8 години затвор за убиеца на 16-годишните Вили и Марино

* Ловешкият окръжен съд прати зад решетките Филип Михайлов, който на 11 август миналата година при автомобилна гонка край Лесидрен помете и уби двете деца * Адв. Румен Костадинов:
  „Това е умишлено престъпление!”
Тема с продължение
Осъденият за двойното убийство Филип Михайлов
НА 1 ЮЛИ Ловешкия окръжен съд – след неколкомесечни разтакавания на делото по вина на защитата на обвиняемия – най-сетне излезе с присъда срещу 28-годишния Филип Михайлов от с. Лесидрен (Тетевенско), който на 11 август 2015 г. при незаконна автомобилна гонка уби 16-годишната ни съгражданка Велислава Цанкова, 9-класничка в троянското СОУ „Васил Левски” и връстника й Марино Цветанов; 15-годишната им приятелка Петя Божкова оцеля по чудо, но е с множество травми, от които все още се възстановява. Присъдата е за причинена смърт поради непредпазливост, а наложеното наказание на убиеца е 8 години затвор със строг режим при максимално наказание от 10 години (междувременно НК бе изменен и максималната присъда за подобно деяние вече е 15 години затвор – бел. ред.); отнето му е и правото да управлява МПС за срок от 10 години.

Убитите 16-годишни Вили Цанкова и Марино Цветанов
НАБЛЮДАВАЩИЯТ прокурор Валентин Вълков определи деянието на обвиняемия като „престъпна самонадеяност”. Самият Филип обаче заяви: „Много съжалявам! Не съм людоедът, за който ме представиха”; а на въпроса кой е виновен за случилото се, недвусмислено посочи съучастника си в автомобилната гонка Ален Асенов (въпросният Ален не бе привлечен като обвиняем – бел. ред.). „Това не е справедлива присъда. Справедлива е, когато отговаря на вината, а тук не е така. Съдът се произнесе по този начин, за да удовлетвори вас, медиите”, доста безпардонно коментира съдебното решение адв. Владимир Маринов, защитник на обвиняемия. Коренно противоположна бе оценката на адв. Румен Костадинов, представляващ семействата на загиналите: „Не може умишлено да нарушаваш правилата за движение, да си правиш състезания на пътя, и да се смята, че това, което си извършил, е по непредпазливост. Това е умишлено престъпление!”.

Двете почернени майки на лобното място на децата си край с. Лесидрен
„КАКВОТО и да е решението на съда, няма присъда, която да ми върне детето. Не го пожелавам на никого”, каза пред камерата на БНТ Кинка Василева, майката на убитата Вили. Тя изрази и несъгласие с факта, че извършителят на престъплението е подведен за непредумишлено убийство. „Вместо да инвестираме в бъдещето на нашите деца, сега ще инвестираме в паметници на техните гробове”, през сълзи заяви Пенка, другата почернена майка.  

ПРИСЪДАТА на Филип Михайлов може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Т21, по информация на БНТ и www.dir.bg

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

И сега 8г ще го храним тоя мангал.
Не може ли да го разстрелят или да го качат на електрическият стол.
Мангалите се плодят с невиждана сила, а прекрасни българчета са под земята.
Да се съберат родителите на 2-те деца, да си платят където трябва и да го очистят тоя мангал!!!

Анонимен каза...

Ален също е виновен!!! Той трябва да е в затвора, а не да продължава да си кара колата

Анонимен каза...

Всички участвали в гонката са виновни, просто този е имал малшанса, а може би другият е по-виновен, защото го е принудил с безотговорното си шофиране да измени драстично траекторията на движение.Законът не може да не предвиди наказание за другия.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |