Какво се случи след сватбата?

* Младоженците Лили и Мартин дариха цветята от празника си на възрастните от Дома за стари хора в Добродан  
Цветница 
Връчване на цветния подарък на жена от дома, 24 април 2016 г.
МНОГО е хубаво човек да мечтае и още по-хубаво - мечтите да му се сбъдват! Преди около месец споделих как една американска сватбена агенция дарила цветята след сватбата на дом за стари хора. Моите младоженци Лили и Мартин, които си казаха „да” вчера (на Лазаровден), пожелаха цветята от сватбения им ден да бъдат подарени на възрастните от Дома за стари хора в троянското село Добродан. 

И ТО СЕ СЛУЧИ, а емоцията която изпитахме, изпълнявайки поръчката, беше невероятна, още повече че става днес, в най-цветния ден на годината - празника Цветница. Обадихме се на директорката Невяна Балевска, тя ни даде разрешение и също много се зарадва. Оказа се, че освен три именички, домът си има и рожденичка от вчера. Когато пристигнахме, беше 13:30 ч. и се наложи да обезпокоим възрастните хора в часовете им за почивка, но това не бе никакъв проблем. Щастливи от неочаквания подарък, те питаха изненадано „Ама това за мен ли е?”, „Тези хора, дето ни пращат цветята, познават ли ни?” и т. в. А моите младоженци получиха купчина сърдечни и искрени пожелания за здраве, щастие, благоденствие и много любов!

СЕГА Е РЕД и да подчертая,че булката също бе именичка, както и синът ми, който направи снимките. Честита Цветница на всички! 
24 април 2016 г., Троян 
Венета Цочева, флорист

12 коментара:

Анонимен каза...

За жеста на младоженците-БРАВО ! Желая им много, много съвместно щастие и радост. Зантригува ме, обаче професията на авторката на статията(щастливата свекърва). Значи то тая дума "флорист" си е било хубавата българска дума "цветар". Та искам да питам, де-аз ако гледам животни, мога ли вместо животновъд, да кажа, че съм "фаунист"? Флора и Фауна, демек

Анонимен каза...

Ха ха ха-1-ви,разсмя ме :) Казвай,че си "фаунист",много фешън е даже хахахаха :)

Анонимен каза...

Много мил жест! Трябва по-често да се сещаме за хората, които имат единствено нас.

За съжаление цените при въпросната госпожа Цочева са доста високи и непосилни именно за тези хора, оказа се, че не само за тях. Явно това е някакъв троянско-търговски синдром.

Анонимен каза...

Към писалите по-горе:Ако излезете от дупките в,които сте се сврели,и погледнете малко по-далече от върховете на обонятелния си орган,ще мислите по друг начин!

Анонимен каза...

За кави дупки говори №4, не става ясно. Горепишещите акламират жеста на младоженците, но споделят своето мнение относно никому ненужни нови имена на професии за които си има хубави, звучни български такива. По време на комунизма имаше например провесия "водач на биологична единица" , сякаш някой се срамуваше от думите "овчар", "козар","коняр" и т.н.Освен това е изразено мнение за скъпите цветя на въпросната фирма. Дали е така- всеки може да изрази мнение. Но да кажеш, че някой изразяващ каквото и да е мнение се е "сврял в дупка" е смешно (и малоумно). Сврелите се в дупки не изразяват мнение. Те просто си "кютат" в дупките...

Анонимен каза...

5,ти и аз това мислех да напиша на онзи паляк 4-ти, но отложих. Това си е типична селяния за хора като него в Троян. Аз каквото съм написал мисля, че е вярно. Той не мисли така, защото или има общо с цветарския бранш или защото си няма и представа. Пише за спорта!

Аз 3-ти!


Анонимен каза...

Да са щастливи младоженците, но аз си мисля, че това е евтина реклама на бизнеса на свекървата (не че е лошо). Другото, което си мисля е, че тези хора едва ли имат нужда от цветя (зарадвали са ги, определено), но ако човек реши да зарадва истински някого, би било по-добре да си помисли на какво най-много би се зарадвал този човек. Според мене, тези хора жадуват за децата си, за близките си, имат нужда да ги посещават по-често, да си поговори някой с тях, да ги накара да разберат, че не са забравени, не са никому ненужни ... ей такива работи. А цветя - да, зарадвали са ги, или по-скоро са ги изненадали. Но пак казвам - усещам рекламка на дейността. Защо пък да не ги подарим тези цветя, така и така ще ги изхвърлим ... И защо да не напишем материал в местния вестник? Със снимки и имена? :)))))

Анонимен каза...

Един мил жест или дарение е истинско,само ако не се афишира.Поздравявам младоженците,но само младоженците.Да са живи и здрави,много щастливи и ако наистина са удовлетворени от този жест,им пожелавам и за напред да не забравят,че винаги има около тях хора,които се нуждаят от внимание и това да не е първият и последният им акт на дарение.
Колкото до 3-ти,няма смисъл да му се обръща внимание.Ясно е,защо е засегнат/а,но......прави са коментиращите.

Анонимен каза...

8-ми разбира се, че съм засегнат. Скъпотия е ти казвам, кое не разбираш мъдрецо?

Анонимен каза...

Нещо не сте разбрали. Венета не е свекървата. Това не е реклама. Тя е просто изпълнител на молбата на младоженците. И всеки трябва да помага - който с каквото може. Изказвания, че старите хора нямат нужда от цветя, са глупави! По-добре ли щеше да е цветята да изгният в някой кош и то точно на Цветница?

Анонимен каза...

Венета не си прави реклама, защото няма нужда от това. Всички които я познават знаят на какво е способна и какви красоти твори. Тази статия както я наричате вие е един нийн пост в социална мрежа. Най-вероятно Генади я попитал може ли да го помести тук и така се е появил този материал, който вие така осрахте(без извинение). Относно това дали са и високи цените ще Ви кажа че всеки определя сам къде да пазарува. За скъпите салами Родопа, скъпото пилешко месо, олио и тем подобни не казвате нищо, цветята Ви били скъпи. Ами не купувайте и не мрънкайте...това е то Троянът...

Анонимен каза...

Няма бизнес, който да няма нужда от реклама. И никой не е "осрал" прекрасната инициатива на госпожа...как беше ...флористката. Просто се изразява мнение.
Дочо Булгуров: фаунист

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |