града в края на мандата му.
3. Изводи - къде сме били в началото и къде - в края и най-вече защо така стана.
4. Пълен списък на направеното от него ( защото много е работил и даже отпуска не е ползвал)и какви са били ползите за гражданите.
Едва тогава ще има право да обвинява в неразбиране.

Анонимен каза...

Вярно ли не е ползвал отпуска 12????

Анонимен каза...

- Обяснете ни за тези 1,7 млн. лв. липси в бюджета, за които говори съветникът Илиян Пеевски.
- Това са абсолютни глупости. Над 10 пъти сме давали отговори за какво става дума. Миналата година в ОбС аз отговорих, цитирах становището на финансовата ни дирекция, направен е финансов одит от Сметната палата, в България от 264 общини бюджетът (2011 г.) бе заверен без корекции само на 10, като едната от тях е Троян. Това ясно показва, че компетентните органи нямат никакви съмнения за нещо нередно. Тези пари, за които говори Пеевски, никога не са липсвали.
*
Простичък въпрос - Вие, уважаеми само 3-ма или 4-рима /според г-н Акимов/, които пишете в този сайт, РАЗБРАХТЕ ЛИ къде са тези 1,7 млн лева БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА?
Не беше ли по-лесно вместо 10 пъти "да се обяснява" в продължение на цяла една година и повече, /само че обясненията бяха какво правели финансовите органи и как не съм задал въпросът в писмена форма/, ей така, съвсем простичко и елементарно, да се посочи къде точно в Бюджетите за 2010-та, 2011-та и 2012-та година можем да видим перото, в което са отразени тези 1,7 млн.лева ВАШИ ПАРИ, БЮДЖЕТНИ ПАРИ!
Ако някой не е наясно какво са БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА, как и за какво се харчат, а от друга страна, какво са ИЗВЪНБЮДЖЕТНИТЕ СРЕДСТВА /примерно средствата по еврофондовете/ и от трета страна, какво представлява и как се спазва финансовата дисциплина - това не е мой проблем, въпреки, че този проблем се превръща в общ проблем на всички граждани в община Троян.
Понеже предстои сериозно разследване /надявам се/ за съдбата на тези липсващи в Бюджета 1,7 млн.лева - за сега няма да навлизам в конкретика.
ИП

Анонимен каза...

Доста хора мразят АКимов, гласовете които получи бяха заради ГЕРБ. Защо Минко Акимов не се кандидатира като независим, та той дори нямал приятели преди да стане кмет. Сигурно ще има 50-60гласа.

Анонимен каза...

И аз не мисля, че тук пишат 5-6 човека против него. НАПРОТИВ! Много повече са и това е обяснимо.

Анонимен каза...

Ами така казва - че е ползвал по 4-5 дни отпуска, нали неползваната му е изплатена.

Анонимен каза...

Предлагам, като толкова иска да направи за града все още, и не е на мястото, което заема от користни цели, да дава пенсията си за благотворителност! А имаме и икономически проблеми.

Анонимен каза...

На МинАк циганина са броени 15 000 лв. обезщетение за неползвана отпуска през безполезното му кметуване! Това е кражба, тъй като сяка година маймуната ходеше по почивки, морета, посещаваше класовия враг! Мръсна крадлива свиня! Ей тоя много е крал! И ще продължи да краде! Щото го търпим, а не му е..м ....!

Анонимен каза...

До г-н(другаря)Акимов.Като чета всичко изречено от вас,просто се чудя на кого да вярвам:на това,което съм видял с очите си,или на вас.Няколко пъти се засичаме в града и виждам,че шофирате кметската тойота сам,а тук пишите,че това са глупости,казвате,че никога не сте били верен на никоя партия,как може да си го помислите това,а камо ли да го и изречете и то пред толкова много хора които ви познават,или разчитате на това,че хората може би са забравили,но както казваше великия Петко Бочаров:ДА ама НЕ. И накрая искам да изкажа възмущението си от репликата ви,че имало горе някой който гледал,и всеки рано или късно щял да си получи заслуженото,и ако трябва да бъда честен именно този момент чакам в който ще си получите заслуженото,защото много добре знаете в колко МНОГО ситуаций в живота ви сте бил НЕ ЧЕСТЕН,и НЕ СПРАВЕДЛИВ......!!!!!!

Анонимен каза...

М.Акимов: "....категоричната подкрепа на „Атака” за БСП,..."
*
Я какво интересно оправдание? Че е лъжа, свикнал съм с лъжите на "демократа" и "много десен" г-н Акимов, ама този път съвсем се оля.
Както и да е. По-интересното е, че в електронния вариант на това интервю, в предпоследния въпрос ЛИПСВА нещо доста значимо, а именно: г-н Акимов казва, че е оставил на общината повече от 4 млн лева ИЗЛИШЪК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Това означава само едно и то е въпрос - При излишък от "повече от 4 млн" и при планирани местни приходи от 4,2 млн /държавните субсидии като част от бюджета са целеви и не се корегират от Кмет и ОбС а директно се изпълняват предимно от вторичните бюджетни разпоредители като делегирани бюджети/ - КАКВО ИЗОБЩО РАБОТИХТЕ ПРЕЗ 2011-та година, г-н Акимов?
Прав ли бях, когато още миналата година ви обвиних, че сте превърнали общината в консултантска фирма, зарязали сте изпълнението на бюджета и сте се фокусирали около комисионните и бонусите по европроектите при НАПРАВАТА на многото проекти за кандидатстване /източване на бюджетни средства/ и РЕАЛИЗИРАНЕТО на малкото европроекти /комисионни и бонуси за управление на проекти/.
Интерсно ми е, ЗАЩО бе премахнат този текст в електронния вариант за тези "повече от 4 млн. излишък"!
За справка на 3-мата, 4-римата пишещи тук:
Излишъците /неизпълнение на бюджета/ по време мандата на г-н Акимов като кмет са следните:
от 2007-ма /наследство от г-н Енкин/ - 1 960 000 лева
от 2008-ма - 2 183 241 лева
0т 2009-та - 3 357 481 лева
0т 2010-та - 3 595 688 лева
от 2011-та - "повече от 4 000 000 лева"
В проценти - до 24% излишъци при отделните бюджети /неизпълнение на Бюджета на общината/
Някой искаше конкретика - така добре ли е?
ИП

Анонимен каза...

Не се косете,на другарите винаги така им е вървяло да ръководят,да предават опита на децата си и на внуците си.Просто така е било винаги.Априлско въстание пак ще има ,но след 100 години.

troyan21 каза...

До №21: По погрешка в началото бе пуснат неокончателният вариант на интервюто, грешката бе коригирана. Нашите извинения!

Анонимен каза...

Благодаря за светкавичната реакция!
ИП

Анонимен каза...

Невероятен лъжец! Невероятен! Такава безочливост е рядко срещана!
Как не го е срам от общинските служители, които много добре знаят колко пъти „проектаджийте” са си тръгвали „нощем” и през колко съботи и недели са работили?!!
Как може да лъже, че „проектаджийте”, които са включени в повече от един проект (понякога в 4, 5, 6 или 7) са получавали хонорар само по един проект - пълна лъжа! Това винаги може да се провери! Всеки от тях е получавал хонорар по всеки един проект!
Как не го е срам от общинските съветници и кмета Михайлова, които 2 часа по време на предварително гледане на предложенията за сесията в комисиите, са опитвали да го убедят, че повишаването на заплатата му ще произведе лошо впечатление във все по-обедняващото троянско население, но не и не! Изморени и изнервени от дългото заседание, почти всички общински съветници са апелирали към него да се откаже от тези 72 лева в повече, но м и н а к почти два часа не е отстъпвал от искането си! Дори общински съветници от ГЕРБ са се чувствали унизени от неговата алчност и непреклонност, но са споделили с колегите си, че все едно – ще трябва да го подкрепят при гласуването на самата сесия. Разбира се, че вносители на предложението за повишаването на заплатата на минак са най-безогледните общински съветници, които нямат съвест и морал, но дори и те не са толкова нагли, защото идеята си е била чисто негова, увъртането и настояването – негови и е сигурно, че лично той им е дал да внесат предложението (не може да се отрече, че добре се е ориентирал кои да са вносителите, а за анчо балев дори е ясно какво решение за тенискорта се взе след това в негова полза)... И накрая... Накрая, не го е срам да лъже, че не е трябвало да приема това повишение и е било грешка, че твърдо не се е противопоставил, като той самия със зъби и нокти се е борил за повишението на заплатата си!!!
Нямаш ли срам поне от хората, които са свидетели на всичко това!!?
Как изобщо имаш очи да се появяваш в публичното пространство, а и да лъжеш чрез Троян 21?!!
Махай се, нищожество!
Много милиционери станаха адвокати (някои – добри, други – по-малко, други – хич), но ти, който се перчиш с университетско, а не „симеоновско” право, си толкова правист, колкото беше и кмет. Я кажи колко години го учи – 10, 11, колко? И как ти възстановиха студентските права, които загуби – с големи уйдурми и по втория начин?!!
Жалко същество!!!

Анонимен каза...

Да разбирам ли,че в окончателния вариант липсва обяснението за отпуската, което видях с очите си, сега потърсих няма го???

Анонимен каза...

Как се източва общинския бюджет?
21 е напълно прав:
1. фокусиране около комисионните и бонусите по европроектите и избор на най-доходните;
2. кандидатстване по много проекти с цел повече източени пари;
3. процедури по обществени поръчки в нарушение на закона, чрез поставяне на дискриминационни условия с цел да спечели фирмата дала най-добри комисионни;
В основата на голямото източване на община Троян е минко цочев акимов или както е по-известен с прякора МинАк, както и юриста - павлин иванов петков. Единият трябва да се махне от ОбС, а другият да уволнят. Иначе ни чакат много проблеми.

Анонимен каза...

25-ти, макар че си видял с очите си, си пропуснал да добавиш,че МинАк е черпил с уиски в комисиите за заплатата. Баровец съм аз!

Анонимен каза...

- Може би бе грешка от моя страна, че не оспорих предложението на група общински съветници.- ай ся пък съветниците виновни

Анонимен каза...

аз не моа да разбера кат не е сребролюбие за 5% що му бяа тогаз...

Анонимен каза...

Защо за надзора по водния цикъл-1 ет. минак е похарчил 120900 лв. повече от разрешеното?
Коя е фирмата и за какво е получила тези пари?
Че минак е курумпиран е ясно на всички, не е ясно кога и дали прокуратурата ще се самосезира.

Анонимен каза...

Не съм вярвал, че може да има толкова безочливи хора! Жалко е, г-н Акимов...

Анонимен каза...

До г-на (НА)Акимов,знаете ли какво се случва в кв"Лъгът"след изборниия Ви ремонт на улици и канализаций?Но вече не Ви пука нали.Ето аргумент на"живо".Дупките се отвориха,шахтите преливат,А Вие се фукате.както се каза и по горе - наглост и безочие,платено с нашите данъци.Не само че не ме е страх, а се чудя няма ли някакъв email или нещо подобно та да драсна едно писмо и на Борисов.Да видя и неговия отговор.
Обединение-да спасим Троян.

Анонимен каза...

Жалък е

Анонимен каза...

измет

Анонимен каза...

Ами да го изгоним... със шутове! Поне това си е заслужила маймуната.

Анонимен каза...

Омразата към Микко Акимов расте и застрашава да прерасне в омерзение!Не знам друг троянец,така ненавиждан от населението.Може би само Милко Балев,но той тук почти не се завръщаше!А Акимов освен това е от селата....
Аз не се наемам да съдя,но тая омраза е факт.Акимов играе непукист,ще продължава да "прави добрини" на всички троянци,но.....дали ще го оставят неговите?Една политическа партия не би допуснала това,омразата е факт и ще нараства!За мен той е бита карта,на която са и нужни най-много още месец-два,за да го осъзнае и приеме!А един разговор с Борисов би ускорил процеса....Време е да се готви следващият!!!Но кой ще бъде той при това положение на нещата?Защо не пробваме с Пеевски?Какво по - добро отмъщение....

Анонимен каза...

11 е напълно прав. Може и да е работил активно, може и да е направил много. Но след като е видял, че има отрицателно отношение към него, без значение дали е справедливо, или изфабрикувано от някой поплювко, е трябвало да отстъпи на друг - обществено приемлив кандидат. ГРЕШКА е, че въпреки това се е кандидатирал. Най-малкото сега нямаше да е подложен на такъв страхотен тормоз от този вестник.

Анонимен каза...

за сведение на г-н Акимов общ. Троян 23000 жители а Асеновград 54000 жители не да ги сравнява по горе в интервюто.Лично аз не мога да упрекни минак за затварянето на предприятията но за това че няма голям магазин си е виновен той. Вярно е че всеки ще получи заслущеното според минак. Господ ще те наказва минак да знаеш ние форумците не сме 2-3 но на теб ти дреме нали.

Анонимен каза...

Другарю Акимов,жалък сте.Вашето безочие и реваншизъм трябва да се лекуват.Болен сте.Освободете ни от височаишето си присъствие.

Анонимен каза...

Ей вие тримата ,навъртяхте 40 коментара,а починете вече:):)

Анонимен каза...

Що ли си мисля,че е време изедниците от нап,данс и там всичките държавни служби измислени да тормозят и рекетират ежедневно трудовите хора ,да се поразвъртят и около доходите на някой общински служители.Така както излиза някой от тях май си докарват повече от колкото е чистата печалба на средно голямо предприятие в Троян.

Анонимен каза...

Стига простотии, бе Минкоооооо!!!!

Анонимен каза...

Стоим със теб на кръгла маса
в едно квартално кафене -
ти член на Партията наша,
а аз на СДС.
Но не в това е днес проблема
и моят повод за развод -
аз просто вече нямам време -
остана ми половин живот.

Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.
Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.

Кокетна си сега, флиртуваш
и искаш брака да спасим,
но аз си зная колко струваш
под тази маска и без грим.
Познавам всяка твоя дума,
характера ти зъл и див
и мисля, че е цяло чудо
как в този брак останах жив.

http://www.youtube.com/watch?v=ylof7hMHKnE&feature=player_embedded#!

Анонимен каза...

44 ти ,каква е мислехме каква стана.Цялата тази огромна, невероятно мощна и уникална човешка енергия беше бавно удушена и стъпкана.Гаврата е пълна! Изгониха ни децата от хубавата страна и я окрадоха и съсипаха.......колко още поколения от тая сган трябва да ни се изредят, че да се събудим!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Много хубава песничка 44 ,но само излъгани хора на тоя клип виждам аз...
Както комунизма така и демокрацията ни се изроди!И в крайна сметка след тоя развод настана пълна олигофрения.

Анонимен каза...

Заглавието на интервюто не звучи ли доста реваншистко и отмъстително? Полицаят заплашва, но не е наясно,че и за него важи същото - всеки рано или късно ще получи заслуженото!

Анонимен каза...

Минко, четеш ли какво става? "Всеки рано или късно ще си получи заслуженото".Не те бързам!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Е, минак, ясно ли ти стана, че хората не те уважават, не те искат, че твоите вестникарски лъжи не те реабилитираха ни най-малко! Малък град сме, всеки знае, че охранителната фирма, в която фигурира като съдружник жена ти, не е преставала да работи през целия ти мандат, и не това е най-лошото, а това, че особено докато беше на власт,сте парирали всеки опит на хора от този бранш да упражняват и развиват такава дейност. Имаш си голямата пенсия, имаш си доходи от охранителната фирма, имаш си дом (домове)- върви си! Не ни омерзявай повече в публичното пространство с нечленоразделната си и простовата реч! Върви си с поне малко достойнство, ако можеш да събереш такова!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние - хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние - хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Тия тримата пишещи пак почнаха.Сега създават впечатление ,че са много.Не мирясаха,ей:)

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Не разбирам наглостта на Акимов.С какво се гордее?Широките улици в "Лъгът" направи тесни-две коли не могат да се разминат.Тротоарите направи широки като улично платно.А...тук не пишат 2-3.Винаги коментирам,нищо,че съм му съседка.

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов,дилян енкин са комбина и позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще им напомним,както и на Донка, че ние - хората от Троян ги правиме кметове,и ние ги сваляме!

Анонимен каза...

Ей другари,има сняг за ринене ,стига драсканици.
Г-н Акимов много хубаво е обяснил по горе всички или вие не сте чели ААААА така съм съгласен. "Граждани за тРОЯНът" като са жадни за власт да се пуснат на политическата сцена и ако Г-Н АКИМОВ сбере 50-60 гласа то вие сте 5-6
ХАХАХАХАХАХААААААА
шА ва видя след 4години власт на акулата Д.Е.
Убавото е че няма да избираме обшински кмет ,а само градски,зашото ше минем към обшина УйГЪРЧИН
тъжно а????? ....54ти вземай лопатата

Анонимен каза...

59ти за другаря Д.Е. си прав............ами дано Г-ЖА Михайлова има доверие само на себе си.
Успех!!!!!!!
Пишещи .лупаци фАЩАЙТЕ лупатите,за друго не ставате .......лаят кучетата,хората пишат

Анонимен каза...

Граждани за тРОЯНът като са толкова ербап,да излезат с имената си като чичо Минко и тогава ще им разгоним и на тях фамилията.
групичката от 4-5 човека

Анонимен каза...

А ти овчо главо,защо си анонимен?

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Н. Генкова каза...

Имам два въпроса по същество. Първо - три уговорки. Мисля, че проектното финансиране е голям шанс за всяка една област на обществения живот и не е хубаво, че "проект" стана мръсна дума в Троян и в България. Освен това - не разбирам достатъчно и ще съм благодарна, ако някой експерт ми обясни. И трето - нямам никакви лични причини да разпитвам. Сега въпросите. 1.Четем, че "Например по всеки проект трябва да има двама инженери, но нали знаете колко са инженерите в Общината, няма откъде да вземем 6-ма инженери за три проекта!" Задължително ли е в екипа на един проект да са включени само общински служители, или може да са специалисти извън щатните бройки в Общината? 2. Четем също: "Да, има служители, работили по няколко проекта, но те са взимали възнаграждение само за един проект." Как в проектната документация е решен пробемът с това, че един човек работи, без да получава предвиденото от проектните условия възнаграждение? Предварително благодаря.

гражданин Иванов каза...

Миньо това заглавие за теб ли се отнася.

Анонимен каза...

До 60 ти
Първо,ти откъде реши,че "Граждани за Троян" са алчни за власт?Следващите избори за Кмет и Общ.съвет ,са след 4 години.
Второ,ти откъде реше ,че "Граждани за Троян" са 5-6 човека?И много ви е мъчно и тежко,кои са?
Нека да ти поясня-това са всички хора,пишещи или не-пишещи във форумите,това са всички хора без оглед на образование ,етнос и религия,който не искат Троян да е това, в което го превърна Минак.
За членуване в "Граждани за Троян"не се подават заявления за членство.
Там членството е състояние на духа.Дано ме разбереш.
Там "членуват" и имат право да "членуват" всички ,на които им пука от лицемерието и лъжата, и които искат нещо да се промени.
Всеки ,които споделя тези ценности е член на "Граждани за Троян".
И мисля ,че те не са нито 2-3 ,нито 5-6 човека,както ви се иска.
А ако е така ,толкова по-зле за Троян и Околията.

Анонимен каза...

Г-жо Генкова, в Троян по чудо има достатъчно инженери, само че повечето са от "неправилните" инженери. С две думи - има придворни инженери и архитекти, има и "прокажени" инженери и архитекти.
Второ, общинските служители получават заплата да извършват дейности по длъжностната си характеристика и да изпълняват бюджета на общината. Работата по европроектите трябва да се извършва или от самостоятелно общинско звено, което получава заплатите си от реализацията на европроекти или /най-добре според мен/ - от специализирана общинска фирма която да се занимава с изготвяне, консултиране и управление на европроекти. Там нещата са най-прозрачни и ефективни.
Преди 2 години предложих създаването на такава фирма, обясних всичко от 'А" до "Я", само че всички се нахвърлиха срещу нас от АТАКА, вкл. и троянските медии. Днес завесата пада и виждате какво се е случвало. Синтезирано ще ви го обясня така:
1. Ежегодно неизпълнение на бюджета
2. Отделни общ.чиновници с огромни възнаграждения и конфликт с останалите от администрацията
3. Липсата на капацитет и специализирано звено доведе до значителни глоби. Тук отварям една скоба по "оправданията" които днес чуваме, че и на други места било така. Нищо подобно! В Ловеч за 116 млн евроинвестиции глобите са само 1000 лева!!!!!!
4. Провал по отношение общинските европроекти
5.Тотален провал по отношение европроектите за вторичните бюджетни разпоредители
6. Ужасяващ провал по отношение европроекти за малкия бизнес, НПО и отделния гражданин на Троян.
Единствено АТАКА предупреждаваше и предлагаше конкретни мерки. Всичко бе отхвърляно, а на изборите АТАКА дори бе наказана!? Днес всички питат и се чудят ... що така стана?
Ами как да стане по друг начин?
Така както сте гласували, така сега ще живеете. Гнилото не е в Дания!
Дори и на днешните дебати по приемането на бюджета се видя каква огромна пропаст дели АТАКА от всички останали партии. Като философия, принципи и визия за съдбата и пътя по който върви Троян. Но, най-добре ще е да изгледате сесията и да си съставите собствено мнение.
ИП

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

"Граждани за Троян" каза...

До 60 ти
Първо,ти откъде реши,че "Граждани за Троян" са алчни за власт?Следващите избори за Кмет и Общ.съвет ,са след 4 години.
Второ,ти откъде реше ,че "Граждани за Троян" са 5-6 човека?И много ви е мъчно и тежко,кои са?
Нека да ти поясня-това са всички хора,пишещи или не-пишещи във форумите,това са всички хора без оглед на образование ,етнос и религия,който не искат Троян да е това, в което го превърна Минак.
За членуване в "Граждани за Троян"не се подават заявления за членство.
Там членството е състояние на духа.Дано ме разбереш.
Там "членуват" и имат право да "членуват" всички ,на които им пука от лицемерието и лъжата, и които искат нещо да се промени.
Всеки ,които споделя тези ценности е член на "Граждани за Троян".
И мисля ,че те не са нито 2-3 ,нито 5-6 човека,както ви се иска.
А ако е така ,толкова по-зле за Троян и Околията.

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ей глаждани мого се активизирахте БЕ :
за лопатите не е шега,по непочистен не е бил бедния и ограбен - Троян
Сега сериозно :ФАщАЙТЕ ЛОПАТИТЕ

Анонимен каза...

Има една приказка за един управник за който казвали следното: Селото много го искало, ама хората го не искали!!!

Анонимен каза...

Гражданите за Троян ги има опоменати поименно в предната статия на Тр21

Анонимен каза...

Не може да бъде добър полицай този, който е бил милиционер още повече и партиец! Срам и позор за такава демокрация!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Дами и господа съдебни заседатели, Осъденият на смърт не се признава за виновен!Той смята,че е направил всичко за благото на този град и някакви лоши хора го топят несправедливо. Съдебната експертиза установи,че Осъденият на смърт страда от често срещаната болест "липса на реална самооценка". Осъденият на смърт смята,че това дело е скалъпено от 4-5 човека,че "Форумът" и "Граждани за Троян" са едно и също нещо,че "маймуните" са гражданите на Троян.
Дами и господа съдебни заседатели, пощадете този човек, защото е жалък!И защото никога не е преминал като свободен човек по улиците на града,за да види колко го ненавиждат хората.
Дами и господа съдебни заседатели, не се хабете за този нещастник, а вярвайте че неговото време си отива и границата е именно тук, в компютъра (мястото, което за него е табу).
Искам от сърце да можех да напиша името си, но не мога, дами и господа, защото "тези" хора са жестоки и действат жестоко, или ще ме уволнят,или опетнят, или убият.

Анонимен каза...

Абе,образувате ми нерви с този глъф милиционер!!!!!

Анонимен каза...

Тука сте само олигофрени

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

" Да, погледнато реално, е така. Някои ме обвиняват, че това било лакомия, тези 72 лв. месечно."
А не е ли ли г-н Акимов?

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Анонимен 80,твоя коментар много ми хареса,но ще ти допълня изкаването.Тези хора страдат от остро психическо заболяване наречено Диссоциално личностово разстройство (Показват грубо безразличие към социалните изисквания и норми, към чуждото страдание и това, което изпитват другите. Не признават никакви задължения и без задръжки нарушават социалните норми. Самите те са с много нисък праг на фрустрация и реагират веднага с агресия, нападение, насилие и мъст. Не са способни да изпитат разкаяние, да почувстват вина. За проявите си обвиняват другите, заради това, че са ги предизвикали. Нямат трайни приятелства. По прояви тази група е близка до описваните в миналото социопати, аморални, асоциални, антисоциални личности. Разстройството е по-често при мъжете. Може да започне с асоциално поведение още в пубертета).За това предлагам на всички във форума да съберем пари и да направим една инвестиция в град Троян.За какво става въпрос:До болницата има една сграда която от 20 год. се руши и навремето беше наречена Новата болница.Парите са за да ремонтираме тази сграда и да открием Психиатрична болница за да можем да помогнем на нашите управници,а освен това и ние ще я ползваме защото сме луди затова,че ги търпим още да ни управляват.

Анонимен каза...

До 86
Невероятен коментар!!!
Точно на мястото!!!!
Четете фенове на Минко,тъкмо ще се припознаете в този коментар.

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Най доброто което е по възможностите на Акимов е да подаде оставката си. Кражбите и злоупотребите да си ги носи на съвестта, ако има такава. Може да е бил много добър като ръководител на РПУ, но като кмет е пълен провал. Администратор и политик не се става за един ден. Затова и резултатите му са видни от изборите. Затова и санкциите към общината са милиони които трябва да плащаме ние-данъкоплатците. Срам, съвест, достойнство? Няма такова.Не го искат троянци, но той успя да се набута на председателското място с натиск, извиване на ръце и нахалство. Изравняването на немалката заплата на председател на ОС бе върхът на наглостта и нахалството.Неподготвен административно, незнаещ и неграмотен в областите на управлението на една община в комбинация с нарцисизъм. Пак казвам-ако г-н Акимав има поне капка срам останала у себе си, то той трябва да се извини публично на гражданите на Троян и напусне общината.

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Г-н главен редактор Маринов, предлагам ви заради неистината,че тук пишат само 4-5 човека, да установите от колко различни компютри е копирано това съобщение и да оповестите данните. Така ще узаконите протеста на хората.

Анонимен каза...

troyan21 каза... от 4-5

Анонимен каза...

Това е по начина на писане или по I.P-тата.Генааа започваш да ми се принизяваш,а недей.
Обединение-да спасим Троян.

Анонимен каза...

Чудех се откъде ивхад има пари да публикува пасквили срещу г-н Акимов и чак сега ми стана ясно че му плащат приятелчетата му харвел и захвел с пари получени от делото срещу прокуратурата . Но доколкото ги знам какви са бизнесмени наи-вероятно плащат с пари които бсп им е дала чрез дпс за очерняне на герб на местно ниво след съответното редуциране на сумата в тяхните джобове . Така че граждани за троян не подвеждаите гражданите на Троян .

Анонимен каза...

От колко компютъра да е писано с един смартфон ако се обиколят всички не заключени уайърлеса и ето ти 200-300 противници на М.А. с различно айпи . А това едно хлапе може да го свърши за час два напанете се малко че още не сте набрали и стотина мнения а хем пишете само от 5 -6 компа и с копи пеис трябва да се справите с 5-6 хиляди мнения за няма и ден . Все пак не се увличаите мненията да не преминат броя на жителите на общината .

Анонимен каза...

изместват се важни теми с глупости от рода на колко хора пишели тук. миньо е платил за това на някой цървул от неговите да почне да го защитава, ама то лайната се виждат от всички. а в най-голямото говно се намира минак, пък му е и кеф че се е намазал.

troyan21 каза...

До №94: Молим Ви, не спекулирайте с нашето име!

А що се отнася до теорията, че коментарите в сайта на Т21 се пишат само от 4-5 човека - това са смехотворни твърдения, опит да се омаловажи казаното. Нашият администратор може да даде точни данни каква е посещаемостта на ден; по-общите данни са - по около 1500 индивидуални посещения дневно (т.е. troyan21.com се отваря всеки ден от 1500 различни компютъра в Троян, страната и по света), което пък значи, че дневно сайтът ни се чете от няколко хиляди души. А колко от тях коментират - не знаем, заради възможността коментарите да са анонимни, но със сигурност са много, много повече от 4-5 човека.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

БРАВО № 86. АКО БЯХ НА ТРАПЧЕНСКИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ, СЛЕД ТОЗИ КОМЕНТАР ВЕДНАГА БИХ НАПУСНАЛ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ.Бих го попитал: Защо бе Акимов от позицията на властта която имаш отново ни заплашваш, нима искаш да хванеш за гушите хората които имат доблестта да ти се противопоставят, да ти кажат истината в лицето.Да, ти нищо не си забравил от милиционерщината.Навремето ги затваряхте в подземията на оряшковата воденица, а сега къде ще ни сложиш?.Малко срам ще се намерили в твоята душа.Защо не си налегнеш пенсийката и да се радваш на добрите ти старини,които си си осигурил, ами си се впил като кърлеж в общинския бюджет?.Каквото можеш да изцуцаш докато те държат краката.Ако беше един наистина доблестен гражданин на този община, след като ти свърши мандата като кмет, достойно да слезещ при нас и да станеш един от нас.А ти дето ни убеждаваш, че не си се блажил от кметството ти, защо отново отвори голямата си паст да лапаш.Май си противоречиш или нас правиш на балами.Искам да те информирам,ако не го усещаш: подготвя се голяма офанзива за свалянето ти,която ще завърши с успех,вярмай ми.Позорно ще бъдеш свален,ами виж от сега къде ще се потаиш,за да те несочат хората с пръст като най-некадърния и най-алчния кмет който е царувал в троянска околия.Хайде поживо поздраво, върви си доброволно и да ти даде господ здраве дълго да се радваш на пенсийката ти.

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е позор за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че Mинко Aкимов е гордост за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и тои съвестно изпълни дълга си към нас !

Анонимен каза...

Ако мислиш, че Mинко Aкимов е гордост за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и тои съвестно изпълни дълга си към нас !

Анонимен каза...

Гордост е гордост е най-голямата ни гордост!!!!!!!!!!!!!!Аз се гордея с Минко Акимов!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че Mинко Aкимов е гордост за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и тои съвестно изпълни дълга си към нас !

Анонимен каза...

Ако мислиш, че Mинко Aкимов е гордост за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и тои съвестно изпълни дълга си към нас !

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Бога ми защо спиш и гледаш ,ЕЛА СИ ПРЕБЕРИ ВЕРЕСИЙТЕ
АМИН
Найстина е голяма безработица в града като гледам коментарите
Обвинявате г-н Акимов ,а не обвинявате правителството
БОЖЕ пази БГ от управнициииииииииииииии
НОВА ТЕМА : има ли човек от най ниската до най-високата държавна или общинска власт ДА НЕ КРАДЕ под някаква форма ????????

Анонимен каза...

Маскирайте се. Дните са подходящи. Поне това не могат да ни забранят. Маскирайте се, излезте на площада и всеки да си каже болката. Пролетните карнавали/там където ги има/, се използват и за израз на грешките на политиците, чрез хумора, и маските. Ала ние отново имаме проблем–нямаме пари, а и страха е голям! Сега може да е късно, ала до другата година, има време!

Анонимен каза...

до 96
На крива ракета ,космоса и пречи!

Анонимен каза...

Чудно, защо сам се хвали?Къде са хвалбите по негов адрес от служители на общината, защо съучастниците му от гроб не се изреждат да възхваляват големите подвизи на "великото" му управление...Ма май циганката взела,че умряла...

Анонимен каза...

На прага сме на трета световна война !

http://www.youtube.com/watch?v=9T2igt6Ei1s&feature=related

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Не знам но Акимов удари по рейтиг всичко БРАВО.
Ще попитате защо:
1 ИМА ли по коментирана тема
2 По добре на хората в устата отколкото в краката
3 Разликата в политиците е само % комисионна,а иначе всеки взема
4 Дайте пример с НЕкоромпиран политик
5 Умрял кон не рита
6 Умен даскал,честен политик и зелен кон НЯМА

Анонимен каза...

114. Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

115 Перфектен коментар и абсолютната истина.
В пространството се носи една мълва ,че са похарчени вече над ЧЕТВЪРТ МИЛИОН за снегопочистване. За мен лично тази сума е космическа ,особенно като все още помня колко се чистеше ,а и като погледна навън се вижда още и резултата.Ако някой има точна информация ,нека да е сподели и това ще бъде доказателство на 3 и 6 точка от твоите писания.

Анонимен каза...

115-ти официално закопа/закла трибестана.
В 6 -те си "точки", му прави таква меча услуга,че и най-лошия ПР не би могъл да го оклепе повече!

Анонимен каза...

Много точен 115 .Граждани за тРОЯНът като са толкова отворени и подкрепят БСП,което е видно от атаките напоследък,защо не коментираха какво правеше Донка редом до Минко на партито за рождения ден на баш босса на герб Сашо Данков.

Анонимен каза...

МИНКО АКИМОВ: ВСЕКИ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО....АМИ НАЛИ И НИЕ НА ТОВА СЕ НАДЯВАМЕ БЕ ДРУГАРЮ АКИМОВ, ВСЕКИ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО..

Анонимен каза...

Преди време имаше една тема ,че започва извозването на купчините сняг.Да имате представа докъде стигнаха ,че пред моя гараж още си стои камарата и не мога да си изкарам колата.

Анонимен каза...

МИНКО АКИМОВ : ВСЕКИ РАНО ИЛИ КЪННО ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО.........АМИ НАЛИ И НИЕ ЧАКАМА ТОВА,ВСЕКИ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО БЕ ДРУГАРЮ АКИМОВ.НАДЯВАМЕ СЕ СКОРО ДА ТИ СЕ СЛУЧИ.....

Анонимен каза...

Минко го опрайхме.Обаче парите за снегопочистване ги бил раздавал човекът на Енкин.Та,ако наистина са дадени близо половин милион за смешното и никакво снегопочистване е редно да ги почваме с Доца.Не мислите ли?

Анонимен каза...

120. Анонимен каза...
МИНКО АКИМОВ: ВСЕКИ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО....АМИ НАЛИ И НИЕ НА ТОВА СЕ НАДЯВАМЕ БЕ ДРУГАРЮ АКИМОВ, ВСЕКИ ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО..

114. Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Петък, 24 Февруари, 2012

Анонимен каза...

Ако мислиш, че минко акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

до 100
За каква доблест става реч г-н/г-жо/ анонимен.Доблест е да застанеш с името си.А така...Всеки може всичко да си мисли например че не са "граждани"а е "гражданин", че не е за Троян, а за себе си. Дори всичко да е вярно -доблест просто няма.Като че ли всичко се превръща в състезание по арогантност и злоба.
Приемам нещата които се пишат от "гражданите" като една позиция. Защо пък да няма и друга- тази на Акимов. При всички случаи истината е по средата.Изборите бяха съвсем скоро. резултата е такъв какъвто е.Акимов има и мажоритарен вот. Очевидно не всичко е както изглежда на гражданите.Дали пък сред тях няма и такива, които си представят власттта само така както е приписват на другите. Ако са доблестни да се покажат. Делата им,ще кажат дали наистина са граждани...

Анонимен каза...

Ако мислиш, че Mинко Aкимов е Гордост за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и тои съвестно изпълни дълга си към нас !
Ако мислите , че "гРаЖдаНи за ТрОяН" са политически мекерета и слуги на дпс-бсп копирай и постави като нов коментар това съобщение.

Анонимен каза...

127 мисля че си педал!

Анонимен каза...

128 може да мислиш каквото си искаш и без това не те бива много в мисленето но докъто не те н..ба в г.а не може да си сигурен .

Анонимен каза...

Ако мислите , че "гРаЖдаНи за ТрОяН" са политически мекерета и слуги на дпс-бсп копирай и постави като нов коментар това съобщение.

Анонимен каза...

+1 Ако мислите , че "гРаЖдаНи за ТрОяН" са политически мекерета и слуги на дпс-бсп копирай и постави като нов коментар това съобщение.

Анонимен каза...

Ако мислиш, че Минко Акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

128. Анонимен каза...

127 мисля че си педал!

п.с. Не само че е педал, ами е направо жалък МинАк-ски педал!

Анонимен каза...

Mинко,погледни в огледалото!Това което виждаш е не си ти а едно нищо което се мисли за нещо.

Анонимен каза...

" През всичките години МВР, независимо от политическия си цвят, си затваряше очите пред действията на трибуквените групировки - когато те бяха видими и доказуеми, но пък босовете им бяха дежурни обвиняеми - за престъпления, пред които и полицията, и прокуратурата неизменно се оказваха безсилни да докажат. Никой не изневери на отработената традиция на барабанна пропаганда на успехите. ГЕРБ дори я обогати с фамозните имена на полицейските си акции, внасяйки весело оживление сред публиката - като вид компенсация за изгубените илюзии за справедливост.

Анонимен каза...

Вярно ли е че Минко Акимов който казва че не е бизнесмен и е бил само на държавна заплата и сега е на държавна заплата и пенсия да каже купил ли е наскоро последния етаж от пощата,офис в сградата на БТК и вила в Орешак.При положение че това се окаже вярно излиза че е крал и с гъза си през мандата си като кмет и прокуратурата трябва да се сизира....

Анонимен каза...

a


AKIMOV NE SE VSLU6VAI V TEZI PISANKI TE SA DELO NA NEKADARNIJA B PADARSKI

Анонимен каза...

a


AKIMOV NE SE VSLU6VAI V TEZI PISANKI TE SA DELO NA NEKADARNIJA B PADARSKI

Анонимен каза...

Забелязвам,че на 99 процента електората на минко акимов е с интелектуален потенциал като автора на коментар 137.По компютърната му грамотност, можем да съдим и за познанията на акимов по темата "работа с компютър".А за делата му като управник, мисля вече е излишно да се говори...

Анонимен каза...

МинАк,да не си се пробвал ти като 137/138...я си признай

Анонимен каза...

Дедо ви Минко като прочете коментарите по негов адрес го премести от единият в другият крачол и отиди да нагледа как вървят ремонтите на етажа от пощата.

Анонимен каза...

Той дедо Минко и преди изборите си го местеше от единия в другия крачол ама накрая троянските избиратели му го наместиха изотзад и още му държи влага

Анонимен каза...

Казвам се Милко Недялков, два мандата - председател на общинския съвет в Ловеч. Не бях чел това кардинално интервю на Минко Акимов, накараха ме да го прегледам приятели, които са се подразнили от няколко неистини. Най-вълнуващата е, че шеф на местния парламент никога не съм имал шофьор. Такъв не е бил назначаван в щата на звеното, подпомагащо работата на общинския съвет в Ловеч. Имаше автомобил, с който се вършеше работа, но в повечето случаи сам го шофирах. Само в неотложни случаи е имало друг водач и това е отразено в документите. А самата кола е ползвана и от зам.-кметове, директори на дирекции и т.н. С колата е вършена общинска работа.
Не знам само, дали г-н Акимов не е подведен от една придобила известност шега. Често пъти колата шофираше лично кметът на Ловеч Минчо Казанджиев (това не се прави само от Б.Б.) и в типичния си стил после казваше, че е "шофьорчето" на председателя...
Другите неща в интервюто са обект на дълъг разговор, мога да помогна на бившия кмет на Троян със съвет, както се е случвало.

Анонимен каза...

И понеже си бил 2 мандата,рече 2 пъти да напишеш едно и също,а?
А и не разбрах, за какво изобщо пишеш?

бай Цочо от Трапето каза...

(143)Той наш Минак съвети не ще иска служебна кола и сухо на ръка

Анонимен каза...

А дали като си избрахте комунистическа кметица работите Ви ще потръгнат . Сега фабриките ще заработят и шивачите ще фалират . А може и ХарВел и неговия лакеи Ивхад да отворят наново изкуство Троян и да назначат всички които са писали против г-н М .Акимов /лакомия старец от трапето / за директори кво са 3-4 човека ръководен персонал.

Анонимен каза...

+1 Ако мислите , че "гРаЖдаНи за ТрОяН" са политически мекерета и слуги на дпс-бсп копирай и постави като нов коментар това съобщение.

Анонимен каза...

Уважаеми съграждани, мотото на интервюто "Всеки рано или късно ще си получи заслуженото", не ви ли замирисва на МИЛИЦИОНЕРЩИНА???

Анонимен каза...

Ако мислиш, че Минко Акимов е ПОЗОР за Троян, копирай и постави като нов коментар това съобщение.
Така ще му напомним, че ние хората от Троян го направихме кмет,и ние го свалихме!

Анонимен каза...

Погледнете 143.Аз съм 7-мия.Ако бяха доволни Гражданите,щяха да го изберат пак!Това ще важи и за г-жа Михайлова!Не е луд този ,който яде баницата...!Бъдете граждани с активна позиция/не нагрубявайте не попържайте така се самообиждате и обезценявате/ и непримирими към ограбването Ви.Как само г-н Пеевски критикува ,а другите стоят без мнение в чинно послушание/крепят си постовете?/.

Към С.Б.не съм трол и не познавам скандинавския фолклор/моля за извинение,стига чуждици/.Българин да се наричам - първа радост е за мене!-май го позабравихме.
С Уважение към всички изказали мнение!

Анонимен каза...

ISKAM DA POPITAM DONKA MIHAILOVA KAK MOGA OT TOLKOVA MNOGO KANDIDATI ZA KMETSKI NAMESTNIK V s.BALABANSKO DA OSTAVI TOZI GERBADGIA ZA KMETSKI NAMESTNIK.G-GO MIHAILOVA GOLIAMA GRESHKA TEPARVA SCHE MU SARBATE POPARATA.TA TOI NEMOGE DVE DUMI DA RAZMENI S HORATA,I VAOBSCHE NEZNAE ZA KAKVO E TAM.TAKIVA HORA RABOTA NEVARSCHAT.NEZNAM DALI STE POLUSCHILI NESCHO NO OPREDELENO S NEGO SBARKAHTE I TO MNOGO.DANO DA NAPRAVITE NESHO DOKATO E OVREME.

Jerold каза...

Искам да използвам тази възможност, за да оценя д-р Екпен за добрата работа, която той прави по света, много от вас трябва да са преди него и какво прави. Причината, поради която аз го оценявам на този сайт, е, че може би някой там е изправен пред същото предизвикателство и той / тя не знае какво да направи след това, за да реши проблема, д-р Екпен е чудесно заклинание и приятелски ако имате проблем с брака си, можете да се свържете с него по правилния начин и той ще бъде облечен да ви помогне. Свържете се с него сега по електронната поща на ekpentemple@gmail.com или на Whatsaap +2347050270218.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |