Миризливи мръвки в троянско заведение, полицията не казва кое е

* Съвместна акция на ловешки полицаи и помагачи от ОДБХ и РЗИ установила 21 кг месни продукти с изтекъл срок на годност и без търговски документ в обект за бързо хранене в Троян
Нарушители
В САЙТА на Областната дирекция на МВР - Ловеч (www.lovech.mvr.bg) вчера, 11 октомври, бе изнесена информация, че „в заведение за бързо хранене в Троян е установено наличие на общо 21 кг месни продукти с изтекъл срок на годност и без наличие на търговски документ“ и че за нарушението е съставен констативен протокол с оглед съставяне на акт. От кратичкото съобщение научихме още, че били проверени три троянски търговски обекта, а в акцията участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР - Ловеч съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Ловеч и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч.

И ТОЛКОЗ. Няма яснота кое е троянското заведение с миризливото месо, какво точно пише в констативния протокол и какво наказание грози нарушителите. А защо след като са казали „А“, органите не кажат и „Б“ - кой да ти каже?! И нима не им е ясно, че неназоваването на виновника е единствено в негова полза?!

Т21
 
Бележка на редакцията
Нещата трябва да се казват каквито са си

НЕ ОТРИЧАМЕ нуждата от подобни проверки, напротив; всеизвестно е, че наоколо е пълно с ментета, хранителни и всякакви, и с тях трябва да се води безпощадна битка. Но за да е истинско всичко и да не остава съмнение за някакви имитативни ведомствени мероприятия за отчитане на дейност - нещата трябва да се казват каквито са си. 

Митко Цаков
ИМА И ДРУГО - недомлъвките могат да ударят коректните и невинните. Както в случая. След като информацийката за негодното месо в троянско заведение излезе в областния полицейски бюлетин и бе тиражирана тук-там, ни потърси Митко Цаков, собственикът на известния троянски ресторанат „При Кмета“. Заведението е от типа за бързо хранене и е едно от най-предпочитаните в града ни. И както е лесно да се досетим, именно то, заради известността си, първо попаднало в хорския списък на заподозрените. Г-н Цаков бе категоричен - ресторант „При Кмета“ е коректен към клиентите си, доброто му име не е случайно и не за него става дума в спомената информация. Бе и недоволен, и с право, от половинчатата полицейска информация. 

7 коментара:

Анонимен каза...

Коректност?Хе-хе, гузен негонен бяга.Точно това е заведението, както и другата дупка, Старата къща.
Но не това е интересно.Генади,защо не пишеш за радевската Родопа, разчуло се е, че там месо имало само ако някой работник донесе от вкъщи.

Анонимен каза...

Залагам на Т-маркет и на Бечев магазините, нищо че не са за бързо хранене.

Анонимен каза...

а аз залагам на мозъка на 2-ри , нищо че е само кило и шестин явно е доста гнил .

Анонимен каза...

Преди седмица си купих свинско месо-врат от магазин Слънце, който се намира на центъра и месото имаше мирис на развалено!

Анонимен каза...

Заведението е лафка на училище, което е на "Дон Пацо" ! Родителите да проверяват с какво се хранят децата им.

Анонимен каза...

4-ти съвсем нормално.
ДА не говорим по колко пъти се премива месото, понеже започва да лепне.
На яйцата се пренабива датата.
Прекаленото вмирасаните меса или се мелят обратно и с добавени още подправки се връщат или се овкусяват с марината уж са готови да си сготвиш.
Затова се ходи по големите вериги в съседните ни градове. Там няма такива проблеми.

Анонимен каза...

Лафката на Дон Пацо в гимназията а месото е заредено от Родопа Троян от Петко технолога

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |