Не зареждайте в Троян!

* „Идете в Севлиево, заредете си догоре, напазарувайте си в „Кауфланд”, „Лидл”, „Била”, „Зора”, „Техномаркет” и т. н. и дори
 ще ви останат пари”

Читателите ни пишат

Поредното (гневно) читателско писмо за високите цени на горивата в Троян. Изпрати ни го нашият читател Милен Стефанов, който, говорейки не само за горивата, задава тежкия въпрос: „Какъв е този остров на грабежите и скъпотията град Троян?!”. Прав ли е или не г-н Стефанов, вие решавате.

Т21

ГЛЕДАХ през лятото публикация в Т21 за цените на горивата в Троян (виж „Защо (ли) в Троян е различно?!” – бел. ред.) и сега от личен опит искам и аз да кажа за ситуацията.


На произволна бензиностанция в Троян, 16 септември 2016 г.
КАЧИХ стока в буса на 15 септември и тръгнах за Бургас по маршрута Севлиево - Габрово - Казанлък - Карнобат - Бургас. Връщането бе на 16 септември: Бургас - Ямбол - Стара Загора - Пловдив - Карлово - Троян. Карам на газ (пропан бутан). Тръгнах от Троян при цена 0,90 лв./л газ, но като знам за ценовите аномалии тук, заредих в Севлиево. На места по пътя, много рядко, и то само по магистрала „Тракия” цената бе 0.89 лв./л и си казвах - то почти като в Троян. Да ама не! Връщам се и втрещен гледам, че цената на газа в „родната Сицилия” (знаете с какво е известна Сицилия по света, нали) вече е 0,94 лв./л.

ПИТАМ СЕ, не е ли време вече някой да подаде жалба до ДАНС или друго компетентно място, дори кметицата да сезира някоя власт и да сложат вече някого в затвора! Или да затворят/конфискуват обектите на картелчиците в този град, където данъците са най-високи (може би, за да се охранва раздутата и разглезена общинска администрация), а горивата и храните - най-скъпи (за да богатеят феодалите)! Какъв е този остров на грабежите и скъпотията град Троян?!

Касовият ми бон от Стара Загора, 16 септември 2016 г.
ЕТО И ЦЕНИТЕ на газа (пропан бутан) по пътя ми до и от Бургас: Севлиево (0,76 лв./л) , Габрово (0,74 лв./л), Казанлък (0,79 лв./л), Карнобат (0,80 лв./л), Бургас (0,79 лв./л), Ямбол (0,80 лв./л), Стара Загора (0,79 лв./л), Пловдив (0,82 лв./л), Карлово (0,79 лв./л). Касовият бон, който ви показвам, е от Стара Загора - на 0,79 лв./л, но там ме попитаха за картата на „Шел” и с отстъпката цената падна на 0,74 лв./л. Говоря за същите два дни, 15-16 септември, когато дружно във всички бензиностанции в Троян газът скочи от 0,90 лв./л на 0,94 лв./л!!!

ТА ЗАТОВА препоръчвам на троянци - НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ тук! Идете в Севлиево, заредете си догоре, напазарувайте си в „Кауфланд”, „Лидл”, „Била”, „Зора”, „Техномаркет” и т. н. и дори ще ви останат пари, ако същото го направите тук, в Троян.

Милен Стефанов, Троян
Снимки: авторът

Още по темата:

47 коментара:

Анонимен каза...

Кметицата няма да си мръдне пръста за да сезира някого.Тя лъже без да и мигне окото и докарва всичко на приказки.Според нея по време на нейното управление Троян цъфти и хубавее.Вижте колко китки е посяла по центъра които струват доста парици на данъкоплатците.Администрацията и некомпетентна и крадлива,а нашата кметица със зъби и нокти я защитава.Затова не се чудете защо данъците в Троян са най-високите.

Анонимен каза...

Да ида ама пари немам!

Анонимен каза...

Иди зареди при Гошо Гъза на 0,85лв. :)

Анонимен каза...

До 1 номер. Кметицата лека полека си върши работата.. искахте асфалтирано Ливаде - има го, искаха легнали полицаи заради рицарите - има ги, искате мероприятия - има ги, и до колкото за цветята по центъра, я ми кажи в кой град няма? Не е ли по красиво? Жената се старае доколкото може. Всеки я плюе ама тя лека полека развива града. Неблагодарно троянско племе...

Анонимен каза...

Аз съм доволен от това, което прави кметицата. Акимов и Енкин какво направиха? Туризъм с овехтял център ли ще има в Троян? Не се сещам града да е изглеждал по-добре. Повдигнати пеш. пътеки, нови тръби за вода, хубав център и т.н. Абе нещо се движи вече в този заспал град. Да струва пари, но те се връщат с туристите. Темата е за горивото. Местните бензиностанции нещо бъркат определено, но незнам дали проблема не е, че и те са презапасили на други цени или купуват неизгодно от няко
й.

Анонимен каза...

Кметицата ако не е такава ще е добре тя за нищо не става е за да краде става

Анонимен каза...

6ти - снимай си коментара и с него в Родопа за кебапче.

Анонимен каза...

Преди няколко дни бях в ЮЗ България навсякъде газта е 72-75 стотинки.

Анонимен каза...

4-ти искахме асфалтирането на ливадето.С пари на троянския данъкоплатец се асфалтира път от републиканската пътна мрежа за която плащаме прескъпи винетки.Ама великата кметица думна тъпана да се покаже колко е велика и отиде показно да скубе знака за неравностите.Голяма работа свършила похарчила парите на троянския данъкоплатец.Китките по центъра струват на данъкоплатеца 100 бона,а в същото време оранжерията зад керамичния техникум тъне в разруха.Може там да прати някой от общинската си администрация който ходи на работа за да лъже като нея от некомпетентност да иде прави разсади на китки в оранжерията.

Анонимен каза...

В края на август на Йоаната до село Антоново газта беше с 20 ст по - евтина от Троянските йоани. Аз вече на йоана от тогава НЕ ЗАРЕЖДАМ.

Анонимен каза...

7-ми колко кебапчета дават за коментар има ли изсквания колко символа да са в коментара за едно кебапче и къде точно в родопа ги дават за да започвам да пиша.

Анонимен каза...

Вървете заредете на Ливадето или на Кантона там е с 10ст. по-евтино и стига мрънкахте!

Анонимен каза...

12-ти май скоро не си минавал по Ливадето. Цените там отдавна не са с 10 ст. по - надолу :) Мецов на газта дава максимум 5 ст отстъпка. Спрете с малоумните си коментари че се излагате вече.

Анонимен каза...

9-ти в крайна сметка вие сте си я избрали кака Донка. Спрете да мрънкате! Очевидно жената не спира да прави нови неща. В крайна сметка по добре парите от данъците да отиват там отколкото на някоя свиня в джоба! За информация прието е от догодина винетния стикер да струва 125лв. ! Честито !

Анонимен каза...

4-ти Колко пари се откраднаха с тези китки ?

Кой направи не качествено ВИК и копаха 3 пъти да преправят ?

Кой направи не качествен ремонт на "Ливадето" за да се налага да се прави пак ?

Аз ли ? Аз ли трябваше да открадна едни пари а за да ги открадна трябваше да раздам тук там за да се спестят от материали ? В коя нормална държава се копае 3 пъти за едно и също нещо което самия ти си правил ? Айде 2 пъти ок нещо се объркало хора сме грешки правим ама да 3 пъти ? И То защо сложили тръбите ама трябвало и токове някви айде оправиха го после пък тръбите нещо си перат и се крадат париии а ти народе кухи си мислиш, че ти правят нещо правят си го на тях да крадат пари все пак е мръсен гаден Комунист 1 път опрях до нея обещания, обещания и до там само си приказвахме 3 часа ми кажи няма да стане и толкоз .... Видя, че там пари не могат да се откраднат и не им е изгодно .... Да ги бягате от тука ...

Анонимен каза...

14-ти недей говори в множествено число.Не мрънкаме а казваме че кака Дона и дай само да лъже и освен това да лицемерничи.Ама виждам,че ти я хвалиш значи си гласувал за нея или си общински чиновник.

Анонимен каза...

И аз на няколко пъти съм писал, че е по-добре да отидеш до Севлиево или например до Плевен.
В Плевен имат Метро, където също има много сполучливи намаления. След Метро може да се мине на излизане и през Кауфланд, където за под 10лв (даже около 6лв) можеш да си купиш доста добро месо, а не като тука полуразлигавени и няколко пъти мити на мивката развалени меса.
И темата с горивата е много вярна и интересна.
А по-нагоре един беше писал, че няма пари.
Няма да има поради 2 причини:
1. Минал от себе си и ходи да работи за 2-2.5лв/ч
2. Зарежда скъпо гориво и купува скъпи стоки от кварталният магазин.
Ето, един човек пуска цял пост с призванието: Иди бе. Иди, виж как е на другите места. Не всичко започва и свършва с Троян....

Анонимен каза...

Тъмно син съм ,никога не съм се пребоядисвал с тъпия цар,куку Волен,гербарии т.н. Не съжалявам че с кеф гласувах за Д.М.отколкото за онези малоумници останалите!Видно е като си свалите чувала от главата!

Анонимен каза...

И аз като 18!

Анонимен каза...

В София газта е 0'98ст.

Анонимен каза...

Апък хората живеещи на Аламанка, кучета ги яли нямаме право на път ,нито на контейнери ,за130вили 2 контенера ,Супер.Благодарим ти Донке

Анонимен каза...

Апък хората живеещи на Аламанка, кучета ги яли нямаме право на път ,нито на контейнери ,за130вили 2 контенера ,Супер.Благодарим ти Донке

Анонимен каза...

Темата малко не е за политика. И аз ходих в неделя до Плевен , заредих на 83 стотинки , и наистина напазарувах в Метро и Кауфланд , както писа един колега по-горе на доста по ниски цени от Троян.

Анонимен каза...

Пазарувайте в Кауфланд идиоти такива. Нека с вашите пари се хранят чуждите икономики. Емигрирали мозъци, жал ми е да живея с такъв народ.

Анонимен каза...

Аз от много отдавана не зареждам в Троян и пазарувам в краен случай , пък нека храня някой друг като е по евтино и качествено ще го правя и призовавам всички да го правят!

Анонимен каза...

24-ти, играй на руска рулетка, но със пълен барабан!

Анонимен каза...

24-и. В Кауфланд работят Българи, вземат заплати които харчат в България, продават Български стоки които носят приходи за Български фирми, които пък дават заплати на Български работници. Ти сигурно караш българска кола заредена с български нефт и гледаш български телевизор работещ с ток от български уран доставен от българско ЕРП и говориш по български телефон като финансираш български телеком. Май най вероятно си роботче или на Родопа или Йоана.

Красимир каза...

Обзалагам се че бензиностанциите са си с редовни документи платени акцизи и т.н. Какво да направим, че са си сложили голяма надценка. Давам ви пример във Варна. В близост до бензиностанциите на Марешки (в включително и Лукоил) цената на горивото е една и съща (+-1 ст. в зависимост, кои е на кеф). Но ако си на Златни пясъци има разлика около 10-15ст/л. Така, че в нашето родно село няма КОНКУРЕНЦИЯ!
Забележка: примера който давам е с бензин 95. Никога не съм зареждал на газ и не съм се интересувал от цената

Анонимен каза...

Не знам кой какво и що,ама в Германия газта е 47 цента от няколко месеца, при минимално почасово заплащане от 8.50 евро.Оня ден минавах през Виена(Австрия), на ШЕЛ супера бе 1.14 за литър.Вие в Троян сте богаташи до един!

mtwgdgawd каза...

e к'во се циганиш за 12 стотинки на газ баси маниака

mtwgdgawd каза...

https://bg.fuelo.net/?lang=bg

Анонимен каза...

Аз пък вчера си купих 5 броя едри праскови от Т-маркет и ги хвърлих всичките. Избрах здрави и с добър цвят-външно, но вътре бяха потъмнели и почти сплути! Мислех да ги върна, но не бях запазила касовата бележка. Утре ще отида и ще си купя отново, но ще ги разрежа на касата и ще почерпя отговорника на "супер"маркета!!!
Преди дни клиентка върна на касата шоколадови бомбони-побелели и с ужасен вкус, както тя се изрази! С какво ли ни хранят, а и е СКЪПО!

Анонимен каза...

Като чета коментарите по-горе установявам,че по голяма част от пишещите са коне дори без капаци. Оспорвам цените на стоките и горивата ,и начина по който се коментира.Отишъл "селчо"веднъж до големия град и вече всичко му е ясно.В събота и моя милост посети OMV бензиностанция и дизела беше 2.23,говоря за истинският дизел,другото което се продава и по нашите бензиностанции е компромис със автомобила.Що се отнася до "великият""Кауфланд" освен това което е на промоция всичко,подчертавам всичко друго е с по-висока цена от най-малкият квартален магазин в нашият град.Преди време си закупих телевизор от магазин "Фина"за 850лв.,същата марка и модел във "Е-Маг"беше 1029лв.,така,че спрете да РЕВЕТЕ,ами погледнете себе си и се вижте колко качествено работите и как се отнасяте към заобикалящата Ви среда.Доста често ми се случва да видя пушещи хора да изхвърлят фасовете през прозореца или да си изтръскват пепелника на колата на паркинга,където са спрели.Не съм гласувал за Д.Михайлова ,но я подкрепям в опитите и да направи от града ни приятно и привлекателно място не само за живеене ,но и за туризъм.

mtwgdgawd каза...

33 къде намери 2.23 баси маниака си, компромис е откакто си купиш дизел. Цената е около 2 лева. От къде си купува човек решава сам, скъпо ли е незнам. Най добре драги ми смехурко разбери че най - скъпото не означава по добро качество :)

mtwgdgawd каза...

а най- евтиното винаги е знак на главоболие

Анонимен каза...

33-ти, само мога да ти кажа "хахаха" , аз пазарувам само от Е-маг и цените са значително по-ниски от където и да е, стига да знаеш кога да хванеш момента.

Анонимен каза...

Не се притеснявай пич, ние в сопот сме същите... Разкопаха главната, копаха по няколко пъти на разни места, асвалтираха и сега главната е като замръзнало море. Не си мислете, че кметовете правят проекти, които са необходими на хората. Кметовете кандидатстват за проекти от които има най-голяма изгода за тях. И разберете всички, че няма нито един проект в нито един град в българия от който да не са усвоени пари. От най-малките до най-грандиозните проекти се надписват фактури и се плаща под масата на кметове и кви ли не други изпълнителни лица от които зависи осъществяването на проекта. Това е положението във всяка една точка на България, без изключение! Така, че ако си мислите, че парите ви от данъци се изразходват правилно винаги знайте, че едни 10-20% от стойността на проекта отиват при някой/някои...

Анонимен каза...

Когато търговци и работодатели усетят, че простаците са превзели един град - цените на стоките стремглаво скачат нагоре, а заплатите надолу.
Троян от много години е един от най-скъпите градове, а заплатите са отчайващи.
А коя е причината и как това се случи - напълно безсмислено е да се обяснява каквото и да е в този град на победилата простащина. В този бивш град всичко знаят и всичко могат, а самочувствието им е с космически размери и никакво покритие. Само едно не знаят - защо са вечно от страната на булката и защо и до кога търговците и работодателите буквално ще ги изнасилват..... че и без вазелин.

Анонимен каза...

Тая статия е май е за запълване на място в сайта. Авторът и е минал през Габрово и Карнобат, и в двата града има VM Petroleum. В България така са направени законите, че търговията на едро с горива и данъчните складове са само за големите риби. Камионите са с GPS-и, нивомери и не знам още какво, но една малка бензиностанция не може да внесе да речем 20 тона гориво от Румъния или Гърция, страни в ЕС. От друга страна конкуренцията е голяма, в Троян са 10--11 броя с Ливадето. Надали продават средно и по 3 тона на ден, при отстъпка 20-23 стотинки на литър. От тях 1 тон е на вересия за някоя транспортна фирма. Който е ходил във Варна е видял какво прави Марешки. Новата му бензиностанция е с 6 двойни колонки, на всяка чакат по 3-4 коли. Всичко се плаща в брой веднага и при марж 2-4 стотинки, той прави по-голям дневен оборот от най-голямата бензиностанция в Троян. Но ако дойде в малък град като Троян, ще е на загуба.
Големите вериги може би са изгодни за дълготрайните стоки, но за пресни продукти - месо, плодове и зеленчуци не стават. Има една Наредба 16 за съхранението на бързоразвалящи се продукти, потърсете я в интернет. Вече има химии за слепване на изрезки от месо в пържоли и химии с които замразеното преди 15 години месо става прясно. Изпичате го в тава и на дъното остава нещо като автомобилна грес. Прясното вече може да се познае само по 1 начин - ако има кръв по него.
И още нещо за големите вериги - те работят в цяла Европа и могат да правят всякакви данъчни врътки на ръба на закона. Магазинчето на малкия пазар не може.

Анонимен каза...

Кво не може?Купува от Пазарджик на 30 стотинки, продава на 2.50 в Троян.Аре негай от тук!

Анонимен каза...

Четейки простотиите на повечето, не на всички пишещи искам да кажа следното.
Търговията не е за глупаци. Пазарувайте откъдето си искате то си е за ваша сметка. Всеки да си прави сам преценката кое как му излиза. Всеки си води сам счетоводството на джоба.
Някой умник беше написал, че тук наемали хора от Кауфланд и им плащали, данъци били плащали...Ти сериозно ли, бе ? Ти чувал ли си изобщо какво е заплащането и на какъв тормоз са поставени служителите? А по отношение на българските стоки, защо не питате българските производители как им извиват ценово ръцете от този тип магазини? НЕ сте заблудени, просто сте неуки, но и някак си ми харесва да е така. Що трябва на глупеца да му отварям съзнанието и да го уча на знание? За цялата държава е добре, да има тъпанари, а те стават все повече. Язък, че точно Вие избирате бъдещето ми и на нашите деца.

Анонимен каза...

Пази Боже сляпо да прегледа!

Анонимен каза...

Малкото пазарче или големия кенеф? Добре,че имам възможност да не купувам нищо от Троян, защото само като се сетя за тази дупка до главната и циганските коптори с претенции за магазини, ми става лошо.

Анонимен каза...

Аман от селяндури с претенции да разбират от търговия. Да имаш гараж и да продаваш няколко пъти по-скъпо купените на безценица боклуци не те прави нито бизнесмен, нито търговец. Кауфланд е чудесна верига, в която има и добри, както и долнокачествени родни продукти. Но в едно може да сте сигурни: нито един продукт не би издържал конкуренция с добра марка. Така че който иска родни лайна, да си ги яде. Негово си право.

Анонимен каза...

44ти умствено си емигрирал друже още преди да разбереш къде си. Аре бегай у Кауфланд да рупаш зелки.

Анонимен каза...

А 95 във Варна е 1.78, газа - 0.69.......

Анонимен каза...

Като чета половината от коментарите излиза , че е нормално и естествено в градчето Троян да са най-високи данъците, да се зареждат горива с незнайно качество на най-високи цени, да се пазарува в гаражи най-скъпи стоки с незнаен срок на годност, а в това време да се вземат най-ниски заплати. Аз ли не съм в час, но написаното няма смисъл или е написано от активисти тролове на местните феодали.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |