Първи фестивал на православната музика „Общение на живите“

* Домакин на уникалното за района събитие е Троянският манастир, 26-28 август 2016 г. * Участват православни хорове от
 София, Поморие, Ботевград и Троян
Предстоящо
ТРОЯНСКИЯТ манастир „Успение Богородично“ ще стане домакин на уникално по рода си събитие в региона. Фестивалът на православната музика се организира по инициатива на Дамски хор „Общение“ при Троянската света обител и е част от проект „3С – Култура, творчество, промяна, Дневен ред на творческите градове“ (3C - Culture, Creativity, Change - Agenda for Creative Cities), осъществяван с подкрепата на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество и изпълняван от сдружение „Фабриката“. Фестивал „Общение на живите“ получава спомоществователство и партньорство от Троянския манастир, Община Троян, Аптеки „Марешки“ и дарители.

ИНИЦИАТОРИТЕ имат надеждата и амбицията Фестивал „Общение на живите” да създаде нов културен продукт, развиващ богатия културно-исторически и духовен ресурс на региона ни. С привличането на изявени хорове и певци от страната, а впоследствие и от различни държави, ще бъдат представени на местната общност и гостите ни богатството на православното песнопение.

СРЕД ПЪРВИТЕ участници във фестивала са: Камерен хор „Средец“ (София) с диригент проф. Александър Куюмджиев, Дамски хор „Благовестие“ при храм „Рождество на Пресвета Богородица“ (Поморие) с диригент Йорданка Панчева-Туджарова, Църковен хор при хрaм „Успение нa Пресветa Богородицa“ (Ботевгрaд) с диригент Миленa Спaсовa, хор „Общение“ при Троянския манастир с диригент Илиян Тодоров.

ОФИЦИАЛНОТО откриване на Фестивала е на 27 август от 10:30 ч. в Троянския манастир, когато ще бъде проведен и първият фестивален концерт (10:30 ч. – 13:00 ч.). Заключителният концерт ще се състои на 28 август (11:00 ч. – 13:30 ч.), след Светата Божествена литургия в манастирския храм. Заповядайте и се насладете на красотата и многообразието на православното песнопение!

ВАЖНО! Повече информация за фестивалната програма може да се намери в интернет на адрес: www.orthodox-music-fest.org

Мая Кръстева, ръководител на проекта
Илиян Тодоров, диригент на хор „Общение“ при Троянски манастир
Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |