Нов директор на Жълтото училище

* Даниела Кацарова работи в ОУ „Иван Хаджийски” от 1985 г., била е и ученичка тук; голямата й цел – училището отново да се напълни с деца 
 
Даниела Кацарова
Назначения

НАЙ-СТАРОТО и най-централно троянско училище – ОУ „Иван Хаджийски”, наследник на прочутото възрожденско Жълто училище и свързало биографията си с големите дарители за троянската просвета Константин (Кочо) хаджи Калчев и Джон Бризби, започна новата учебна 2016/17 година с нов директор. Школото вече се ръководи от Даниела Кацарова, преподавател по история и география, завършила Великотърновския университет и започнала работа като учител тук през 1985 г. „Работила съм само в ОУ „Иван Хаджийски” и се гордея с това. Обичам своето училище, в което съм и учила, вярвам в него и се надявам, че ще се справя с немалкото предизвикателства и проблеми”, коментира за Т21 г-жа Кацарова.

Тържественото откриване след американския ремонт, 29 май 2015 г.
ДИРЕКТОРКАТА подчерта, че голямата й цел е училището, намиращо се от години в сериозна криза по отношение на броя ученици, отново да се напълни с деца и звънецът да бие за пълни класни стаи. Другата важна задача е да се продължи традицията възпитаници на ОУ „Иван Хаджийски” да печелят призови места и отличия на ученически събития от всякакъв ранг (общински, областни, национални). Да припомним и друго – впечатляващата сграда на ОУ „Иван Хаджийски”, със сигурност най-красивата училищна сграда в цялата община, отворила врати преди повече от век (1896 г.), неотдавна бе основно ремонтирана с американски средства, но класните стаи и изобщо вътрешната уредба, както и училищният двор се нуждаят от немалко задължителни подобрения. Даниела Кацарова замести на поста дългогодишния директор Стефан Мичев, който се пенсионира.

Т21

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Набиват се на очи многото циглета, който учат(дремят) в училището. Познавам няколко човека, който преместиха децата си заради доцината паплач.

Анонимен каза...

Беше време, когато не ни побираше двора на училището.
Беше време...!
Не рева за комунизъм.

Анонимен каза...

Ниската раждаемост, високата вътрешна и външна миграция си оказват своето влияни. Пожелавам на госпожата успех, но как ще се прибори с демографската криза само тя си знае. Цигани или не, това е положението. Великото преселение на народите вече е факт. Ще трябва да свикваме с цигани, сирийци, афганистанци и прочие националности. Българинът е тесногръд и ще е много трудно, но друг изход няма. Тепърва и училища ще се закриват, защото за никой не е тайна, че в Троян те намаляват драстично и вече има проблеми с набирането на първокласници. Нека някой представител на големите гимназии да каже тази година колко първолаци има. Всъщност те колко са за тази година в Троян?

Анонимен каза...

Ще говоря за училищата от центъра надолу.Навремето както носталгично си спомня новата директорка само в Иван Хаджийски имаше 4 класа по около 20 първолака което прави 80 деца.Също толкова имаше и училище Кирил и Методий.Това прави около 160 първолака само в двете училища.Като сложим в сметката първолаците от училише Васил Левски 1 клас с около 16 до 20 деца и прибавим децата от закритото училище във Велчевското това прави около 200 деца само от центъра надолу.От центъра нагоре имаше 3 училища Климент Охридски,Христо Ботев и закритото училище в Бонковския дол.Сега в целия град Троян има около 180 деца започнали в първи клас.За този период вече има закрити 2 училища в града Велчевско и Бонковски дол.Закриването на училища в Троян ще продължи през следващите години с много бързи темпове.На новата директорка много им се иска да напълни класните стаи с деца.Но колкото и да им се иска няма как да стане защото младите хора бягат от Троян.Това е факт.А няма ли млади хора няма деца за училище.Нека Община Троян да изнесе статистика колко е паднал броя на подлежащите за първи клас деца прес последните години.През следващите години колкото и да ни се иска ще се наложи Общината да започне закриване на училища,за да може да оптимизира училищата в Троян.Но това няма да го направи сегашната пенсионерка и зам.Кмет Поля Димова.Следващия след нея ще му се наложи да извърши и това,колкото и да не му се иска.

Анонимен каза...

Не за първи път чувам лоши неща за Поля Димова . Не я долюбва гилдията ли?

Анонимен каза...

Закрийте училищата във Врабево , Дебнево и Орешак час по - скоро. Само пари се харчат на вятъра с тези училищни автобуси да разкарват мангалите. А и никакъв нормален учебен процес няма в многото слети паралелки.

Анонимен каза...

Даниела Кацарова ми беше учителка по География.
Запомнил съм я като строг, но справедлив преподавател.
В неформална обстановка показваше, че има и чувство за хумор.
Желая й успех!

Анонимен каза...

На мен ми преподаваше по История.Не бих казал строга, просто млад учител, държащ на качеството в работата си.По същото време Стефан започна аферата си с Богдана Христова по Биология, а и тя бе много добър преподавател.

Анонимен каза...

А такаа почна се ,ако има някога тема за баджанаци много хора ще разберат кой къде и с кого!? Истински не празни приказки....

Анонимен каза...

И троянските анонимковци се включиха с пълна сила. Хайде посерковци, който каквото е чил да казва. Комплексирани селяци :)

Анонимен каза...

10-ти,на селяците да им ядеш ... мустаците ;-)

Анонимен каза...

И Тодор Иванов, който плюе за всеки из Троян :) И дето налагаше децата по главата с прословутия си пръстен. Серсемин!

Анонимен каза...

6-ти кой да закрие посочените селски училища.Не разбра ли,че пенсионерката Поля Димова е в Общината да взима парички освен пенсията.И чакаш тази жена да си размърда мозъка и да свърши някаква работа ли.Ще има да чакаш.Тя качествено си натиска стола и си взема паричките без да върши работа.Освен това тя е протеже на Дона и тя я довлече от Ловеч за да и осигури висока пенсия а сега пенсия и заплата.Това е пенсионерския клуб на Дона - Община Троян.

Анонимен каза...

Поля Димова - рядко некомпетентен и нагъл човек.
Най-скъпо платеният общинар по критерий цена-качество.
Поредният управленец,нанесъл трайни увреждания на общината.
Такива хора могат само да ускорят намаляването на населението и бягащите от града.
Преди 40 години някои учени говориха за глобалното затопляне и никои не обърна сериозно внимание на това.
Преди 20 години особено тревожно се заговори за демогравска криза.Пак нищо.
Ако сега не обърнем внимание на прогнозите за след 20 години,наистина 2036 година няма да има кой да ни помогне.А времето минава бързо и не прощава грешките.

Анонимен каза...

Поля Димова е честен човек и добър професионалист!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |