В Чифлик - рязане на трупи, забиване на пирони и лов на петел

* Шоуто се провежда за шести път, основни организатори – сдружение „Бъдеще за Чифлик” и ТД „Балканска звезда”; сериозни награди за победителите * 26 март, събота, от 11:00 ч.

Предстоящо

ЗА ПОРЕДНА шеста година в курортното с. Чифлик ентусиастите от гражданското сдружение „Бъдеще за Чифлик” и местното туристическо дружество „Балканска звезда” с подкрепата на Община Троян  организират атрактивен пролетен празник, в центъра на който е състезание по рязане и цепене на дърва (няколко дисциплини). Мястото е обичайното – затревената площ срещу големия басейн в курортната зона на селото.

СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ дисциплини са три. Първата е комплексна - бързо рязане на дървени трупи (диаметър 30 см) с моторна резачка и с ръчен трион, бързо сечене на дървени трупи с брадва и бързо забиване на пирон. Втората е най-традиционна – бързо рязане, цепене и кубиране на дървени трупи. Третата е по-нестандартна, което не означава по-неатрактивна, напротив – бързо ловене на петел (пернатото е специално подбрано, местно чифлишко и се очаква да падне яко гонене).

ШОУТО ще се състои на 26 март, събота, начало 11:00 ч. Записванията на състезателите за двете основни дисциплини трябва да се направят най-късно до 25 март, а за петльовия лов участието може да се заяви в последния момент. Организаторите са осигурили сериозни награди за най-добрите: парична премия за първата дисциплина – съответно 150 лв., 100 лв. и 50 лв. за тримата най-добри; бензинов моторен трион от известна марка за победителя във втората дисциплина и жив петел за шампиона в третата. Отделно ще има специална награда за най-атрактивния състезател.

ЗА ВРЪЗКА с организаторите и заявки за участие можете да звъните на телефони 0887/927586 и 0884/600310.

Т21 

17 коментара:

Анонимен каза...

Миналата година бяхмe,общо взето-едно нищо.

Анонимен каза...

Водещ ще е великия гуру Минко Църовски.

Анонимен каза...

Третата дисциплина може да се измисли само от болни селяндурски мозъци.

Анонимен каза...

Подкрепям 3ти.Къде е еволюцията?!

Анонимен каза...

Да пуснат Църовски в клетката,ще му прилича ролята на петленце :)

Анонимен каза...

Проявите на жестокост спрямо животни се считат за престъпление, което се преследва от закона. Нарушителите ще бъдат глобявани, могат също да бъдат подлагани на пробация или да излежават наказанието си в затвора. Това предвиждат приетите през миналата година поправки в Наказателния кодекс на Република България. До инкриминиране на жестокостта към животни се стигна след няколко емблематични случая в различни градове на страната, които станаха широко известни. Подет бе обществен протест срещу пропуските в закона, предоставящи безнаказаност за извършителите на подобни престъпления.

Анонимен каза...

Май ще отпадне 3-тата дисциплина.

Анонимен каза...

Алоо 6-тя "УМНИК",теб дали ще те преследват от закона,ако гледаш във вас на село кокошки и петли и ти се дояде примерно петел ,как ще процедираш ?...жив ли ще го ядеш или ще повикаш ветеринарен доктор да го упои ??? Големи хуманисти и природозащитници станахте !!!

Анонимен каза...

Ей "6", баба ти и дядо ти едно време големи престъпления са извършили като са те хранили със пилешка супа и пилешко с ориз,та си поумнял толкова,че имаш мозък да цитираш тук закони и наредби .

Анонимен каза...

Уважаеми 8-ми и 9-ти анонимници,
Глава VII. ЗАЩИТА И ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ
прочетете,информирайте се,за да няма изненади след празненството.

Анонимен каза...

10.Защо си,анонимен?
След празника,ще трябва да излезеш на яве.
Ако ти стиска разбира се.

Анонимен каза...

Чифлик не е курортно селище !

Анонимен каза...

Когато едно такова мероприятие се провежда пред погледите на много хора, а вероятно ще има и много деца, издевателството над животни е просто глупаво и НЕ е най-доброто възпитание на децата. Не се чудете на агресията в училище, която се заражда от семейството, усъвършенства в детската градина и училище, и в много случаи завършва зад решетките!!!
Каквото посеем, това ще жънем!
Бог да ни е на помощ!

Анонимен каза...

Глупаво е да седиш пред компюта и да не правиш нищо смисленно.

Анонимен каза...

Хубаво е да си селянин,глупаво е да си селяндур,който от "Камен мост" надолу не е ходил.

Коци Кокошарски каза...

Това с петела окончателно ме убеди, че сме малък, но за сметка на това много прост народ ...

Анонимен каза...

Какво се чудите?!Нали Зюмбилски е от Чифлика!От Елпром до Актавис мирише на черва,а за квиченето на прасетата да не говорим.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |