Моля някой да ми каже възможно ли е?!

* „Нека не прозвучи като хленч или безсилие, но ако някой ми беше разказал като собствена история това, което ми се случи,
 нямаше да повярвам“

Читателите ни пишат

Тъжен разказ в навечерието на поредните избори, от които, като че ли, отново не очакваме нищо (добро). Сочещ целия абсурд на днешната българска действителност, в която изборите могат да са по-важни от живота на един човек. Публикуваме го, нищо че авторката не е имала смелостта да се подпише.
Т21

ПОЛИТИЧЕСКИ боричкания и умни и можещи хора като самотни лястовици, народ, оставен на произвола на съдбата, и колко още неща? Нека не прозвучи като хленч или безсилие, но ако някой ми беше разказал като собствена история това, което ми се случи, нямаше да повярвам. Преди седмица постъпих със съпруга ми на лъче- и химиотерапия в болница на 100 км от Троян. Диагнозата не е оптимистична, но лечението е желателно. Той е неподвижен, нетолкова адекватен и всяко преместване за него е трудно поносимо. Беше ни казано, че съботите и неделите ще оставаме в отделението - такова ми беше и условието, за да изберем това лечебно заведение, а и имахме инжекции и химиотерапия и в събота и неделя.

НО ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК ми беше заявено, че трябва да напуснем отделението, защото всички си отиват за... изборите и не можем да останем само ние. Наредено ни бе да напуснем в петък следобед и да се върнем не в неделя следобед, а в понеделник. Идваше ми не знам какво да направя - опитах да се противопоставя, изтъкнах (а и те виждаха) състоянието на съпруга ми! Бяха безкомпромисни и нищо „не знаеха и не можеха“ да направят. Отхвърлиха и преместването ни в друго отделение за двата дни. Не можех да повярвам, не можех да се преборя и с „незнаенето и неможенето“ им! Сега сме си вкъщи - давам на болния хапчета, бия му мускулни инжекции (случва ми се за първи път) и се страхувам да не се влоши, защото е в началото на терапиите и може да се получи нежелана реакция.

МОЛЯ НЯКОЙ да ми каже възможно ли е да се постъпи по този начин?! Може ли толкова неуважение към един болен с 40 години трудов стаж, с тежка диагноза и в тежко състояние?! И не приемайте написаното като политическа агитация или пропаганда, просто съм в ужасно психическо, физическо и икономическо състояние. Никога не съм търсила подкрепа от държавата или общината, сега ми се наложи и благодаря за това, че ми беше помогнато със заплатените 1/4 от разходите, които не се поемат от здравната каса, а без тях операцията просто нямаше как да стане. Желая здраве на всички хора на Земята!

5 ноември 2016 г.
Анонимен читателски коментар, www.troyan21.com

4 коментара:

Анонимен каза...

Уважаема госпожо, днес в България и общините и вече всичко е възможно. Искрено съжалявам, за огромните ви проблеми, но освен морална подкрепа, за съжаление вече нищо друго не мога да ви предложа.
Вие и семейството ви не сте единствените, които са подложени на подобно издевателство и човешко унижение. А то изобщо не е случайно, а е част и то ПЛАНИРАНА част по изтреблението на българския народ, което е заложено още в началото на т.нар. „преход“ и където в „Планът Ран и Ът“ се предвижда населението на България да бъде сведено до около 3 милиона, колкото за обслужващ персонал на бъдещите ЧУЖДИ ГОСПОДАРИ на тази изстрадала българска земя.
Някой замислял ли се е защо повече от 20 години ни залъгват, че правят някаква здравна реформа и че тези управленски слуги на чужди господари изобщо нямат намерение да правят никаква здравна реформа? Последната идиотщина на поредния министър на здравеопазването е да ни вземат отпечатъци от пръстите за да сме ИМАЛИ ПРАВО да се лекуваме /все едно сме престъпници/ - това ли е реформа? Не, тук се изпълнява поредната поръчка да се съберат отпечатъците от пръстите ни и да се предоставят на Турция и САЩ. Със САЩ дори подписаха договор преди около месец за това. Нещо повече – ще им бъдат предоставени и нашите ДНК, което ще е следващата стъпка на управленската хунта и министърът-нацист Москов-Менгеле. Мнозина смятат, че това се прави с цел събиране информация за съвместимост на човешки органи???? Сещате се какво следва.
Днес е напълно нормално за управляващата ни хунта човек най-безцеремонно да бъде изхвърлен от болница. Нещо повече - изобщо да не бъде приет в болница заради примерно липса на отпечатъци на пръстите или заради неплатени няколко здравни осигуровки от него или работодателят му.
Днес е напълно възможно "здравната каса" да не поема лечението на българите, но няма проблеми да бъдат обслужвани всякакви муджахидини, главорези, сърцеяди, фанатизирани ислямисти и всякакви бандити с които се пълни България с прякото СЪУЧАСТИЕ на /анти/ българското правителство и новите съветски комисари от ЕС.
Днес е напълно нормално един министър /Дянков/ да открадне нашите вноски от уж независимата здравна каса и да ги одържави, без нито Гл.прокурор, нито Конституционен съд нито кой да е овластен човек или институция да му потърсят сметка и да го тикнат в затвора.
Днес най-безцеремонно здравната каса излива огромни средства в частните клиники, които са само с една „печеливша“ специалност и които нямат задължението подобно на обществените МБАЛ да поддържат много на брой клиники, които не са „печеливши“, но са необходими за населението. Това се нарича ИЗТОЧВАНЕ на нашата, ОБЩЕСТВЕНАТА здравна каса. Частните клиники на „нашите другари“ тънат в разкош, лекарите там често се подписват на „заплати“ от по 30-40 000 лева и всичко това е за сметка на нашите, ОБЩЕСТВЕНИТЕ болници, които държавата изкуствено подлага на мизерия и недоимък, докато ги фалират и закрият. С две думи – това е новият бългаски капитализъм, където с обществени пари се прави частен бизнес.
Частен бизнес за сметка здравето на хората. И бизнес от здравето на хората! Обикновен фашизъм!
С обществени пари се прави частен бизнес и в частните училища.
Обществени пари се изливат в частните банки.
Направо кипи огромен частен бизнес, ама с ... обществени пари!!?? Как да не станеш „десен“, колкото и да ти се виждат скъсаните цървули.
*
Уважаема госпожо, едва ли с тези няколко реда и примери успявам да отговоря на въпросът ви! Да, той /въпросът ви/ до някъде е риторичен, но в крайна сметка – няма нищо случайно и целият този погром в сферата на здравеопазването /колко идиотски звучи днес тази дума/ е планиран и дирижиран.
Преди много години българската /макар и социалистическа/ здравна система и долекарска помощ бяха изучавани от капиталистическите държави Англия и Швейцария. А престъпните управленци на България над 20 години правят и продължават да правят реформи докато унищожат и здравната система и най-вече нас българите.
Пожелавам ви много късмет и дано всичко завърши благополучно в семейството ви!!!

Анонимен каза...

До каквото и да се докосне човек в тази държава, без значение в коя област ситуацията е подобна, малоумна.То не беше КТБ /да има някакво развитие по въпроса, ами не...е/, то здравна реформа-безобразия на всяка крачка,някаква част покриват осигуровките, а постоянно такси и таксички, в образованието бъркотии безкрай и пр.

Анонимен каза...

НЕ трябва да е възможно, понеже полиция, пожарна, болница и гробище работят постоянно.
Тези са изверги.

Анонимен каза...

Аз ще се моля за вас и вашия съпруг.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |