Троянски триумф в Гърция

* Краси Михайлов с две победи за Балканския шампионат на пистата в Серес, уверено върви към втора поредна балканска титла * Мощна троянска агитка окуражава нашите пилоти
Мотоциклетизъм на писта
Краси Михайлов (№66) изпреварва турчина Хасан Авчи, Серес, Гъция, 24 април 2016 г.
ПОСТИГНАЛИЯТ шампионски дубъл миналата година троянец Красимир Михайлов – с републиканска и балканска титла в клас F1000 в пистовия мотоциклетизъм, направи изключително състезание на пистата в Серес (Гърция), където на 24-25 април се проведоха поредните два кръга (втори и трети) от Балканския шампионат. Краси, който сега е с „Кавазаки” и кара в клас F600, грабна победите и в двата кръга и уверено върви към нова балканска титла. В първия кръг в Долна Митрополия фотофинишът „отмъкна” победата на летящия троянец и той остана втори, а с натрупаните точки от трите си поредни подиума е убедителен лидер във временното комплексно класиране. До края на на шампионата остават четири кръга, като призови класирания на нашето момче в следващите две състезания в Румъния на 25-26 юни ще му осигурят балканската титла предсрочно.

Съотборници: Димитър Димитров, Пламен Петров, Краси Михайлов
ДВОЙНИЯТ триумф в Серес обаче не дойде никак леко. През първия ден троянецът, който стартира от полпозишън, изпуска напред турчина Хасан Авчи с „Ямаха” и до третата обиколка (всичките са общо 12) гонката между двамата е жестока. Тогава с майсторско „гмуркане” на един от завоите Краси излиза начело и до финалната линия не отстъпва водачеството. „След като го изпреварих – дебела газ и така до края. Не смеех дори да се обърна назад, за да видя къде е, нито да върна газта. На финала имах аванс от 5,8 сек., което е доста сериозна разлика”, коментира пред Т21 Краси Михайлов.

Награждаването на Краси Михайлов след двойната победа, Серес
ПРЕЗ ВТОРИЯ ден отново свирепа битка до финалния флаг, този път със сърбина Милан Ловрич с „Ямаха” (Хасан Авчи пада и се отказва от борбата). И отново победа за троянеца, като тук се явява и допълнително препятствие – отлагат за половин час старта заради дъжд. „След дъжда пистата изсъхна и излязохме със сухи гуми, но времето бе лошо и само 5 минути след финала ливна отново”, сподели шампионът. Другият троянец в същия клас F600 – Пламен Драганов, който миналата година спечели републиканската и балканската титла в този клас, има проблеми с гумите и в двата кръга остава извън призовата тройка.

Част от троянската агитка в Серес
ОБЩО 110 състезатели от осем държави – България, Сърбия, Румъния, Гърция, Македония, Босна и Херцеговина, Турция и Израел, участват в състезанието в Серес. От троянския „Троян Мото Клуб”, спечелил миналата година отборната републиканска титла в клас Б, на старт е и двукратният шампион от 2014 г. в клас E600 Пламен Петров, който сега бяга в клас Суперспорт 600. Може да се каже, че на старта до троянските пилоти на пистата в Серес застават и още 20-тина души от троянската агитка, пристигнали специално за състезанието; втората по големина агитка след домакинската, но най-активната и най-атрактивната, твърдят очевидци. И от нас – браво на всички!

Т21 

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |