Парите на елпромци се забавиха, но идват

* Съмненията са неоснователи и до дни изплащането на дължимите заплати от „Елма“ АД (в несъстоятелност) ще започне, заяви
 новият собственик Младен Мондешки
Тема с продължение
ОЧАКВАНИЯТА, че над 400-те бивши работници на „Елма“ АД (в несъстоятелност) с неизплатени заплати ще си получат парите преди Коледа, не се сбъднаха. Знае се от всички, но пак да кажем: някогашният троянския промишлен гигант и лидер в производството на електромотори у нас и на Балканите „Елпром“ (по-късно преименуван „Елма“) бе докаран до фалит и пълна разруха от приватизатора Николай Банев, а стотици работници - изхвърлени на улицата с неизплатени за месеци трудови възнаграждения. Разбираемо, у лъганите толкова пъти елпромци започна да се прокрадва съмнението, че отново работата няма да стане, въпреки уверенията на новия собственик на предприятието Младен Мондешки („Солид 85“ ЕООД). Имахме и не едно обаждане в редакцията. Но г-н Мондешки заяви пред Т21, че съмненията са неоснователи и до дни изплащането на дължимите заплати ще започне.

КАКВА Е ПРИЧИНАТА за забавянето? Списъкът с имената на бившите работници, на които „Елма“ дължи пари, бе готов и синдикът Росен Милошев го обяви в Търговския регистър на 19 декември 2016 г. Но тъй като по закон срещу този списък/сметка може да се направи възражение в рамките на 14 дни, т. е. до 3 януари 2017 г., срокът бе спазен от Ловешкия окръжен съд (ЛОС). Спазено бе също изискването списъкът да се постави на видно и общодостъпно място и „чаршафът“ с над 400-те имена на работници кредитори на „Елма“ АД (в несъстоятелност) бе разлепен на такова място в сградата на съда.

В ПОСОЧЕНИЯ срок нямаше постъпили възражения, включително от споменатия бивш собственик Банев, от когото можеше да се очаква всичко. И следващата стъпка е ЛОС със свое определение да постанови одобряване на списъка. Но за да се стигне до това съдебно определение, трябваше да се изчака още един 7-дневен срок – за евентуалното ново възражение от кредитор, подал вече възражение до 3 януари. Тъй като обаче такова възражение няма, се очаква днес, 9 януари 2017 г., определението на ЛОС  да стане факт и списъкът/сметка да влезе в сила.* С други думи – до дни (законовият срок е до 7 дни след съдебното определение) елпромци, някои от които имат да вземат над 10 хил. лв., а общата сума на неизплатените заплати е около 1,6 млн. лв., би трябвало да си получат парите.

Т21

* Списъкът вече получи съдебното одобрение и е качен в Търговския регистър.


Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Я някой да провери,но парите се изплащат от синдикт,а не от набедения за бизнесмен,правещ помен с чужда пита Мондек!

Да попитам-кога китайския влак стрела,минаващ под балкана ,ще е на гара Калейца?В колко часа днес да...

Анонимен каза...

А бе Младене,защо не сложи поне синя лампа да свети пред Елма ,с тази червената много се издаваш.

Анонимен каза...

Чакали сме 10 години та една седмица да забавят няма да е проблем

Анонимен каза...

За Коледа синя лампа е добре, за Великден синя лампа, а за изборите Жълта

Анонимен каза...

Банев наряза Елма и нищо не плати, сега Мондешки я възражда и това е похвално. Аз да съм на негово място, бих направил същото и това е похвално!

Анонимен каза...

Банев е за затвора, а хората като Мондешки е за пример.Ама криворазбраната ни държава издига в култ чалгарщината и хората като банев

Анонимен каза...

Повръща ми се от тролове и хейтъри.

Анонимен каза...

Елпром е Троян и троянци се гордеем с това !

Анонимен каза...

Чакахме Банев да плати, а сега му дойде времето! Браво на Младен!

Анонимен каза...

Ще чакаме, колко е още една седмица, пред години чакане! А някой си отидоха от този свят, недочакали!

Анонимен каза...

А момчето, което се обеси заради това, че Банев не му беше плащал години и банките му продадоха къщата!? Кой ще го съживи! Банев разруши Елма, сега Младен я възражда!

Анонимен каза...

Ние сме с Младен, а драскачите на Банев, да се засрамят, защото троянци не заслужават това унижение! Браво за усилията на Младен!

Анонимен каза...

Сайта на Елпром ме кара да се радвам, че някой мисли за троянци, предполагам и всички вие :)))

Анонимен каза...

И аз видях сайта само не разбрах защо е elpromtroyan1.eu

Анонимен каза...

Много още ще има да чакате.
Нищо. Чакайте и се надявайте.
Надеждата умирала последна и крепяла глупака....

Анонимен каза...

Хората де опитват да създадът работни места да се поизправи на крака Троян ,а сега темата какъв цвят светела лампата .Това не е нормално

Анонимен каза...

Троян е свъзан с Елпром - 4 поколения троянци са работели там,голямо браво за хората който иска да го възтановят след разрушителя банев

Анонимен каза...

Алооо 2-ят ако ти заиграя един шамар,щети светнат всичките лампи боклук!!!

Анонимен каза...

Пари може да няма за работниците ,ама календари за всички полицай за нова година има ,иначе нямаТ никакъв чадър от полицията в Троян фамилията Мондевки.
Радостина Петкова е раздавала на служителите си новогодишни календари с името на Младен Мондешки.Освен, че раздава календарите му, Радостина Петкова почивала безплатно в хотела на Мондешки на Беклемето.
Пълна трагедия е нашата мила родина,напълно се потвърждава мнението,че зад всеки престъпник стои ченге ,ама не да го преследва ,а да му помага!!!
https://bivol.bg/happy-new-year-mondeshki.html

Анонимен каза...

18 това е истина

Анонимен каза...

Алооо 18 комунист мръсен

Анонимен каза...

Тя шерифката ако само спи добре,ама дано друго не прави...

Анонимен каза...

ааааа, те и полицаите разнасят лично на спонсорите си календари :)

Анонимен каза...

Мондека ПРЕЗИДЕНТ, КМЕТ, ОБЛАСТеН...

и квото още се сетите!!!

Анонимен каза...

Ти си много запознат да не си от рекетьорския сайт биволица? И в полицията има поне 20 календара от различни фирми за 2017 и това значи че са с полицейски чадър-смях в залата

Анонимен каза...

Злобари човека си живее живота и си действа по задачите пък вие тука го плюете защотото друго неможете да направите облечени от илиянци и пукащи ракия вечер в панелките и чакате да стане събота та да идете в някой кръчма да събирате материал за клюки

Анонимен каза...

А ти бе г-н интелигенцио саке ли пиеш и в какво живееш, в царски дворец ли освен да правиш вятър на по богатите от нас друго ще ти роди ли мъдрата главица

Анонимен каза...

Академик Ангел Балевски се "обръща" в гроба!!!
Жалка държава/народ/, жалки правителства/престъпници/.
Жалко за децата и внуците!!!

Анонимен каза...

25-ти, не преиначавай нещата.
Означава, че фирми с календар от полицията
са с чадър.
Въпреки че фирмите получават множество календари
от техни партньори, но ще си сложат само 1 или 2 от тях. Е, определено смешният календар на полицията няма да си го закачат на стената, а ще е в коша или забит в някой шкаф с непотребни неща.
Ах, колко смешно...

Анонимен каза...

На хората е трудно-без пари, дебел сняг, доста студено и т.н.
Искам да кажа, че в това "лошо" време също е много трудно и на животинките-врабчета, синигерчета, черния кос. Включвам и кучетата и котките, колкото и да не сме положително настроени към тях в много случаи.
НАХРАНЕТЕ ГИ, АКО МОЖЕТЕ! СТОПЛЕТЕ ГИ! И те са създадени от природата, живи същества, също като нас!
Нека бъдем добри!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |