Спецполицаи атакуваха апартамент в троянския жк „Буковец”

* Закопчан е 35-годишният троянец Пламен Попчев, заподозрян като тартор на българската група, част от големия кокаинов канал от Турция за Западна Европа * Смята се, че групата е била
 базирана в Троян
 Крими Актуализиран
ПРИ МАСИРАНА акция на служители на ГДБОП (Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”), провела се рано сутринта в петък, 18 март, около 6:00 ч., в апартамента си в троянския жк „Буковец” (бл. 9) е бил задържан 35-годишният Пламен Попчев, научи Т21. По данни на очевидци в акцията са участвали над 10 души, като наред със столичните спецполицаи е имало и два автомобила с техни варненски колеги. Жилището на заподозрения, където той живее със съпругата и детето си, е било щателно претърсено.

НЕОФИЦИАЛНАТА информация бе, че Пламен Попчев е заподозрян в участие в трансграничен трафик на наркотици и е бил следен отдавна. Но дали става дума за кокаиновия канал от Турция през България за Западна Европа и разбитата преди дни българска престъпна група, част от този канал, за което съобщи сам министър-председателят Бойко Борисов, тогава не се разбра. Не стана ясно също дали при обиска в троянския апартамент на Пламен П. са открити наркотици и/или други неща, обект на престъпна дейност.

НО СЛЕД ИЗЯВЛЕНИЯ в понеделник, 21 март, на началника на ГДБОП Ивайло Спиридонов и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов случилото се в Троян намери своето обяснение. Според изнесената информация съгражданинът ни Пламен Попчев е сочен за ръководител на 6-членна група, която била част от големия кокаинов канал от Турция за Западна Европа и обратно и осъществявала трафика през България. Нещо повече – смята се, че групата, която официално се занимавала с транспортна дейност, е била базирана основно в Троян, а от нея били задържани още трима: Васил Цветков (31 г.), Димитър Иванов (43 г.) и Ана Маринова (34 г.). 

Борислав Сарафов
„НАРКОТИКЪТ се взима от Турция и преминава през границата на страната ни, пренасян с големи туристически раници с обем 90 кг. В района на Бургас се товари на автомобили с тайници, които го превозват до Западна Европа”, разясни Борислав Сарафов. Камионите обаче се връщали за Турция, натоварени с хероин и амфетамини. Преносът на наркотиците ставал под прикритието на легална спедиторска дейност. На 18 март край Етрополе е задържат ТИР, а в невиждани досега тайници, които се наложило да бъдат отваряни като „консервна кутия”, били намерени близо 27 кг кокаин, разпределени в 25 пакета (по информация на агенция „Dir.bg”). 

Ивайло Спиридонов
ТАЙНИЦИТЕ били изградени по специален начин и се отваряли със специални механизми, които се задействали с проектирано за целта дистанционно, коментира директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. В Германия по същото време службите хванали 16 кг хероин в микробус, отново скрити в подобен тайник. „Тъй нареченото „муле”, което беше изпратено за Германия, беше задържано заедно с още две лица. Информацията, с която разполагахме, даде възможност от втория път колегите от Германия да намерят тайника. Същия ден те получиха информация, че ще пристигне камион от Холандия, който е на групата и вероятно ще бъде пълен с неизвестно наркотично вещество. На 17 март късно през нощта, като групата беше контролирана и след като се събраха на уреченото място до Етрополе, бяха задържани”, разказа още началникът на антимафиотите (цитатът е по агенция „Фокус”). Разбра се също, че и задържаното в Германия „муле” е от Троян - инициалите му са В. Г., на 27 години.

НА БРИФИНГ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова похвали колегите си от ГДБОП и прокуратурата за разкрития наркоканал. „Резултатите са изключително впечатляващи и обществено значими. ГДБОП работи много добре, всеки ден има операции. Координацията с прокуратурата и партньорските служби е на едно изключително добро ниво”, заяви г-жа Бъчварова. Оповестено бе, че на Пламен Попчев и на аверите му Димитър Иванов и Васил Цветков е наложена постоянна мярка за неотклонение задържане под стража (по информация от сайта на МВР).

Т21

8 коментара:

Анонимен каза...

Явно Троян се утвърждава на картата на организираната престъпност, в отдел Наркотици. Лошо няма, само една подробност...Малоумниците изявяващи се на гангстери, ако поне гледаха до край филмите от които се "вдъхновяват", щяха да знаят, че лошите момчета свършват в панделата или умират.Така че, колкото добре си си поживял докато са те оставили да вършиш работа на големите играчи, толкова време ще ядеш дебелия в панделата.Което е по-малкото зло, инае три метра под земята во веки...
Да му е честито ебането на тоя тъпак, и дупе да му е яко в следващите поне 5 години зад решетките !

Николай каза...

А ето ги и очакваните подробности от ГДБОП
http://www.dnevnik.bg/2727113/

Анонимен каза...

Горд съм, че живея в Троян.
Номер едно сме.
По простотия, селяния, трафик на наркотици и още куп пагубни неща.

Мозък каза...

Никаква мозачна дейност.Самоуверието да мислиш,че си недостижим.А кой ще му гледа сега детето?Ще лежи поне 20-тина години.

Анонимен каза...

На ред са"Кривите"!!!

Анонимен каза...

Някой нещо да знае,за засиленото полицейско присъствие/цели 5 патрулки/ в бившия двор на ТКЗС Орешак в понеделник към 18 часа?

Анонимен каза...

da znae se "mutrata" mladen u negovite "gardove"bili Plamen Neshev kade sa prokuraturata kade e policiqta kade sa sadiite kade sa instetuciite ot kade sa parite na tezi

Анонимен каза...

За тази Ана(я) Маринова ли става на дума:
https://www.facebook.com/ania.tr?fref=ts

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |