Джо Лин Търнър идва в Троян

* Щатската рок легенда ще се качи на сцената на троянската
 Рок академия на 18 юни
Предстоящо
Джон Лин Търнър
ТРОЯНСКАТА Рок академия – след амбициозното начало през лятото на 2013 г. с „Обратен ефект” и „Подуене блус бенд”, колебливото второ издание (2014 г.) с „Импулс”, „Спринт” и „Конкурент” и якото трето (2015 г.) с балканските чешити „Перо Деформеро” (Сърбия) и родните рок динозаври БТР и Кирил Маричков – се готви за скок в дълбокото. Вчера, от изявление на кмета Донка Михайлова в страницата й във фейсбук, разбрахме, че на Рок академия 2016 (17-19 юни) ще забива световната звезда Джо Лин Търнър. Иначе казано – на троянската сцена ще се качи вокалистът на митичните банди „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл”. Да припомним – Рок академията в Троян се роди по идея на художника и заклет фен на яките „жици” Иван Хаджийски, а организатор и основен спонсор на събитието е Община Троян.

МИСТЪР Търнър ще е в Троян на 18 юни. И ето какво се казва в споменатото кметско изявление: „Много искаме да зарадваме чрез него меломаните от Троян и страната и да привлечем внимание към единствения български рок фестивал, който подкрепя по един иновативен начин млади непрофесионални рок групи в началото на техния път към голямата сцена. Гответе се за четвъртото поредно издание. Троян вече се готви за вас!".

АМЕРИКАНСКИЯТ рокаджия има здрава „българска връзка” – в средата на 90-те работи с групата на българина Николо Коцев, в периода 2012-2013 г. има серия концерти в различни български градове, единият, разбира се, е рокаджийската ни столица Каварна, а през 2015 г. участва в българския X Factor и изнася голям концерт в Сливен с Николо Коцев и неговата банда „Кикимора”.

Т21

Още по темата:

26 коментара:

Анонимен каза...

Как думата "забива" е заместила пее?

Анонимен каза...

Доне,мама, я изброй поне 5 песни на Търнър

Unknown каза...

Прекрасна инициатива...след като Каварна прекратява традициите в рока - време е за... Троян рок!!! И без това чалгата е взела превез...време е за Възраждане :-)

Анонимен каза...

Чудесна работа ! За съжаление малко закъснели мероприятия, след като чалгията - циганията е отровила повечето млади хора....

Анонимен каза...

Ами след като чалгата е най-комерсиалното заще не се помисли малко и за хората, които слушаме този жанр?
Защо само се мисли за разни дрогирани и татуирани, които само врещят като приклещени?
Ще ме прощавате, но аз не разбирам от това "изкуство".
А и сами виждате какви "типове" идват на рок академията: пияни или надрусани лапета и след това целият площад е заринат от бутилки и куп мизерия.
Когато има други гости е друга работа. Кошове не преливат, не са обърнати и почти няма боклуци по земята.

Анонимен каза...

Хайде да се наредим и дружно да платим
данъци общински,за празниците свински!!!
Някой щеше да повдигне земята,но му трябваше упорна точка.
Дайте ми пари немъчени и без упорна точка ще я повдигна.

Анонимен каза...

5-ти, аз съм на 46 години и знам, че рокът е вечен. Много рок банди са класика, което не важи за нито един чалгаджия. Така е било, и така ще бъде.

Анонимен каза...

Страхотно! Джо Лин Търнър (проверих в Укипедия) тук в Троян. Дай боже повече такива новини.

Анонимен каза...

Ако някой се чуди,защо след края на Рок академията,шадравана в центъра ще е с прекрасен оранжев оттенък-този цвят ще е от изпитата и изпикана бира в него.Да живее рок енд рола!

Анонимен каза...

Тези които хареват чалгата са малоумни създания които не разбират от изкуство !

Анонимен каза...

хахахах спук ;д

Анонимен каза...

Е, наминавал съм просто ей така през центъра по време на тази академия.
Ами 90% от "тълпата" са дрогирани пубери.
Съжалявам, но това е факт - лично съм го видял

Анонимен каза...

Чалгата е най-голямото зло сполетявало страната ни през последните десетилетия. Музикално-естетическият вкус на по-високо-репродуктивните български граждани гетата и този на слабо-интелигентните българи в останалата част от страната се изравниха (такива като №5, ако е българин, де). Това е трагедията на нацията. След 20-тина години вероятно от чалгията - циганията няма да има и следа, но рокът е вечен !

Анонимен каза...

Крайно време е да се създаде контролен орган от независими граждани,специалисти,да следи за харченето на общинските пари.
За някои неща все няма пари и се тъни сметката,а за други се проявява необяснима щедрост.
Може би някой е решил,че това събитие провеждано по този начин е от жизнена важност за общината.
Щеше да е така,ако бяха решени други по-важни за жителите на Троян въпроси.
Идването на известни личности в града ни гали самочувствието,но дали можем да ги посрещнем адекватно и дали е по джоба ни?
А що се отнася до това - чалга или рок?
Не се напъвайте.
И в чалгата /така наречена/има хубави песни,както и в рока не всичко е на ниво.Поне този дето ни се поднася на общинския мегдан.

Анонимен каза...

7-ми, ако трябва да бъдем точни Джозеф Артур Марк. Това са подробности, по важното е че той отдавна не е звезда. Звездите изгряват на запад, но залязват на изток. За община Троян, все пак е нещо велико. Може би, ще видим!

Анонимен каза...

Да поканим Anna Bulock.Може и да са роднини.Да направят дует.Мога да ви свържа и да ходатайствам за по-нисък хонорар.
Само не знам дали ще и стигне сцената.Че тя обича да има и кран,да я пускат от високо.
А иначе само пушека могат да и лапат...

Анонимен каза...

Прилича ми малко на " На гол тумбак чифте пищови".
Много ми е интересно, а сигурно и на много други граждани колко е хонорара на Джо Лин Търнър? Предполагам че надвишава бюджета на сливовия празник. Да вмъкна че обиколи сума си градове в България.
Иначе много добре че ще идва и в Троян и аз ще отида да го слушам.

Анонимен каза...

19-ти, не можем да сравняваме празниците на сливи , сланини и тем подобни мероприятия свързани с пиене, ядене, чалгия и простотия с музиката и културата. Действително, хонорарът на рок-звездата вероятно е голям и едва ли си заслужава тази покана, при условие че по-голямата част от троянчани предпочитат някой мазен ром да им пее маанета или мазна чалгаджийка да хвърля гюбеци.Или по народному казано: "Ще разбере ли свиня от кладенчова вода ?"

Анонимен каза...

19-ти,тези работи за хонорарите,не се говорят на глас в общината.Ще разберем,колкото разбрахме и бюджета на предните ''академии''.Първата година лицето П.Д.ни даде някакъв неясен и неточен отчет за събитието.после и беше под достойнството да се занимава с тази работа.Нали парите не са нейни.Какво значение има.Като ги търпим?
Гласуваш за Михайлова,получаваш Димова.
Ха-ха-ха...
Рок енд рол For Ever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Потърпете 3м и ще видите какви типове ще посетят това велико събитие.
Ще видите после и кочината по площада.
Пък после ми говорете кое е вечно и кое не.

Анонимен каза...

След всеки концерт бил той рок,поп,електро или какъвто и да е остават боклуци. Само че провеждането на едно такова събитие е съпроводено с организация, която действа преди по и след самото мероприятие. Съответно и почистването.
Това,че градския площад не е мястото за провеждането на подобен род събития е друга тема, но от другарките какво друго можеш да очакваш?!?!?
Друго забелязвам в коментарите по горе...

Защо пишещите против чалгата визират като нейни почитатели единствено и само циганите?
В троянските дупки,в които плющи чалга 90 % процента са троянци/българи! Същата клиентела се пренася и в КОП когато поредната чалга "звезда" гастролира в Троян.
Ако някога този "стил" се слушаше предимно от циганори, сега 90 % от младите българи щракат с пръсти и късат салфетки !

Анонимен каза...

23-ти, нали това казвам, че трагедията на нацията е , че благодарение на чалгата, музикално-естетическият вкус на българинът се принизи до този на циганите... Млади, красиви българки (с претенции за образованост) хвърлят гюбеци, като последните кръчмарски гювендии

Анонимен каза...

Никой не ги е карал на сила,драги!
А и само не красивите ли са образът в който виждал пошлостта и моралния упадък?Значи според теб,аз ако не съм красив/а, съм недостоен,както и бе култура и чуство за естетика?
Т.е. ти съдиш за човека по външния му вид?!?

Анонимен каза...

Рок Академията, не е лоша идея.Друг е въпроса като се дават много пари, за външен-велик изпълнител, дали той да не е такъв, който не е обиколил ВЕЧЕ половината градове в България. Но въпреки всичко: Успех!

Анонимен каза...

26-ти,
Като говориш на умен човек,голяма е вероятността той да те разбере.
Ако човек е умен,само коментарите по темата да беше чел,можеше да промени нещата към добре.
Съдейки по това,което беше предните години,съм сигурен че тази година ни очаква подобна скука и безвкусица на поредната рок-какафония.
Рокът освен всичко друго е начин на мислене и начин на живот.
А какъв рок може да се очаква от закостенели общински бабички?
На едни може да им харесва,на други не.
Ако едно животно се изходи в гората,не след дълго ще се съберат мухи наоколо.
Нещо подобно правят и организаторите на рок-нещото.
Изходят се и после с огромно задоволство четат броя на мухите.

Анонимен каза...

Госпожо кмет ами повикайте и Deep zone project те са супер къв е тоо джо лин търнър същият като теб

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |