Джо Лин Търнър идва в Троян

* Щатската рок легенда ще се качи на сцената на троянската
 Рок академия на 18 юни
Предстоящо
Джон Лин Търнър
ТРОЯНСКАТА Рок академия – след амбициозното начало през лятото на 2013 г. с „Обратен ефект” и „Подуене блус бенд”, колебливото второ издание (2014 г.) с „Импулс”, „Спринт” и „Конкурент” и якото трето (2015 г.) с балканските чешити „Перо Деформеро” (Сърбия) и родните рок динозаври БТР и Кирил Маричков – се готви за скок в дълбокото. Вчера, от изявление на кмета Донка Михайлова в страницата й във фейсбук, разбрахме, че на Рок академия 2016 (17-19 юни) ще забива световната звезда Джо Лин Търнър. Иначе казано – на троянската сцена ще се качи вокалистът на митичните банди „Рейнбоу” и „Дийп Пърпъл”. Да припомним – Рок академията в Троян се роди по идея на художника и заклет фен на яките „жици” Иван Хаджийски, а организатор и основен спонсор на събитието е Община Троян.

МИСТЪР Търнър ще е в Троян на 18 юни. И ето какво се казва в споменатото кметско изявление: „Много искаме да зарадваме чрез него меломаните от Троян и страната и да привлечем внимание към единствения български рок фестивал, който подкрепя по един иновативен начин млади непрофесионални рок групи в началото на техния път към голямата сцена. Гответе се за четвъртото поредно издание. Троян вече се готви за вас!".

АМЕРИКАНСКИЯТ рокаджия има здрава „българска връзка” – в средата на 90-те работи с групата на българина Николо Коцев, в периода 2012-2013 г. има серия концерти в различни български градове, единият, разбира се, е рокаджийската ни столица Каварна, а през 2015 г. участва в българския X Factor и изнася голям концерт в Сливен с Николо Коцев и неговата банда „Кикимора”.

Т21

Още по темата:

28 коментара:

Анонимен каза...

Как думата "забива" е заместила пее?

Анонимен каза...

Доне,мама, я изброй поне 5 песни на Търнър

Unknown каза...

Прекрасна инициатива...след като Каварна прекратява традициите в рока - време е за... Троян рок!!! И без това чалгата е взела превез...време е за Възраждане :-)

Анонимен каза...

Чудесна работа ! За съжаление малко закъснели мероприятия, след като чалгията - циганията е отровила повечето млади хора....

Анонимен каза...

Ами след като чалгата е най-комерсиалното заще не се помисли малко и за хората, които слушаме този жанр?
Защо само се мисли за разни дрогирани и татуирани, които само врещят като приклещени?
Ще ме прощавате, но аз не разбирам от това "изкуство".
А и сами виждате какви "типове" идват на рок академията: пияни или надрусани лапета и след това целият площад е заринат от бутилки и куп мизерия.
Когато има други гости е друга работа. Кошове не преливат, не са обърнати и почти няма боклуци по земята.

Анонимен каза...

Хайде да се наредим и дружно да платим
данъци общински,за празниците свински!!!
Някой щеше да повдигне земята,но му трябваше упорна точка.
Дайте ми пари немъчени и без упорна точка ще я повдигна.

Анонимен каза...

Джон?Явно Рейнбоу са имали друг вокал,щото тоя на снимката се казва Джо...така или иначе нито маринов нито михайлова до преди грандиозната новина не са чували за него, така че все тая как се казва...

Анонимен каза...

Седми, браво! Хубаво е на Гената да му се прави забележка за всяка неадекватност, защото той много често опитва да ни поучава на всякакви теми.
Иначе за пети, братко, какво да ти кажа? Май, лично на тебе, няма смисъл, но заради четящите тук, все пак. Ако вие, се оплаквате, че нямате любимото зрелище, значи сте наглеци. След "Рок-академията", наистина остават боклуци, но те са само от чашки, хартийки и бутилки. След вашите зрелища, остават същите боклуци, плюс тълпи от други боклуци, облечени в човешки кожи. А за това, дали сме пияни и дрогирани "Хлапета", ще ти кажа, че съм на 50 години и съм пиян, но от тази музика. А има и много по-възрастни от мен, манячно влюбени в нея. Може би, не ме разбра. Съжалявам!

Анонимен каза...

5-ти, аз съм на 46 години и знам, че рокът е вечен. Много рок банди са класика, което не важи за нито един чалгаджия. Така е било, и така ще бъде.

Анонимен каза...

Страхотно! Джо Лин Търнър (проверих в Укипедия) тук в Троян. Дай боже повече такива новини.

Анонимен каза...

Ако някой се чуди,защо след края на Рок академията,шадравана в центъра ще е с прекрасен оранжев оттенък-този цвят ще е от изпитата и изпикана бира в него.Да живее рок енд рола!

Анонимен каза...

Тези които хареват чалгата са малоумни създания които не разбират от изкуство !

Анонимен каза...

хахахах спук ;д

Анонимен каза...

Е, наминавал съм просто ей така през центъра по време на тази академия.
Ами 90% от "тълпата" са дрогирани пубери.
Съжалявам, но това е факт - лично съм го видял

Анонимен каза...

Чалгата е най-голямото зло сполетявало страната ни през последните десетилетия. Музикално-естетическият вкус на по-високо-репродуктивните български граждани гетата и този на слабо-интелигентните българи в останалата част от страната се изравниха (такива като №5, ако е българин, де). Това е трагедията на нацията. След 20-тина години вероятно от чалгията - циганията няма да има и следа, но рокът е вечен !

Анонимен каза...

Крайно време е да се създаде контролен орган от независими граждани,специалисти,да следи за харченето на общинските пари.
За някои неща все няма пари и се тъни сметката,а за други се проявява необяснима щедрост.
Може би някой е решил,че това събитие провеждано по този начин е от жизнена важност за общината.
Щеше да е така,ако бяха решени други по-важни за жителите на Троян въпроси.
Идването на известни личности в града ни гали самочувствието,но дали можем да ги посрещнем адекватно и дали е по джоба ни?
А що се отнася до това - чалга или рок?
Не се напъвайте.
И в чалгата /така наречена/има хубави песни,както и в рока не всичко е на ниво.Поне този дето ни се поднася на общинския мегдан.

Анонимен каза...

7-ми, ако трябва да бъдем точни Джозеф Артур Марк. Това са подробности, по важното е че той отдавна не е звезда. Звездите изгряват на запад, но залязват на изток. За община Троян, все пак е нещо велико. Може би, ще видим!

Анонимен каза...

Да поканим Anna Bulock.Може и да са роднини.Да направят дует.Мога да ви свържа и да ходатайствам за по-нисък хонорар.
Само не знам дали ще и стигне сцената.Че тя обича да има и кран,да я пускат от високо.
А иначе само пушека могат да и лапат...

Анонимен каза...

Прилича ми малко на " На гол тумбак чифте пищови".
Много ми е интересно, а сигурно и на много други граждани колко е хонорара на Джо Лин Търнър? Предполагам че надвишава бюджета на сливовия празник. Да вмъкна че обиколи сума си градове в България.
Иначе много добре че ще идва и в Троян и аз ще отида да го слушам.

Анонимен каза...

19-ти, не можем да сравняваме празниците на сливи , сланини и тем подобни мероприятия свързани с пиене, ядене, чалгия и простотия с музиката и културата. Действително, хонорарът на рок-звездата вероятно е голям и едва ли си заслужава тази покана, при условие че по-голямата част от троянчани предпочитат някой мазен ром да им пее маанета или мазна чалгаджийка да хвърля гюбеци.Или по народному казано: "Ще разбере ли свиня от кладенчова вода ?"

Анонимен каза...

19-ти,тези работи за хонорарите,не се говорят на глас в общината.Ще разберем,колкото разбрахме и бюджета на предните ''академии''.Първата година лицето П.Д.ни даде някакъв неясен и неточен отчет за събитието.после и беше под достойнството да се занимава с тази работа.Нали парите не са нейни.Какво значение има.Като ги търпим?
Гласуваш за Михайлова,получаваш Димова.
Ха-ха-ха...
Рок енд рол For Ever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Потърпете 3м и ще видите какви типове ще посетят това велико събитие.
Ще видите после и кочината по площада.
Пък после ми говорете кое е вечно и кое не.

Анонимен каза...

След всеки концерт бил той рок,поп,електро или какъвто и да е остават боклуци. Само че провеждането на едно такова събитие е съпроводено с организация, която действа преди по и след самото мероприятие. Съответно и почистването.
Това,че градския площад не е мястото за провеждането на подобен род събития е друга тема, но от другарките какво друго можеш да очакваш?!?!?
Друго забелязвам в коментарите по горе...

Защо пишещите против чалгата визират като нейни почитатели единствено и само циганите?
В троянските дупки,в които плющи чалга 90 % процента са троянци/българи! Същата клиентела се пренася и в КОП когато поредната чалга "звезда" гастролира в Троян.
Ако някога този "стил" се слушаше предимно от циганори, сега 90 % от младите българи щракат с пръсти и късат салфетки !

Анонимен каза...

23-ти, нали това казвам, че трагедията на нацията е , че благодарение на чалгата, музикално-естетическият вкус на българинът се принизи до този на циганите... Млади, красиви българки (с претенции за образованост) хвърлят гюбеци, като последните кръчмарски гювендии

Анонимен каза...

Никой не ги е карал на сила,драги!
А и само не красивите ли са образът в който виждал пошлостта и моралния упадък?Значи според теб,аз ако не съм красив/а, съм недостоен,както и бе култура и чуство за естетика?
Т.е. ти съдиш за човека по външния му вид?!?

Анонимен каза...

Рок Академията, не е лоша идея.Друг е въпроса като се дават много пари, за външен-велик изпълнител, дали той да не е такъв, който не е обиколил ВЕЧЕ половината градове в България. Но въпреки всичко: Успех!

Анонимен каза...

26-ти,
Като говориш на умен човек,голяма е вероятността той да те разбере.
Ако човек е умен,само коментарите по темата да беше чел,можеше да промени нещата към добре.
Съдейки по това,което беше предните години,съм сигурен че тази година ни очаква подобна скука и безвкусица на поредната рок-какафония.
Рокът освен всичко друго е начин на мислене и начин на живот.
А какъв рок може да се очаква от закостенели общински бабички?
На едни може да им харесва,на други не.
Ако едно животно се изходи в гората,не след дълго ще се съберат мухи наоколо.
Нещо подобно правят и организаторите на рок-нещото.
Изходят се и после с огромно задоволство четат броя на мухите.

Анонимен каза...

Госпожо кмет ами повикайте и Deep zone project те са супер къв е тоо джо лин търнър същият като теб

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |