Ще се продава ли троянското магаре?

* Кой и защо отряза вчера, 17 март, голямото и красиво дърво до Пощата на централния троянски площад – това е въпросът
Хубава работа, ама троянска
След отсичането на дървото, 17 март 2016 г.
ВЧЕРА, 17 март 2016 г., националните медии разказаха историята на бай Асен от благоевградското с. Церово – възрастният мъж бе отсякъл без разрешение дърво на нивата си и го глобили с 200 лв. за незаконната сеч. Човекът продал магарето си, за да плати глобата. Трогнати от историята граждани събраха близо 4000 лв., за да подпомогнат бай Асен, но той дари парите за лечението на болно дете. Защо преразказваме тази история?

ЗАЩОТО също вчера, 17 март 2017 г., неочаквано бе отрязано едно от най-големите и красиви дървета на… централния троянски площад „Възраждане”. Дървото до Пощата, точно срещу открития нетолкова отдавна нов офис на ДЗИ и още по-точно пред избития отделен вход в емблематичната троянска сграда (тук изобщо не говорим за този вход, макар че подозираме връзка между него и отрязаното дърво – бел. Т21).

По дънера ясно си личи - дървото не е изсъхнало
ДЪРВОТО е изрязано изцяло – оставен е само дънер от около 2 метра, вероятно за да има удобен захват за машините при предстоящото изкореняване. Припомняме, че обилният сняг по-миналата зима окърши и развали короните на немалко от дърветата на троянския площад, включително на отрязаното вчера. Но след това, за което – браво, озеленителите от общинското комунално дружество оформиха короните и дърветата постепенно възвърнаха внушителния си и красив вид.

ЗАЩО СЕГА убиха дървото пред входа на ДЗИ, нямаме яснота. Говори се че било болно, говорят се и съвсем други неща. Отправихме питане към еколожката в общинската администрация г-жа Рогачева и се надяваме на задоволителен отговор (веднага ще го огласим). Чудим се обаче ще се продава ли магарето и чие магаре?! И дали на мястото на убитото дърво ще се засади ново?!

Т21

29 коментара:

Анонимен каза...

Троянъъъът по-принцип няма закони за общинарите!!!?

Анонимен каза...

Очевидно нещастното дърво е засенчвало милиционеро-барокът, който трапчански архитектурен стил бе наложен с обезобразяването на сградата /бившата/ на троянската телефонна централа, после БТК, а сега на този и онзи наш другар, организацийка и т.н.
Вижте само тези "убийствени" стъпала с тези парапети пред офиса на ДЗИ, които освен троянската архитектурна милиционерщина са носители и на ранния мутро-барок от 90-те.
Все пак ...... аз също ще изчакам информация от еколожката на общината, но, нека никой да не се чуди защо подобна информация се иска и се дава СЛЕД събитието, а не ПРЕДИ събитието, както е в демократичните държави и общини.
Нееднократно съм писал и преповтарял, че община Троян е Рекомунизирана и се управлява вече 20 години само от НЕКАДЪРНИТЕ номенклатурни кадри на БКП Троян, които са се базирали в двете политически котила БСП и ГЕРБ.
И.Пеевски

Анонимен каза...

Да дотътрят два глобуса отстрани на дънера и проблемът е решен.КУР за природата,КУР за всички !

Анонимен каза...

Тази сеч, както е тръгнала, Троян ще се превърне в пустиня и град на духове!? Какво става в този град, обезлюдява от както члена на ДС - Минко Акимов /най-големият измамник в гр.Троян/ е кмет и до сега с методите си на шантаж и заплахи продължава да съсипва града, в сянката на Донка Михайлова! До кога ще търпим това бе хора?! Има ли разследване за това, че Акимов е затаил, че е член на ДС и е станал чрез измама Кмет на Троян! Погасено по давност било, може би, но е показателно какъв човек е ! Дали това е и Донка Михайлова - сеч с мотив, чи дървото било болно!? Ами ако е болно да се направи експертиза на кореновата система, ако е болно, ще се установи! Стига с тези лъжи ала Акимов!

Анонимен каза...

Посадете поне две дървета г-жо Михайлова, Вие нещо направихте ли във втория си мандата, посадихте ли дърво на площада, за да сечете? Засрамете се! Това във въшия град Ловеч няма да стане, нали!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Сега ще се свържа с Господари на Ефира

Анонимен каза...

Донке посади поне две Елхи на площада, вместо да сечеш дървета . Да видим какво ще посадиш там сега или са получени пари от ДЗИ или някое капанче искащо да разшери площа си за масички. Площада на гр.Троян се превърна в битак по времето на Акимов и Михайлова, хората изчезват от Троян, а които останат ... в Калинел на заплата - съществуване ... това ли е Троян ... нямам думи.

Анонимен каза...

Да видим какво ще засади на площада Михайлова, защото преди се садеше, а сега се сече.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До кога ще руши Донка, кога ще изгради нещо, без Еврофондове?

Анонимен каза...

Къде е прокуратурата сега, а

Анонимен каза...

Кога ще посадите поне едно дърво на площада г-жо Кмет Михайлова, посадихте сливи по Европроект в началото на Троян , които изсъхнаха. Без субсидии нищо не правите, до кога с това мислене. Поне не сечете, докато ви сменят. Срам да лъжете че дървото е болно. Ами затворете и болницата, който се разболее на гробищата ли бе кмете? Отивам на Позитано да ги питам що за чудо е това? На Къде това ли е градът на кмета на БСП - лицемерие,глад и мизерия - сеч на дървета и хора.

Анонимен каза...

Срамота - къв кмет е туй бе - вън

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До кога бе кмете, посади нещо в Троян.

Анонимен каза...

Възмутително е това да се отсича вековно дърво и то на площада на Троян. Спешно да се посадят поне 10 дървета там.

Анонимен каза...

Баба дона иска само да лапа..... Взе близо милион лева комисионна от водния цикъл пък за дърва не й стигнаха ......а да не говорим, че глобиха общината с 1,8 милиона за некачественото изпълнение на проекта

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Донке в дървената мафия ли влезе ?

Анонимен каза...

Дървото е отсечено,защото е било "болно".До тук добре,ама кой направи тази оценка?Експерт ли,някой лесничей ли или пък кметицата има нужната квалификация да го направи ? И какво следва сега? Ще се посади ли ново дърво и кога ?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Защо само се руши в тази държава!г-жа Кметицата да взе да направи нещо за развитието на Троян,а не само да разочарова и малкото останали хора в него.Кога ще се направи например нещо за младите хора?

Анонимен каза...

Нова кампания в гр.Троян –" Отсечи дърво и го дай на ДоцА"

Анонимен каза...

Спаси дърво - отрежи общинар !

Анонимен каза...

Кой отряза дървото ? Изчерпателен отговор на този въпрос:
За унищожаването на дърво, намиращо се на общинска земя отговаря Членът на Политбюро на ЦК на БКП и кмет на Община Троян другарката Дона Михайлова и никой друг.
Тове е ...

Анонимен каза...

Само това ли ви дразни в тоя град, вижте че троянските мафиоти оставиха града без нито една от големите вериги магазини, да могат да си слагат цени каквито си искат това е престъпление, че в колко от по-малките градове имат поне по два три големи вериги магазини? Всяка година залъгвате хората че нещо ще се строи,Не ви ли е срам?

Анонимен каза...

Вие не се ли замисляте като отсичате дърветата ,какво ще стане...

Анонимен каза...

Вместо да се пишат коментари след свършен факт , защо никой не се опита да спре отсичането на дървото докато е имало време.В нашата община явно нехаят за живота на един наш многогодишен съгражданин макар и "безмълвен" за повечето тревоги и суетни на града ,но все пак жив и със свое си присъствие .Не е имало хора докато се е извършвало ли ?! Защо никой не каза - СПРЕТЕ , КАКВО ПРАВИТЕ , "ХОРА"!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |