Честито на победителите в „Селфи в Троян през 30-те“

* Имената на печелившите изтегли кметът, печалбите осигуриха спонсори * Наградата на публиката за най-лайквана снимка – при Любомира Прокопиева
Отличници
Тегленето на печелившите
ИЗТЕГЛЕНИ бяха победителите в конкурса на Община Троян „Селфи в Троян през 30-те“, втората инициатива от кампанията „Красив Троян“. Талончетата с имената на печелившите бяха изтеглени от кмета Донка Михайлова в присъствието на юрисконсулта на Община Троян Велислава Маринова, IT специалистът в общинската администрация Анна Белперчинова, PR-ката на Община Троян Станислава Цукева и представител на нашия Т21, медиен партньор на „Селфи в Троян през 30-те“.

ДА ПРИПОМНИМ. Всичко тръгна от грамадния стенопис, който бе завършен в средата на м. септември (върху калкана на кооперацията до паркинга на Общината) и оттогава събира очите на троянци и гости на града ни и се радва на огромно одобрение. Графитът бе поръчан от Община Троян (идеята бе на Цветелина Калчева, главен експерт „Туризъм и транспорт“ в общинската администрация) и пресъздаваше, по автентична снимка, кът от Троян през 30-те години на миналия век - времето, когато градът ни започва да става град, и да търси и в някаква степен да намира европейската (си) визия и посока. Изпълнители бяха двама млади художници – землякът ни Христо Христов, познат с изрисуваните с патриотични сюжети и герои автобусни спирки в родното му с. Орешак и търновецът Дамян Бумбалов, участвал и в други подобни арт акции в страната.

Печелившите снимки, колаж Анна Белперчинова
ВНУШИТЕЛНАТА картина на открито събра много овации и тогава се роди идеята за конкурса „Селфи в Троян през 30-те“. Условията бяха: снимаш се пред стенописа и качваш снимката си във фейсбук страницата „Красив Троян“ с хаштаг #Красив Троян; срокът – до 31 октомври, а след това жребий щеше да определи кой печели наградите, осигурени от спонсори. Една от наградите обаче бе по-различна и отчиташе т. нар. зрителски вот – снимката, получила най-много одобрения (лайкове), носеше на героя си безплатна професионална фотосесия из Троян.

Най-лайкваната снимка
КОИ СА ПЕЧЕЛИВШИТЕ от общо 40-те участници, „постнали“ свои снимки в „Красив Троян“ и какви награди спечелиха? Уикендът за двама в спа хотел „Дива“ в с. Чифлик се падна на Борислав Коджабашев. На вечеря за двама в троянската механа „Старата къща“ ще се наслади Аделина Велкова, а на вечеря за двама в механата на хотел „Троян Плаза“ – Венелина Маризова. Мария Лесидренски (с такова „смесено“ име е фейсбук профилът, от който е изпратена снимката) печели бутилка от вълшебната отлежала троянска сливова на „Винпром – Троян“. Селфи стикове, осигурени от сайта за електронна търговия icases.bg, се паднаха на Марина Стоева и Валентина Йордан. Спомената награда на публиката за най-харесвана снимка грабна Любомира Прокопиева – тя има възможност да направи своя фотосесия в Троян пред камерата на известен троянски фотограф. Всички отличници получиха и специални грамоти. И от нас – честито! 

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Не бях чувал за понятие "най-лайквана" снимка.
Ама явно съм назад с технологиите
Колко от Вас ш ми лайкнат коментара, а?

Анонимен каза...

Няма ли българска дума, която да изрази написаното под последната снимка?

Анонимен каза...

Има разбира се.

И тя е ?
Тя се нарича?
Нейното име е ?

ПЪЛЕН СМЕХ :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |